Uluslararası Bobath Terapisi-Pediatrik Rehabilitasyon Kongresi, Bobath Terapistler Derneği (BTD) ve İstinye Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Serebral Palsi ve ilgili nörogelişimsel rahatsızlıkları olan çocukların rehabilitasyonuna yönelik yaklaşımların paylaşıldığı kongreye farklı ülkelerden çok sayıda bilim insanı, konuşmacı, Bobath terapistleri ve rehabilitasyon profesyonelleri katıldı.
Avrupa Bobath Eğitmenleri Derneği’nin (EBTA) iki yılda bir düzenli olarak Avrupa ülkelerinde düzenlediği Uluslararası Bobath Terapisi-Pediatrik Rehabilitasyon Kongresi, Türkiye Bobath Terapistler Derneği (BTD) ve İstinye Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ana teması "Eyleme Dönüşen Klinik Gerekçelendirme” olan kongreye, Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Avusturalya’dan, Güney Afrika’dan ve ülkemizden çok sayıda bilim insanı, konuşmacı, Bobath terapistleri ile rehabilitasyon profesyonelleri katıldı.
Serebral Palsi ve ilgili nörogelişimsel rahatsızlıkları olan çocukların rehabilitasyonuna yönelik yaklaşımların paylaşıldığı etkinlikte, uluslararası ve ulusal tüm konuşmacılar ve katılımcılar ile, tüm Bobath terapistleri, profesyonelleri, çocuklar ve aileleri arasında deneyimlerini paylaştı, bilimsel ve klinik fikir alışverişinde bulunarak etkileşimleri teşvik etmek hedeflendi.
Serebral Palsili çocukların bağımsızlık düzeylerini artırmak hedefleniyor
Bobath Terapistler Derneği (BTD), ülkemizde serebral palsi riski olan bebekler, Serebral Palsili çocuklar ve benzeri nörogelişimsel problemi olan çocukların rehabilitasyonunda “BOBATH” konseptinin uygulanmasını, ailelere ve çocuklara ulaşmasını, uzman hekimlerle ve diğer pediatrik habilitasyon ekibi ile iş birliklerinin kurulması ve bu alanda çalışan terapistlerin eğitimine destek vermeye çalışıyor.
Pediatrik Bobath Konsepti, Serebral Palsi ve ilgili nörogelişimsel rahatsızlıkları olan çocukların gözlemlenmesi, analizi ve tedavisi için bireyselleştirilmiş bütünsel bir rehabilitasyon sunuyor. Pediatrik Bobath Konsepti, klinik gerekçelendirme yoluyla, Serebral Palsi ve nörogelişimsel/nörolojik rahatsızlıkları olan çocukları; aileleri ile iş birliği ile okullarında veya sosyal çevrelerinde potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaya ve bağımsızlık düzeylerini artırmaya odaklanıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın