Geçmişten bugüne ihracatını 80’den fazla ülkeye ulaştıran Hefa Group; tekstil sektörünün merkezine dijitali alıyor, teknoloji araçlarını kullanarak iş sürecini hızlandırıyor.
Tekstil sektörü, yıllar içinde büyük bir evrim geçirdi. Dikiş makinelerinden otomasyona, geleneksel dokumadan dijital baskılara kadar, bu sektördeki değişimler sadece ürünlerin tasarımını ve üretimini değil, aynı zamanda iş süreçlerini de etkiledi. Türkiye'nin önde gelen tekstil üreticilerinden biri olan Hefa Group, bu değişime öncülük ediyor ve dijital dönüşümü sektörün merkezine taşıyor.
Suni deri, ham kumaş örme ve boya terbiye tesisi ile birlikte iki üretim tesisinde faaliyetlerini sürdüren Hefa Group; AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarıyla yeni ürünlerini hizmete sunuyor, 120 bin ürün barkodu ile Çin pazarından kendini ayrıştırmayı başarıyor. Geçmişten bugüne ihracatını 80'den fazla ülkeye ulaştıran ve sektördeki konumunu sağlamlaştıran Hefa Group; kurulduğu günden bu yana AR-GE ve ÜR-GE yatırımlarına büyük önem veriyor, tekstil sektöründe dijital dönüşüme dikkat çekiyor.
"AR-GE ve ÜR-GE yatırımlarına ağırlık verip, tekstil sektörüne dijitali entegre edeceğiz."
2 genç girişimci olarak iş hayatına atılan ve bu uzun yolculuğunu Hefa Group çatısı altında başarı ile taçlandıran Fatin Şahinler ve Murat Şahinler, tekstil sektöründeki dijital dönüşüm üzerine açıklamada bulundu. Murat Şahinler üretim tesislerinde kullandıkları teknolojik ve dijital çözümler ile ilgili şu sözleri aktardı: “Üretim tesislerimizde kullandığımız dijital çözümler ile birlikte üretim süreçlerimizi optimize ediyoruz. Bu sayede ürün kalitesini artırıyor, üretim sürecini hızlandırıyor ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarıyoruz. AR-GE ve ÜR-GE yatırımlarına daha çok ağırlık verip, tekstil sektörüne dijitali hızlı bir şekilde entegre edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Dijital Dönüşümde Yenilikçi Adımlar!
Hefa Group üretim tesislerindeki süreçleri daha hızlı ve verimli hale getirmek için en son teknolojiyi kullanmaya devam ediyor. Suni deri, ham kumaş örme ve boyahane fabrikalarında dijitalleşme sayesinde üretim kapasitesini artırıyor. Şirket, tekstil ürünlerinin tasarımından üretimine kadar her aşamada teknolojiyi entegre ederek, bu alanda yatırım yapmaya devam ediyor.
“Kullandığımız yazılım sayesinde üretimdeki ürünleri anlık olarak takip edebiliyoruz.”
Üretim tesislerinde otomasyon yazılımlarından yararlandıklarını belirten Murat Şahinler: “Siparişlerin anlık olarak takibini yapabilmek ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına zamanında cevap verebilmek için üretim aşamasının düzenli takibini sağlamak oldukça önemli. Biz kullandığımız yazılım ile üretimdeki ürünlerin hangi aşamada olduğunu anlık olarak takip edebiliyoruz. Bu sayede hem tesisteki iç kontrolü sağlarken hem de ürünlerin zamanında ve hatasız bir şekilde üretilip müşterilerimize zamanında teslimatının yapılmasını sağlıyoruz.” açıklamasında bulundu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın