Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Tohum Otizm Vakfı ve Arvato Lojistik İş Birliğiyle Otizmli Bireyler Çalışma Hayatında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tohum Otizm Vakfı ve Arvato Lojistik İş Birliğiyle Otizmli Bireyler Çalışma Hayatında

Otizmlilerin çalışma hayatına katılımlarını artırmayıve iş yerlerinde başarıyla yer almalarını amaçlayan proje ile Arvato Lojistik, otizmli bireylerin adaptasyon süreçlerini kolaylaştırarak iş gücüne katılımlarını destekleyen ‘Destekli İstihdam Modeli‘ni şirket bünyesinde uygulamaya başlıyor.Tohum Otizm Vakfı ve Arvato Lojistik hayata geçirdikleri projeyle otizmli bireylerin iş hayatına katılımını desteklemenin yanı sıra, toplumsal farkındalığı artırarak daha kapsayıcı bir iş dünyası yaratılmasına katkı sunmayı hedefliyor. 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ocak-Temmuz 2024 dönemi verilerine göre 23.192 engelli birey işe yerleştirildi. 2024 istihdam kayıtlarına bakıldığında İŞKUR’a kayıtlı 91 otizmli bireyin 27’si iş gücünde yer alırken 64’ü iş arıyor. Ülkemizde 18 yaş üzeri tahminen 1.5 milyon otizmli olduğu düşünüldüğünde, buradaki potansiyel ulusal iş gücüne değer yaratacaktır.

2010 yılından bu yana sürdürdüğü otizmli bireylerin istihdam edilmesine yönelik çalışmalarını, Mart ayında Tohum Otizm Vakfı Otizmliler Kariyer Merkezi çatısı altında toplayan Vakıf, otizmli bireylerin istihdam süreçlerini daha etkili bir şekilde yönetmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Arvato Lojistik ile hayata geçirilen proje kapsamında da Tohum Otizm Vakfı Otizmliler Kariyer Merkeziöncelikleşirket bünyesinde kapsamlı bir iş analizi gerçekleştirerekiş birliğine başladı. Ardından otizmli bireylerin ihtiyaçlarına uygun düzenlemelerin yapılması ve işe uyum süreçlerinin kolaylaştırılması için şirketbünyesinde çalışacak iş koçuna iki ay boyunca kapsamlı eğitim verilecek. Eğitim sürecinin ardından, bir yıl içerisinde Tohum Otizm Vakfı, iş yerinde otizmli bireylerin ihtiyaçlarına uygun düzenlemelerin yapılması ve işe uyum süreçlerinin kolaylaştırılması için yerinde danışmanlık hizmeti sunacak.Arvato Lojistik çalışanlarına otizm konusunda farkındalık çalışmaları gerçekleştirecek. Tüm bu hazırlık süreçleri ile otizmli bireylerinçalışma ortamında kendilerinirahat hissedebilecekleri verimlibir çalışma ortamı yaratılacak.

 

Otizmli Bireyler İçin Daha Fazla Fırsat

Tohum Otizm Vakfı Başkanı Aylin Sezgin, "Arvato Lojistik ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, otizmli bireylerineğitimlerini tamamlamalarının ardındaniş ve sosyal hayata kazandırılmaları konusunda önemli bir adım. Bu tür projelerin artması ile daha fazla otizmli birey iş hayatında yer alma fırsatı yakalayarakkendi ayakları üstünde durabilen yetişkinler olabilecek." dedi.

ArvatoLojistik Genel Müdürü Umur Özkal, “Şirketimiz bünyesinde çalışacak iş koçumuzun iki ay boyunca alacağı kapsamlı eğitim süreci sonrasında toplam dört otizmli bireyi istihdam etmeyi hedefliyoruz. Şirketimizin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık politikaları çerçevesinde otizmli bireylere de bu fırsatın sunulmasını önemsiyor,hem sektörümüze hem de diğer tüm sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere örnek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İş dünyasında daha çok otizmlinin yer almasının hem işverenlere hem de çalışma ortamına değer katacağına inanıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Endeksa dan İlan Doğrulama Sistemi öncesinde sahte ilanlara karşı uyarı!Önceki Haber

Endeksa dan İlan Doğrulama Sistemi önces...

Depresyon Artıyor: Çocuklarımızın Psikolojik Sağlamlığını Nasıl Güçlendirebiliriz?Sonraki Haber

Depresyon Artıyor: Çocuklarımızın Psikol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar