“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) tüm faaliyetleri gönüllülerin desteğiyle düzenleniyor. Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından binlerce gönüllüsünün destek verdiği TEGV, 29 yılda 100 bin eğitim gönüllüsüne ulaştı. 100 bininci gönüllünün TEGV’e katıldığı Ankara Semahat-Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı’nda özel bir tören düzenlendi. Vakıf, 27 Eylül’de Ankara’da düzenlendiği bu törenle 100 bin gönüllüye ulaşma başarısını kutladı. TEGV’de çocuklar gönüllü ‘abla’ ve ‘ağabey’lerinin desteğiyle geleceğe hazırlanıyorlar. Geçmiş yıllarda TEGV’in etkinliklerine katılan çocukların bir kısmı, TEGV’in gönüllüsü olarak, bugünün çocuklarını nitelikli eğitim desteği ile buluşturmak, onlara ışık tutmak için TEGV’ ailesinin bir üyesi olmaya devam ediyor. TEGV, geleceği eğitimle aydınlatmak isteyen herkesi, 'Gönüllü ol, gelecekte iz bırak' çağrısıyla TEGV’de gönüllü olmaya davet ediyor.
“Çocuklara sorma, araştırma, deneme duygusunu öğretmeliyiz”
TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Özinci, kutlama etkinliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bu zamanda artık teknolojide geri kalmak diye bir şeyin söz konusu olmaması lazım. Dünyada artık teknolojiyi yaratan, hakim olan ve ilerleten ülkeler güçlü. Sevgili gönüllülerimiz, ilerleyen yıllarda çocukların çağın gerekliliklerine uygun becerilere sahip olması için onlara soru sormayı, öğrenmeyi olabildiğince teşvik edin. Çocuklara sorma, araştırma, öğrenme, deneme, kendini ifade etme duygusunu ne kadar çok verirsek o kadar çok hayırlı bir iş yapmış oluruz.”
“Türkiye’nin tüm kesiminden aldığımız desteğin ayrıcalığını yaşıyoruz”
TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, “100 bininci gönüllümüz tesadüfen Ankara Semahat-Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı’ndan ailemize katıldı. Giresun, Antalya veya İzmir gibi Türkiye’nin herhangi bir ilindeki bir etkinlik noktalarımızdan da olabilirdi. . Sizler gönüllülerimiz olarak bu kurumun omurgasını oluşturuyorsunuz. Suna Hanım TEGV’in bir kurumun, bir kişinin üzerine kalmamasını, topluma mal olmasını vasiyet etmişti. bugün ulaştığımız 100 bininci gönüllünün kurumun topluma mal oluşunun bir göstergesi olduğunu düşünüyorumTürkiye gönüllülük istatistiklerinde ne yazık ki çok istenen bir noktada değil ama TEGV sizlerin sayesinde çok şanslı bir kurum.. Sizin nezdinizde 1995’ten bu yana TEGV’e gönlünü veren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. 100 bininci gönüllümüzü kutluyorum..”
“TEGV gerçekten bambaşka”
TEGV’in 100 bininci gönüllüsü Dilan şöyle konuştu:“TEGV’de 100 bininci gönüllü olduğumun haberini aldığımda çok şaşırdım ve kendimi çok iyi hissettim. Çocuklarla ilgilenmenin içimizdeki çocuğa da iyi geldiğine, bu yolla kendimizi de iyileştirdiğimize inanıyorum. TEGV gerçekten bambaşka.
Gönüllüler TEGV’i anlatıyor
Ankara Semahat - Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı gönüllüsü Ayben : 2007'den beri hayatımın bir parçası olan TEGV'e, henüz 5 yaşındayken adım attım ve bağım hiç kopmadı. Üniversiteye başladığımda kendimi artık gönüllü olmak için hazır hissettim ve çocukların Ayben ablası olmaya karar verdim.
Ankara Semahat - Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı gönüllüsü Rıza : TEGV ile 2018 yılında Batman’da öğretmenken bir öğrencimin elinde TEGV’in etkinlik kitabını görerek tanıştım. Sonra öğrencim beni Batman 100. Yıl Parkına götürdü ve adımımı attığım an gönüllü oldum. İyi ki bu vakfın bir parçasıyım.
Antalya Suna - İnan Kıraç Eğitim Parkı gönüllüsü Ayşe : Kızım üniversitede TEGV’de gönüllüsü olunca bende emekli olduktan sonra Antalya Suna - İnan Kıraç Eğitim Parkı’nda gönüllü oldum. Eğitime katkı sağlamak benim için çok anlamlı; bu süreç her yıl sorumluluğumu artırarak dönüştürüyor. Bu nedenle uzun yıllardır TEGV’de gönüllüyüm.
Ankara Semahat - Dr. Nüsret Arsel Eğitim Parkı gönüllüsü Ali : Yaklaşık 18 yıl boyunca yüzlerce çocukla etkinlik yaptım ya da etkinliklerinde destek gönüllüsü oldum. 18 yıl öncesine dönüp bu süreci baştan yaşamaya başlasam tercihim yine TEGV olurdu.
Antalya Suna - İnan Kıraç Eğitim Parkı gönüllüsü Belgin : TEGV gönüllüsü olmanın bana bir ayrıcalık verdiğini düşünüyorum ve bunun gururunu taşıyorum. Bu fırsat için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Mersin Öğrenim Birimi gönüllüsü Ayşen : Çocuklarla birlikte olmak hayata ve insana bakış açımızı değiştiriyor. Çocukların gözlerindeki heyecanı görmek, öğrenme isteklerini görmek bize en büyük ödül ve zenginlik.
Mersin Öğrenim Birimi gönüllüsü Sevda: TEGV ile tanışmam 2002 yılında bir arkadaşım sayesinde oldu. Çocukları çok sevdiğimi anladım, onlarla oynayarak bir şeyler öğretmek farklı bakış açısıyla bakmalarını sağlamak ve önemli bir birey olduklarını, değerli olduklarını hissettirmek çok güzel benim için.
Nasıl TEGV gönüllüsü olunur
TEGV’de gönüllü olmak için 18 yaşını doldurmuş ve lise mezunu olmak gerekiyor. İstisnai gönüllülük kapsamında izin süreçlerine bağlı olarak 15-17 yaş gönüllü desteği de sağlanabiliyor. Bu koşullara sahip, çocuk sevgisiyle dolu herkes TEGV’de gönüllü olabilir. www.tegv.org sitesinden başvuru yaparak gönüllü olabilmenin ilk adımı atılıyor. Daha sonra vakıf tanıtımı, temel gönüllü eğitimini ve program gönüllü eğitimini kapsayan ‘adım adım’ gönüllülük süreci belirlenmiş yönlendirmeler ve takiple yürütülüyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın