JCI(Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) Türkiye “Karbon Ayak İzini Sil Geleceğini Yeşert” projesi kapsamında JCI İstanbul ve JCI Kadıköy organizasyonu ile 24 Şubat’ta Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleştirilen ücretsiz “Tohum Topu Atölyesi”nde yapılan 3500 tohum topu, kuruduktan sonra Antalya’ya ulaştırıldı. JCI Türkiye “Karbon Ayak İzini Sil Geleceğini Yeşert” projesi kapsamında JCI İstanbul ve JCI Kadıköy iş birliği ile yürütülen “Sürdürülebilir!z” projesinin organizasyonunu yaptığı “Tohum Topu Atölyesi” etkinliği Üstün Patent sponsorluğunda Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleştirildi. Atölyeye vatandaşlarımızın ilgisi yüksek oldu. Katılım sağlayanlar toprak, kil, Kızılçam tohumu ve su karışımıyla 3500 adet Kızılçam tohum topu yaptı. Tohum topları kuruduktan sonra Manavgat ormanları ile buluşmak üzere Antalya’ya ulaştırıldı. Mart ayında tohum topları toprak ile buluşacak. Sanıldığının aksine orman yangınlarının ardından yanan bölgelere fidan dikimi yapmak doğru bir karar değil. Bunun sebebi ise, yangından hemen sonra yapılan fidan dikiminin biyolojik çeşitliliğe zarar veriyor oluşu. Bu sebeple biyoçeşitlilik açısından daha mantıklı bir tercih olan ve ayrıca hızlı sonuç verirken çürüme veya rüzgarla uçma gibi olumsuz sonuç verebilecek ihtimalleri de ortadan kaldıran tohum topu ile yeşertme yöntemi tercih edildi. Bu yöntem 2019’da İtalya’nın Sicilya bölgesindeki 15 hektarlık yanmış bir alanda da kullanıldı. JCI Türkiye Toplumsal Projeler Direktörü Özlem Arslan KART “Karbon Ayak İzini Sil , Geleceğini Yeşert”projesi kapsamında Antalya Manavgat’ta yanan bölgeleri yeşertmek amacı ile tohum topu atölyesine yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz. Bu dünya hepimizin ve artık çok daha fazla taşın altına elimizi koymamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi. 28 Temmuz 2021’de Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve çevre illeri de etkileyen orman yangınlarında 336.824 hektar orman alanımız kül olmuştu. JCI Türkiye, “Karbon Ayak İzini Sil Geleceğini Yeşert” projesi ile ilk etapta 1500 adet tohum topunu 12 Şubat 2022’de Orman Genel Müdürlüğü ekipleri ile JCI Antalya’nın da desteği ile Manavgat Aksaz’da doğayla buluşturdu. İkinci etapta gerçekleşen atölye sonrası katılımcıların ücretsiz olarak yaptıkları tohum topları ile ormanlarımız nefes alacak.Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
JCI(Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) Türkiye “Karbon Ayak İzini Sil Geleceğini Yeşert” projesi kapsamında JCI İstanbul ve JCI Kadıköy organizasyonu ile 24 Şubat’ta Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleştirilen ücretsiz “Tohum Topu Atölyesi”nde yapılan 3500 tohum topu, kuruduktan sonra Antalya’ya ulaştırıldı.
JCI Türkiye “Karbon Ayak İzini Sil Geleceğini Yeşert” projesi kapsamında JCI İstanbul ve JCI Kadıköy iş birliği ile yürütülen “Sürdürülebilir!z” projesinin organizasyonunu yaptığı “Tohum Topu Atölyesi” etkinliği Üstün Patent sponsorluğunda Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleştirildi. Atölyeye vatandaşlarımızın ilgisi yüksek oldu. Katılım sağlayanlar toprak, kil, Kızılçam tohumu ve su karışımıyla 3500 adet Kızılçam tohum topu yaptı. Tohum topları kuruduktan sonra Manavgat ormanları ile buluşmak üzere Antalya’ya ulaştırıldı. Mart ayında tohum topları toprak ile buluşacak.
Sanıldığının aksine orman yangınlarının ardından yanan bölgelere fidan dikimi yapmak doğru bir karar değil. Bunun sebebi ise, yangından hemen sonra yapılan fidan dikiminin biyolojik çeşitliliğe zarar veriyor oluşu. Bu sebeple biyoçeşitlilik açısından daha mantıklı bir tercih olan ve ayrıca hızlı sonuç verirken çürüme veya rüzgarla uçma gibi olumsuz sonuç verebilecek ihtimalleri de ortadan kaldıran tohum topu ile yeşertme yöntemi tercih edildi. Bu yöntem 2019’da İtalya’nın Sicilya bölgesindeki 15 hektarlık yanmış bir alanda da kullanıldı.
JCI Türkiye Toplumsal Projeler Direktörü Özlem Arslan KART “Karbon Ayak İzini Sil , Geleceğini Yeşert”projesi kapsamında Antalya Manavgat’ta yanan bölgeleri yeşertmek amacı ile tohum topu atölyesine yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz. Bu dünya hepimizin ve artık çok daha fazla taşın altına elimizi koymamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
28 Temmuz 2021’de Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve çevre illeri de etkileyen orman yangınlarında 336.824 hektar orman alanımız kül olmuştu. JCI Türkiye, “Karbon Ayak İzini Sil Geleceğini Yeşert” projesi ile ilk etapta 1500 adet tohum topunu 12 Şubat 2022’de Orman Genel Müdürlüğü ekipleri ile JCI Antalya’nın da desteği ile Manavgat Aksaz’da doğayla buluşturdu. İkinci etapta gerçekleşen atölye sonrası katılımcıların ücretsiz olarak yaptıkları tohum topları ile ormanlarımız nefes alacak.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın