İZODER, TAKDER iş birliği ile ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’nde online eğitim düzenliyor. Öğretim üyeleri, sektör temsilcileri ve ses yalıtımı konusunda uzman isimlerin katılacağı eğitimde, binalarda ses yalıtımını sağlamaya yönelik mevzuat ve uygulamalar konuşulacak. Yalıtım sektörünün çatı örgütü Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), Türk Akustik Derneği (TAKDER) iş birliği ile Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ kapsamında; Türkiye’de yürürlüğe giren 'Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik'i konuşmak üzere 28-29 Nisan’da düzenlenecek online eğitim toplantısında uzmanlarla buluşuyor. Dünya çapında insanların sağlık ve refahı için gürültü farkındalığını artırmak amacıyla ilk kez 1996 yılında başlatılan ve her yıl nisan ayının son çarşamba gününde gerçekleştirilen ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ kapsamında gerçekleştirilecek online eğitim toplantısında, binalarda ses yalıtımına yönelik mevzuat ve uygulamalar tüm yönleriyle ele alınacak. Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik, binalarda komşu gürültüleri ve pek çok diğer gürültü sorununun giderilmesine yönelik kriterleri belirlerken, belediyeler, denetleyiciler, mimar ve müteahhitlere birtakım sorumluluklar tanımlıyor. Gürültü kirliliği ile mücadelede önemli bir adım olan yönetmeliğin doğru ve titizlikle uygulanması sonucunda bina sakinlerine sağlıklı ve huzurlu yaşam ortamları sunmak mümkün olabiliyor. ‘Binalarda Ses Yalıtımını Sağlamaya Yönelik Mevzuat ve Uygulamalar’ eğitiminde, binalarda gürültü kontrolü için gerekli temel bilgiler, yönetmelik kriteri, mimari akustik rapor, proje içeriği ve uygulama yöntemleri ele alınacak. İki gün sürecek, toplam 14 saatlik çevrimiçi etkinliğe belediyeden ilgili görevliler ve denetimcilerin yanı sıra, yapı sektörü, mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin katılımı bekleniyor. Binalarda Ses Yalıtımını Sağlamaya Yönelik Mevzuat ve Uygulamalar eğitimi; DKM, EPSDER, İZOCAM, ODE, SAINT GOBAIN RIGIPS’in destekleriyle düzenleniyor. Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
İZODER, TAKDER iş birliği ile ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’nde online eğitim düzenliyor. Öğretim üyeleri, sektör temsilcileri ve ses yalıtımı konusunda uzman isimlerin katılacağı eğitimde, binalarda ses yalıtımını sağlamaya yönelik mevzuat ve uygulamalar konuşulacak.
Yalıtım sektörünün çatı örgütü Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), Türk Akustik Derneği (TAKDER) iş birliği ile Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ kapsamında; Türkiye’de yürürlüğe giren 'Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik'i konuşmak üzere 28-29 Nisan’da düzenlenecek online eğitim toplantısında uzmanlarla buluşuyor.
Dünya çapında insanların sağlık ve refahı için gürültü farkındalığını artırmak amacıyla ilk kez 1996 yılında başlatılan ve her yıl nisan ayının son çarşamba gününde gerçekleştirilen ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ kapsamında gerçekleştirilecek online eğitim toplantısında, binalarda ses yalıtımına yönelik mevzuat ve uygulamalar tüm yönleriyle ele alınacak.
Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik, binalarda komşu gürültüleri ve pek çok diğer gürültü sorununun giderilmesine yönelik kriterleri belirlerken, belediyeler, denetleyiciler, mimar ve müteahhitlere birtakım sorumluluklar tanımlıyor.
Gürültü kirliliği ile mücadelede önemli bir adım olan yönetmeliğin doğru ve titizlikle uygulanması sonucunda bina sakinlerine sağlıklı ve huzurlu yaşam ortamları sunmak mümkün olabiliyor.
‘Binalarda Ses Yalıtımını Sağlamaya Yönelik Mevzuat ve Uygulamalar’ eğitiminde, binalarda gürültü kontrolü için gerekli temel bilgiler, yönetmelik kriteri, mimari akustik rapor, proje içeriği ve uygulama yöntemleri ele alınacak.
İki gün sürecek, toplam 14 saatlik çevrimiçi etkinliğe belediyeden ilgili görevliler ve denetimcilerin yanı sıra, yapı sektörü, mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin katılımı bekleniyor. Binalarda Ses Yalıtımını Sağlamaya Yönelik Mevzuat ve Uygulamalar eğitimi; DKM, EPSDER, İZOCAM, ODE, SAINT GOBAIN RIGIPS’in destekleriyle düzenleniyor.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın