Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Yarıyıl tatilinde yaratıcı sanat atölyeleri çocukları bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yarıyıl tatilinde yaratıcı sanat atölyeleri çocukları bekliyor

İstanbul Modern yarıyıl tatilinde çocuklara eğlenceli ve yaratıcı bir yarıyıl tatil programı hazırladı. Birleşen Figürler, Kakmalı Maskeler, Lekeler ve Çizgiler, Fotoğraftan Resme ve Birleşen Nesneler adlı atölye programları tatilde çocukları bekliyor

 

24 Ocak - 4 Şubat 2022 tarihleri arasında hafta içi her gün düzenlenen Çevrimiçi Yarıyıl Sanat Okulu’ndaki beş atölye çalışması, farklı kavramlara odaklanıyor, çocukların sanatın farklı ifade alanlarını tanımalarına olanak tanıyor. 

 

Birleşen Figürler, Kakmalı Maskeler, Lekeler ve Çizgiler, Fotoğraftan Resme ve Birleşen Nesneler adlı atölyeler, İstanbul Modern’in koleksiyon sergisi “Şimdinin Peşinde” ve geçmiş süreli sergileri “Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer” ile “Şakir Eczacıbaşı: Seçilmiş Anlar”ın sanal tur gösterimiyle başlıyor. Çocuklar bu bölümde müze uzmanlarıyla birlikte atölyeye göre değişen farklı sanat yapıtlarını çözümlüyor. Ardından müze uzmanının canlı olarak paylaşacağı sanat etkinliğini izlerken, her evde kolaylıkla bulunabilen malzemelerle kendi sanat çalışmalarını yaratıyor.  

 

Çocuklar atölyelerin her birine, ayrı ayrı veya bir bütün olarak katılabiliyor. Atölyelerin beşine kayıt yaptıranlara Çocuklara Çevrimiçi Sanat Okulu Katılım Belgesi veriliyor.

 

Çevrimiçi Yarıyıl Sanat Okulu’ndaki atölye çalışmaları, 4-7 yaş grubu çocuklar için 10.00-11.00, 8-12 yaş grubu çocuklar için ise 11.30-12.30 saatlerinde düzenleniyor. 

 

Atölye çalışmaları video konferans sistemi aracılığıyla canlı olarak gerçekleşiyor. Katılım kontenjanla sınırlıdır.

 

Detaylı bilgi için 212 334 73 41 ve [email protected]  

Online kayıt için: http://www.istanbulmodern.org/ 

 

Çevrimiçi Yarıyıl Sanat Okulu 

 

Birleşen Figürler

24- 31 Ocak, Pazartesi 

İnsanlar tarih öncesi çağlardan günümüze sanat yaparken ilham aldıkları şeyleri neden ve nasıl sadeleştirir? Sanatta sadeleştirme ne demektir? Bir sanatçı kendine özgü bir imgeyi nasıl oluşturur? 

 

Atölye çalışması “Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer” sergisinde yer alan “Orman II” ve “Ağaç Kadın” adlı sanat çalışmalarının incelenmesiyle başlar. Çocuklar, tarih öncesi çağlarda, farklı kıtalarda ve birbirine yakın dönemlerde insanlığın ürettiği imgeler arasındaki benzerlik ve farklılıkları yorumlar. Bir ağaç, bir kedi ya da bir insan imgesinin, çağdaş sanatta nasıl farklı biçimde stilize edilebileceğini keşfederler. Programın sanat uygulamasında ise çocuklar, müze uzmanını izlerken farklı ilham kaynaklarını nasıl sade bir forma dönüştürebileceklerini araştırırlar.  

 

Kakmalı Maskeler

25 Ocak; 1 Şubat Salı

Geleneksel ne demek? Yenilik ne demek? Modern ve çağdaş sanat zanaattan nasıl yararlanır? 

 

Atölye çalışması “Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer” sergisinde yer alan “Birbirimize İyi Bakalım” ve “Günlerden Bir Gün” adlı sanat çalışmalarının incelenmesiyle başlar. Atölye, geleneksel üretimler ve bu üretimlerden yola çıkan modern ve çağdaş sanatçılara odaklanır. Kısa bir sanat tarihi sunumunun ardından, müze uzmanını izleyen çocuklar Selma Gürbüz’ün kendine özgü tekniğinden ilham alıp kâğıttan kakmalı maskeler tasarlar.

 

Fotoğraftan Resme

26 Ocak; 2 Şubat Çarşamba

Görüntü ne demek? Görünen ne demek? Yüzey üzerinde görüntü kaç farklı biçimde oluşabilir? Fotoğraf ve resim arasındaki fark nedir?  

 

Atölye çalışması “Şakir Eczacıbaşı: Seçilmiş Anlar” fotoğraf sergisinde yer alan “Kasımpaşa, İstanbul” ve “İstanbul” adlı çalışmalarına odaklanır. Çocuklar atölyede Şakir Eczacıbaşı’nın kendine özgü izlenimci yaklaşımını keşfeder. Program, fotoğrafın icadından bu yana fotoğraf ve resim sanatı arasındaki benzerlik ve farklılıklara odaklanan kısa bir sanat tarihi sunumu ile devam eder. Atölyenin uygulama aşamasında müze uzmanını izleyen çocuklar, fotoğrafik görüntüleri boyayarak baskı resimler yaparlar.  

 

Lekeler ve Çizgiler

27 Ocak; 3 Şubat Perşembe 

 

Sanatta leke nasıl kullanılır? Çizgi nasıl oluşur? Lekeler ve çizgilerle ne tür sanat çalışmaları üretilebilir? 

 

Devrim Erbil’in “Doğa Yorumu” ve Nuri Kuzucan’ın “Dışarıdan” adlı sanat çalışmalarının yorumlanmasıyla başlayan atölyede çocuklar, sanatçıların çizgi ve leke kavramlarını nasıl ele aldıklarını inceliyor. Müze uzmanını izlerken kâğıt yüzey üzerine sulu boya ile lekeler oluşturup farklı karakterlere sahip çizgilerle sanat çalışmalarını tamamlıyorlar. Program çizgi ve leke kavramlarının karşılaştırılması ile sona eriyor.  

 

Birleşen Nesneler 

28 Ocak; 4 Şubat Cuma

 

Heykel nasıl yapılır? Geçmişten günümüze heykel nerede karşımıza çıkar? Heykeltıraşlar hangi malzemeleri kullanır? Nesneleri birleştirerek heykel yapabilir miyiz? 

 

Atölye çalışması müzenin koleksiyon sergisinden gösterimle ele alınan Kuzgun Acar’ın “İsimsiz” ve :mentalKLINIK’in “Double Cherry” adlı sanat çalışmalarının yorumlanmasıyla başlıyor. Yorumlama etkinliğinin ardından çocuklar, sanat tarihinden örneklerin yer aldığı bir sunumu izleyerek heykel sanatının tarihine dair bilgiler keşfediyor. Programın sanat uygulamasında ise birden fazla adette kâğıt havlu ruloları kullanarak bir araya getiriyor ve küçük heykeller oluşturuyorlar. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’nin en büyük tam otomatik otoparkı açılış için gün sayıyorÖnceki Haber

Türkiye’nin en büyük tam otomatik otopar...

İşimiz Temiz Projesi bir yaşındaSonraki Haber

İşimiz Temiz Projesi bir yaşında

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar