Nükleer enerjinin de aralarında bulunduğu yeşil ve güvenli enerji kaynakları, “insanlığın parlak geleceğinin anahtarı” olarak nitelendiriliyor. Modern nükleer teknoloji ise, insanlara temiz enerjiden fazlasını sunuyor. Barışçıl atom, hem bugünün hem de geleceğin en acil sorunlarını çözmek için gerekli olan çok yönlü bir araç olma özelliği taşıyor. Nükleer enerji olmadan BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmak da mümkün değil. Ancak buna rağmen pek çok kişi barışçıl atomu sadece enerji üretim kaynağı olarak görüyor
Nükleer enerjinin de aralarında bulunduğu yeşil ve güvenli enerji kaynakları, “insanlığın parlak geleceğinin anahtarı” olarak nitelendiriliyor. Modern nükleer teknoloji ise, insanlara temiz enerjiden fazlasını sunuyor. Barışçıl atom, hem bugünün hem de geleceğin en acil sorunlarını çözmek için gerekli olan çok yönlü bir araç olma özelliği taşıyor. Nükleer enerji olmadan BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmak da mümkün değil. Ancak buna rağmen pek çok kişi barışçıl atomu sadece enerji üretim kaynağı olarak görüyor.
Rosatom bu bakış açısını değiştirmek amacıyla, “İnsanlık için atom” adlı benzersiz bir eğitim girişimi başlatıyor. İnsan merkezli felsefeye tutarlı bir şekilde bağlı olan Rosatom’a göre, halk barışçıl atomun rolü hakkındaki tartışmanın önemli bir oyuncusu... Bu kapsamda hazırlanan “İnsanlık için Atom” projesi de, dünyanın dört bir yanından insanların nükleer teknolojinin hayallerini gerçekleştirmeye nasıl yardımcı olduğu konusunda yorumlarını paylaştıkları eşsiz bir hikâye koleksiyonu olma özelliği taşıyor.
Proje kapsamında yapılacak ilk etkinlik olan “İnsanlık neden nükleer teknolojilere ihtiyaç duyuyor?” başlıklı sunum, 30 Nisan’da gerçekleştirilecek. Sunumum möderatörlüğünü, iklim ve enerji alanlarında danışmanlık yapan ve 15 yıllık bir deneyime sahip olan, dünyaca ünlü uzman Christie Gogan üstlenecek. Etkinliğin konuşmacıları arasında ise, Rosatom ve Dünya Nükleer Birliği yetkilileri, çevre uzmanları ve “İnsanlık için Atom” projesinin mensupları bulunacak.
Konuşmacılar nükleer teknolojinin sosyal, ekonomik ve çevresel avantajlarına ilişkin görüşlerini paylaşacak. Etkinlikte ayrıca nükleer teknolojilerden doğrudan yararlanan insanların anlatımları da yer alacak.
“İnsanlık için Atom” projesinin tanıtımı 30 Nisan tarihinde saat 15:00'da çevrimiçi olarak yapılacak. Tanıtım programı, atomforhumanity.com web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.
Yorum Yazın