1- Enerji Veren Gıdalar TüketSoğuk havalar balık yemek için idealdir. Balıklardan alınacak Omega-3 yağ asitleri, beynin sağlıklı çalışmasına büyük destek veriyor. Balık tüketirken kızartma yerine buğulama ya da fırında pişirme gibi daha sağlıklı yöntemleri tercih edilebilir. Ara öğün olarak kabak çekirdeği, kaju ya da badem gibi kuruyemişler tüketmelidir. Her gün doğal kaynaklardan C vitamini almaya ve yeşil yapraklı sebzeler de diyete dahil edilebilir. Her mevsimde olduğu gibi soğuk havalarda da bol bol su tüketilmesi gerekiyor.2- Uyku Düzenine Dikkat EtSoğuk havalarda uyku düzeninin değiştiği fark edilir. Bu doğal bir süreçtir. Doğa da döngüsünü yavaşlatır ve kendisini kışa hazırlar. Özellikle günlerin kısalması ve buna bağlı olarak yaz günlerinde güneş ışınlarından alınan serotonin seviyesinin düşmesi de isteksizlik ve halsizlik gibi sorunlara neden olabilir. Bu yüzden yeni bir hobi edinmek ve doğada yürüyüş yapmak gibi zihni ve bedeni aktif tutacak aktiviteler yapılabilir.3- Üretkenliğini ArtırKış dönemi üretkenliği artırmak için iyi bir fırsattır. Örneğin; giyilmeyen kıyafetlerden kurtulmak, kütüphane düzenlemek gibi enerjiyi değiştirecek işler yapılabilir. Pandemi nedeniyle son dönemlerde daha da popülerleşen çevrimiçi kurslara katılınabilir. Yapılacak listesini temizlemek yaşam enerjisini ve mutluluğu artıracaktır.4- Egzersiz Düzenine Özen GösterMevsim geçişlerinde egzersiz düzenini aksatmamak önemlidir. Düzenli spor, hormonal dengeni düzenleyip ve metabolizma hızını artırır. Her gün düzenli olarak yürüyüş yapılabilir, yüzme ya da bisiklete binme gibi egzersizlere yönelebilirsin. Daha da önemlisi MAC ve MACFit gibi spor salonlarına kayıt olup, spor düzenli hale getirebilirsin.Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
1- Enerji Veren Gıdalar Tüket
Soğuk havalar balık yemek için idealdir. Balıklardan alınacak Omega-3 yağ asitleri, beynin sağlıklı çalışmasına büyük destek veriyor. Balık tüketirken kızartma yerine buğulama ya da fırında pişirme gibi daha sağlıklı yöntemleri tercih edilebilir. Ara öğün olarak kabak çekirdeği, kaju ya da badem gibi kuruyemişler tüketmelidir. Her gün doğal kaynaklardan C vitamini almaya ve yeşil yapraklı sebzeler de diyete dahil edilebilir. Her mevsimde olduğu gibi soğuk havalarda da bol bol su tüketilmesi gerekiyor.
2- Uyku Düzenine Dikkat Et
Soğuk havalarda uyku düzeninin değiştiği fark edilir. Bu doğal bir süreçtir. Doğa da döngüsünü yavaşlatır ve kendisini kışa hazırlar. Özellikle günlerin kısalması ve buna bağlı olarak yaz günlerinde güneş ışınlarından alınan serotonin seviyesinin düşmesi de isteksizlik ve halsizlik gibi sorunlara neden olabilir. Bu yüzden yeni bir hobi edinmek ve doğada yürüyüş yapmak gibi zihni ve bedeni aktif tutacak aktiviteler yapılabilir.
3- Üretkenliğini Artır
Kış dönemi üretkenliği artırmak için iyi bir fırsattır. Örneğin; giyilmeyen kıyafetlerden kurtulmak, kütüphane düzenlemek gibi enerjiyi değiştirecek işler yapılabilir. Pandemi nedeniyle son dönemlerde daha da popülerleşen çevrimiçi kurslara katılınabilir. Yapılacak listesini temizlemek yaşam enerjisini ve mutluluğu artıracaktır.
4- Egzersiz Düzenine Özen Göster
Mevsim geçişlerinde egzersiz düzenini aksatmamak önemlidir. Düzenli spor, hormonal dengeni düzenleyip ve metabolizma hızını artırır. Her gün düzenli olarak yürüyüş yapılabilir, yüzme ya da bisiklete binme gibi egzersizlere yönelebilirsin. Daha da önemlisi MAC ve MACFit gibi spor salonlarına kayıt olup, spor düzenli hale getirebilirsin.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın