Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Medcem, 6. İhracatın Şampiyonlarında 3 ödül kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Medcem, 6. İhracatın Şampiyonlarında 3 ödül kazandı
Medcem Çimento, 2023 yılının en çok çimento ihraç eden şirketleri arasında yer aldı. Şirket, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 6. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde Genel Çimento Sektörü Kategorisi’nde "En Fazla İhracat Yapan Firmalar" ve Gri Çimento Kategorisi’nde "En Fazla İhracat Yapan Firmalar" arasında birincilik ödülünü kazandı.

 

Eren Holding’in iştiraki olan ve Türkiye ve Avrupa’nın en büyük çimento fabrikasına sahip Medcem Çimento, ihracat çalışmalarıyla Türk çimento sektörünün öncü kuruluşları arasında yer almaya devam ediyor. Aralıksız devam eden Ar-Ge yatırımları, yerel ve küresel tedarik zinciri, lojistik ağı, yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar ve yenilikçi, inovatif yaklaşımı ile üretiminin büyük bölümünü ihraç eden Medcem Çimento, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 6. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde iki kategoride birincilik elde etti. Şirket, Genel Çimento Sektörü Kategorisi’nde "En Fazla İhracat Yapan Firmalar" ve Gri Çimento Kategorisi’nde "En Fazla İhracat Yapan Firmalar" arasında birinci oldu.

Medcem Çimento, aynı ödül töreninde Klinker Kategorisi’nde “En Fazla İhracat Yapan Firmalar” arasında da 5.’lik ödülünü elde etti.

“Var olan pazarlardaki gücümüzü artırırken, yeni pazarları da bünyemize katıyoruz”

Türk çimento sektörünün hem ulusal hem de uluslararası düzeyde en önemli oyuncularından biri olduklarını söyleyen Medcem Çimento Grubu CEO'su Mehmet Ali Ceylan, üretimlerinin büyük bölümünü ihraç ettiklerini ifade etti: “Şirket olarak, belirlediğimiz Stratejik Büyüme Planlarımız çerçevesinde niteliksel ve niceliksel olarak büyümeye devam ediyoruz. İkinci hattımızın geçen yılın sonunda devreye girmesiyle ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz. Bunun yanında, sürdürülebilirlik, verimlilik ve dijitalleşmeyi iş süreçlerimizin merkezinde konumlandırdık. Şu anda farklı pazarlar için dayanımı yüksek karbon ayak izi düşük ürünler üretiyoruz. Kurmaya başladığımız terminal ağımızı tamamladığımızda, yurt dışında kendi ürünlerimizi kendi satış kanallarımızdan satmaya başlayacağız. Bugün tüm dünyada özellikle yüksek kaliteli çimento talebi söz konusu olduğunda ilk akla gelen şirketlerden biriyiz. Bizim en önemli pazarımız başta Amerika Birleşik Devletleri. Sonrasında ise Avrupa, Batı Afrika ve Latin Amerika ülkeleri takip ediyor.”

 

Medcem hakkında

Eren Holding’in bir kuruluşu olan ve Akdeniz Bölgesi’nde hem iç hem de dış pazar hedeflerine yönelik olarak kurulan Medcem Çimento, 3 yıllık bir yatırım süreci sonucunda 2015 Haziran ayında üretime başladı. Ana hedefi ihracat pazarlarına yönelmek olan Medcem Çimento, fabrikasına 13 km mesafede inşa edilen ve kendine ait Medcem Port adlı limanı ile hedef pazarlarına ulaşıyor. Medcem Çimento’nun Kamerun ve Tunus’ta öğütme tesisleri, Rusya’da ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise terminalleri bulunuyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ToptanTR 3.39 trilyon TL’ye koşan e-ticaret sektöründeÖnceki Haber

ToptanTR 3.39 trilyon TL’ye koşan e-tica...

Canikte Tatil YokSonraki Haber

Canikte Tatil Yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar