Dijitalleşme yolculuğunda emin adımlarla ilerleyen Tüpraş, iş süreçlerinde hayata geçirdiği teknolojik yenilikleri kurum kültürüne entegre ederek, online staj programını geliştirmeye devam ediyor. Pandemi nedeniyle geçen yıl, yaz döneminde ilk defa üniversite öğrencilerine online eğitim ve uzaktan çalışma deneyimi sunan şirket, bu yıl da online staj programı ile üniversite öğrencilerinin yaz stajlarını uzaktan tamamlamalarını sağladı. 1 Temmuz- 6 Ağustos tarihleri arasında online eğitim ve uzaktan staj deneyiminin ilk dönemini tamamlayan Tüpraş, 9 Ağustos- 6 Eylül tarihlerini kapsayan ikinci dönemde de yeni stajyerleri ile buluşuyor.
Tüpraş’ın online staj programı için, 18 Mart ile 18 Nisan tarihleri arasında binlerce başvuru yapıldı ve kapsamlı değerlendirmeler sonucunda 191 öğrenci staj programına kabul edildi. Staj programının ana konu başlıkları arasında “Etik Eğitimi, TEX (Tüpraş Employee Experience – Tüpraş Çalışan Deneyimi), İşin Geleceği (Future of Work), Tüpraş’ta Çevik Dönüşüm, Temel Rafinericilik Bilgilendirmeleri, Teknik Emniyet ve Çevre Bilgilendirmeleri, Tüpraş’ın teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge projeleri” gibi çeşitli alanlardaki çalışmalar ve bilgilendirmeler yer alıyor.
Rafineriler “akıllı baret” uygulaması ile gezdiriliyor
Stajlarına oryantasyon eğitimi ile başlayan öğrenciler, rafineri operasyonlarının tüm birimleri ile bir araya geliyor, Tüpraş’ı daha yakından tanıma fırsatı buluyor. Pandemi nedeniyle fiili olarak rafineri sahalarını ziyaret etme imkânı bulamayan öğrenciler, Tüpraş’ın öncü bir uygulama olarak devreye aldığı kameralı akıllı baret uygulaması ile dijital rafineri turları gerçekleştiriyorlar. Böylece öğrenciler saha uygulamalarını da detaylı olarak izleme ve deneyimleme fırsatı buluyorlar.
Sürdürülebilirlik ve inovasyon konularında projeler geliştiriliyor
Program süresince öğrenciler, teknik eğitim ve bilgilendirmelerin yanı sıra; inovasyon, girişimcilik, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Sürdürülebilirlik başlıkları altında eğitimler de alıyor. Öğrencilerin bu konularda Tüpraş süreçlerine yönelik yenilikçi projeler geliştirmeleri ve staj sonunda projelerini sunmaları bekleniyor. Proje geliştirme sürecinde gruplar Tüpraş yöneticilerinden mentorluk desteği de alıyor.
Online staj boyunca öğrenciler, aynı zamanda Tüpraş yöneticileri ile “Kariyer ve Gelişim Sohbetleri”ne katılma imkanı buluyor ve staj programının ardından Tüpraş Nextremers Genç Yetenek Programı’na doğrudan aday olma şansını kazanıyor.
Pandemi nedeniyle bu yılki staj programını da uzaktan devam ettirdiklerini belirten Tüpraş İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aksoy, “Pandemi dönemiyle birlikte tüm gelişim programlarımızı online ortamlara taşıdık, birçok gelişim programını çalışma arkadaşlarımızla buluşturduk, çevik dönüşüm sürecimize hız kesmeden devam ettik, liderlik okullarımızın içeriklerini online ortamlara uyarlayarak yeniden tasarladık. Genç yeteneklerimizin ise online staj programlarıyla kurumumuza katılımını sağladık. Uzaktan staj programımızla üniversite öğrencilerinin bu dönemi en etkin şekilde geçirmelerini sağlıyor, Tüpraş’ta iş hayatını yakından tanıma fırsatı sunuyoruz. İş süreçlerimizi dijital teknolojilere uyumlu hale getirdiğimiz bu süreçte, öğrencilerin de dijital ortamda aldıkları eğitimden memnun olduklarını gözlemliyoruz. Geçen yılki staj programımızla ilgili anket sonuçlarında %97 memnuniyet oranına ulaşmamız bunun bir göstergesi. Gençlerimizin proje çıktılarını, yenilikçi fikirlerini çok önemsiyor, birlikte gelişmeyi ve geliştirmeyi sürdürmek istiyoruz. Online staj programlarımızın içeriklerini karşılıklı fikir alış verişleriyle daha da iyileştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yorum Yazın