Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Ledger şirketi kapanırsa kripto varlıklarınız da kaybolur mu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ledger şirketi kapanırsa kripto varlıklarınız da kaybolur mu?

Kripto yatırımcıları, varlıklarını saklayacakları yerin güvenilirliği konusunda sürekli endişeliler. Kripto para borsalarında işlem yapan kullanıcılar, borsalar finansal bir kriz nedeniyle çalışamaz hale geldiğinde varlıklarına bir daha ulaşamıyorlar. FTX olayında da bir benzeri yaşandı ve yatırımcılar kripto varlıklarını en güvenli olduğuna inandıkları Ledger donanım cüzdanlarına taşımaya başladılar. Kripto varlıkları yönetmeyi sağlayan özel anahtarlar, yüksek güvenlikli donanım cüzdanlarında saklanıyor. Kripto cüzdan sağlayıcılarının acil durum yedekleme formatı olan BIP39 standardıyla anahtar, 24 kelimelik bir kurtarma cümlesiyle korunuyor. Cüzdan içeriğinin başka cüzdana aktarılmasına yardımcı olan hatırlatıcı kurtarma cümlesi, Ledger zarara uğrasa bile cüzdanı geri yükleyerek bilgilere erişme imkanı sunuyor. Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, bir gün şirketleri kapansa bile sonucun kripto borsalardaki gibi olmayacağını ve kullanıcıların varlıklarına erişmeye devam edebileceğini belirterek güven tazeliyor. 

Ledger donanım cüzdanı, kripto paranın özel anahtarlarını saklamanın harika bir yolu, ancak Ledger iflas ederse bunlara ne olur? Kullanıcılar bunları kaybeder mi? Kripto yatırımcıları, varlıklarını nerede tutmalarının daha güvenli olduğu konusunda sürekli endişeliler. Kripto para borsalarında işlem yapan kullanıcılar borsalar finansal bir kriz nedeniyle çalışamaz hale geldiğinde varlıklarına bir daha ulaşamıyorlar. FTX olayında da bir benzeri yaşandı ve bu olayın ardından yatırımcılar kripto varlıklarını en güvenli olduğuna inandıkları Ledger donanım cüzdanlarına taşımaya başladılar. Bir Ledger cihazı kullanmak, Ledger’in tüm dijital verilere eriştiği anlamına gelmiyor. Şirket sadece kripto varlıkları pratik şekilde yönetmeye izin veren yüksek güvenlikli çözüm sunuyor. Dolayısıyla bir gün Ledger kapansa bile kripto varlık sahipleri fonlarına her koşulda erişim sağlayabilecek. Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, bir gün şirketleri kapansa bile sonucun kripto borsalardaki gibi olmayacağını ve kullanıcıların varlıklarına erişmeye devam edebileceğini belirterek güven tazeliyor.

 

Kripto Varlıklarım Nerede Tutuluyor?

Kripto para birimine sahip olduğunuzda, aslında kripto para birimini kullanma hakkına sahip olursunuz. Coin'leriniz bir dizi anahtarla ilişkilendirilir: özel ve açık anahtarlarınız. 

Açık anahtarınızı bir posta kutusu gibi düşünebilirsiniz. Eğer birisi size kripto para göndermek isterse, sadece açık adresinize ihtiyacı vardır. Açık anahtarınızı vermek sizin için güvenlidir. Posta kutusunun kilidini açmak için ihtiyacınız olan şey özel anahtarınızdır. Özel anahtar = kripto paranıza erişim. Gerçek bir anahtar gibi, kopyalarını herkese dağıtmazsınız, kilit tarafından güvence altına alınan varlıkları korumak için güvenli ve emniyetli bir şekilde saklarsınız. Benzer şekilde, özel anahtarınızı da güvende tutmak istersiniz. 

Kripto paralar blok zincirinde yaşar ve paralarınızın anahtarları sizin seçtiğiniz ve ideal olarak kimsenin erişemeyeceği güvenli bir yerde yaşar. Kripto varlıklarınızın kendileri herhangi bir cihazda veya platformda, Ledger cihazlarında bile mevcut değildir. Cüzdanınız yalnızca özel anahtarınızı saklar ve korur.

 

Kripto Paralarımı ve Özel Anahtarımı Nasıl Güvende Tutabilirim?

İnsanların özel anahtarlarını korumalarının bir yolu, onu internetten uzak tutmaktır. Bu, ele geçirilebilecek veya hacklenebilecek hiçbir bilgi geçmişi olmadığı anlamına gelir. Kripto paralarınızın bir bilgisayar korsanı tarafından çalınması olasıdır ve yeterli güvenlik yoksa bunun ne kadar yaygın olduğuna şaşırabilirsiniz. Örneğin, kripto paranız hakkında bir tweet atmak, birisinin kripto para tuttuğunuzu ve korumanız yoksa bir hack saldırısına karşı savunmasız olduğunuzu bilmesi için yeterlidir.

Anahtarlarınızı çevrimdışı bir ortamda koruyan bir donanım cüzdanı ise en güvenli seçenektir ve Ledger, özel anahtarlarınızı saklamanıza ve korumanıza izin veren en kapsamlı cüzdanlardan birini sunar.

 

Ledger Şirketi Bir Gün Kapansa Bile Dijital Varlıklar Güvende! 

Açık bir sistem içinde faaliyet gösteren Ledger, fonların korunmasına öncelik vererek finansal özgürlüğü koruyor.   Anahtarları saklamak için özel unsurlarla tasarlanmış donanım cüzdanları, siber saldırılara karşı yüksek güvenlik sağlıyor. Ledger cihazları, kripto varlıkları kesinlikle göremediği gibi başka cihazlarla paylaşılmasını da önlüyor. Cüzdanlarda, anahtarları ve kripto varlıkları kaybolma riskine karşı korumak için bir 24 kelimelik kurtarma ifadesi bulunuyor. Ledger cüzdanı ortadan kaybolsa veya arızalansa bile BIP39 protokolü, bu ifadeyi kullanarak kripto para birimine erişmeye olanak tanıyor. Bu sistem Ledger cihazının zarar görmesi hatta şirketin tamamen kapanıp faaliyetlerini sonlandırması durumunda bile anahtarların başka bir cüzdanda kullanılmasına izin veriyor. Kısaca Ledger iflas etse bile, kripto para varlıklara ve anahtarlara erişim her koşulda devam ediyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turizm sezonuyla birlikte denetimler arttıÖnceki Haber

Turizm sezonuyla birlikte denetimler art...

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Sökede ormanlık alanda çıkan yangını hızlı müdahaleyle büyümeden söndürdüSonraki Haber

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar