Yeşil Bodrum Mandalini’nin kullanım alanlarını geliştirmek ve işletmelerin Bodrum’a özgü coğrafi işaretli mandalini kullanmalarını sağlamak amacıyla, Pernod Ricard ve Bodrum Mandalin Hareketi, sektör temsilcilerinin katıldığı özel bir etkinlik düzenledi.
Mandalin bahçesinde düzenlenen etkinlikte Pernod Ricard bartender ekibi, Yeşil Bodrum Mandalini’nin çeşitli kokteyl, içecek ve yiyeceklerdeki geniş kullanım alanlarını tanıttı.
Bodrum Mandalin Hareketi kolaylaştırıcısı Erman Aras, Pernod Ricard Kurumsal İletişim Direktörü Zümrüt Yezdani Kedik, Bodrum Belediyesi’ni temsilen Emel Çakaloğlu, Pernod Ricard Müşteri Deneyimi Müdürü Tolga Balıkçı, Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürü Durmuş Çakır’ın birer konuşma gerçekleştirdiği etkinlikte Yeşil Bodrum Mandalini’nin kullanımının önemine vurgu yapılırken, Bodrum başta olmak üzere ülke çapında tüm işletmelere Yeşil Bodrum Mandalini kullanımı çağrısında bulunuldu.
Pernod Ricard Kurumsal İletişim Direktörü Zümrüt Yezdani Kedik, etkinlikte yaptığı konuşmada Bodrum Mandalini’in sadece Bodrum ve Muğla için değil tüm Türkiye için çok değerli bir ürün olduğunu ve bu değerli ürün için üreticilerle tüketiciler arasında kurulan köprünün bir bacağı olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.
Etkinlikte görüşlerini paylaşan Pernod Ricard Müşteri Deneyimi Müdürü Tolga Balıkçı ise Pernod Ricard olarak yapılacak çalışmalarla Bodrum Mandalini’nin bundan böyle İstanbul ve Türkiye’nin pek çok yerinde görüleceğini söyledi.
Yeşil Bodrum Mandalini hasatının başlamasıyla, coğrafi işaretli Bodrum Mandalini’nin geniş kitlelere ulaşması ve bilinirliğinin artması için gönüllü olarak çalışmalarını sürdüren Bodrum Mandalin Hareketi tarafından, özel bir koku ve aromaya sahip olan Yeşil Bodrum Mandalini’nin Bodrum’daki ve Bodrum dışındaki işletmelerin hasat dönemi boyunca tazesiyle ve sonrasında saklanmış haliyle alkollü alkolsüz içeceklerde kullanılmasının mandalin ağaçlarının geleceği için çok önemli olduğu belirtildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın