10. yılını kutlayan SAHA Derneği, Amsterdam, Berlin ve New York’taki sanat kurumlarıyla kurduğu ortaklıklarla Türkiye’den beş sanatçı ve küratörün misafirlik ve araştırma programlarına katılımını sağlıyor. SAHA, 2021 Sonbahar ve 2022 Bahar dönemi için New York’taki The International Studio & Curatorial Program (ISCP) için açık çağrıyla seçilen sanatçılar Sümer Sayın ve Barış Göktürk’ün üç aylık programa katılımına destek oluyor. Slavs and Tatars Studio’nun İstanbul Bienali, Pera Müzesi, SAHA ve SALT’tan aldığı öneriler arasından davet ettiği Nihat Karataşlı ve küratör Aylime Aslı Demir ise SAHA desteğiyle iki ay Berlin’de yaşayıp Slavs and Tatars ekibiyle çalışacak. Her yıl yapılan uluslararası açık çağrıyla seçilen sanatçı Cihad Caner ise SAHA’nın desteğiyle Amsterdam’daki Rijksakademie’de iki yıllık kapsamlı misafirlik programına katılıyor. SAHA, ISCP ile 2013 yılından beri sürdürdüğü iş birliği kapsamında kurumun misafir sanatçı programına Türkiye’den davet edilen bir sanatçının üç aylık program ve yaşam masraflarını destekliyor. 2020 yılında Berlin merkezli Slavs and Tatars studio ve araştırma programıyla başlattığı işbirliği kapsamında SAHA, Türkiye’den sanatçı ve küratörlerin iki ay süren programa katılımına, Berlin sanat ortamıyla tanışmasına ve araştırma yapmasına destek oluyor. Rijksakademie ile 2014 yılında kurulan işbirliğiyle ise kurumun her yıl 50’den fazla sanatçıyı ağırladığı uluslararası misafir sanatçı programına bir ya da iki yıl boyunca Türkiye’den kabul edilen sanatçıları destekliyor. SAHA DerneğiBir sivil toplum kuruluşu olarak 2011 yılında kurulan SAHA, Türkiye’nin çağdaş sanat üretimini ve uluslararası tanınırlığını artırmak amacıyla dünyanın dört bir yanında müze, bienal ve kâr amacı gütmeyen sanat projelerinde Türkiye’den sanatçı ve küratörlerin yeni eser üretimi ve yayın yapmasına karşılıksız destek oluyor. Kurduğu yurtdışı ortaklıklarla misafir sanatçı ve küratör programlarına Türkiye’den düzenli katılım olmasını sağlıyor. SAHA’nın yeni projesi SAHA Studio ise Türkiye’den sanatçılara çalışma ortamı ve küratöryel desteğin yanı sıra projeleri için üretim, araştırma ve sunum bütçesi ile çalışmalarını sürdürebilecekleri bir mekân sağlıyor. Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
10. yılını kutlayan SAHA Derneği, Amsterdam, Berlin ve New York’taki sanat kurumlarıyla kurduğu ortaklıklarla Türkiye’den beş sanatçı ve küratörün misafirlik ve araştırma programlarına katılımını sağlıyor. SAHA, 2021 Sonbahar ve 2022 Bahar dönemi için New York’taki The International Studio & Curatorial Program (ISCP) için açık çağrıyla seçilen sanatçılar Sümer Sayın ve Barış Göktürk’ün üç aylık programa katılımına destek oluyor. Slavs and Tatars Studio’nun İstanbul Bienali, Pera Müzesi, SAHA ve SALT’tan aldığı öneriler arasından davet ettiği Nihat Karataşlı ve küratör Aylime Aslı Demir ise SAHA desteğiyle iki ay Berlin’de yaşayıp Slavs and Tatars ekibiyle çalışacak. Her yıl yapılan uluslararası açık çağrıyla seçilen sanatçı Cihad Caner ise SAHA’nın desteğiyle Amsterdam’daki Rijksakademie’de iki yıllık kapsamlı misafirlik programına katılıyor.
SAHA, ISCP ile 2013 yılından beri sürdürdüğü iş birliği kapsamında kurumun misafir sanatçı programına Türkiye’den davet edilen bir sanatçının üç aylık program ve yaşam masraflarını destekliyor. 2020 yılında Berlin merkezli Slavs and Tatars studio ve araştırma programıyla başlattığı işbirliği kapsamında SAHA, Türkiye’den sanatçı ve küratörlerin iki ay süren programa katılımına, Berlin sanat ortamıyla tanışmasına ve araştırma yapmasına destek oluyor. Rijksakademie ile 2014 yılında kurulan işbirliğiyle ise kurumun her yıl 50’den fazla sanatçıyı ağırladığı uluslararası misafir sanatçı programına bir ya da iki yıl boyunca Türkiye’den kabul edilen sanatçıları destekliyor.
SAHA Derneği
Bir sivil toplum kuruluşu olarak 2011 yılında kurulan SAHA, Türkiye’nin çağdaş sanat üretimini ve uluslararası tanınırlığını artırmak amacıyla dünyanın dört bir yanında müze, bienal ve kâr amacı gütmeyen sanat projelerinde Türkiye’den sanatçı ve küratörlerin yeni eser üretimi ve yayın yapmasına karşılıksız destek oluyor. Kurduğu yurtdışı ortaklıklarla misafir sanatçı ve küratör programlarına Türkiye’den düzenli katılım olmasını sağlıyor. SAHA’nın yeni projesi SAHA Studio ise Türkiye’den sanatçılara çalışma ortamı ve küratöryel desteğin yanı sıra projeleri için üretim, araştırma ve sunum bütçesi ile çalışmalarını sürdürebilecekleri bir mekân sağlıyor.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın