Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

İstanbuldan Teksasa bilim köprüsü kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbuldan Teksasa bilim köprüsü kuruldu

Tıp öğrencileri, Houston Teksas Üniversitesi’nde klinik araştırmalarda görev alacak

ABD’deki Houston Teksas Üniversitesi Öğretim Üyesi, Amerikan Kalp Vakfı Yapay Zeka Çalışma Komitesi Lideri, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Asıf Ali, İstanbul Atlas Üniversitesi’ni ziyaret etti.  İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Aydın ile görüşen Prof. Asıf Ali, İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde klinik araştırmalar konusunda online dersler verecek. Ortak bilimsel çalışmalar kapsamında Tıp Fakültesi öğrencileri, Houston Teksas Üniversitesi’nde yapılacak klinik araştırmalarda görev alabilecek.

Houston Teksas Üniversitesi Öğretim Üyesi, Amerikan Kalp Vakfı Yapay Zeka Çalışma Komitesi (American Heart Association Artificial Intelligence Task Force Health Tech Advisory Group) Lideri, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Asıf Ali, İstanbul Atlas Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak ve Prof. Dr. Faruk Aydın ile görüştü

Atlas Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu’nda yer alan, aynı zamanda ABD’de Uzaktan Hasta Takibi, Dijital Terapötikler, Tedavi Planlama ve Risk Değerlendirme (Remote Patient Monitoring ve Digital Therapeutics ve Care Planning ve Risk Assessment) gruplarında aktif üye olan Prof. Asıf Ali, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Aydın ile bir araya geldi.

Atlas Üniversitesi öğrencileri, klinik araştırmalarda görev alacak

Ortak bilimsel çalışmalar ve iş birliklerinin değerlendirildiği görüşmeler sonunda Prof. Asıf Ali’nin, klinik araştırmaların yapılma yöntemleri üzerine online ders vermesinin yanı sıra Prof. Asıf Ali’nin, tıp konusunda makalelerin taranması ve değerlendirilmesi ile ilgili bir kurs vermesi de kararlaştırıldı. Ortak yapılacak bu çalışmalar sonucunda İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Houston Teksas Üniversitesi’nde yapılacak klinik araştırmalarda görev alabilecek.

Yapay zekanın kardiyolojiye sağlayacağı katkılar ele alındı

Prof. Asıf Ali, ayrıca Türkiye Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Değertekin ve Dijital Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tanboğa, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taylan Akgün ile bir araya geldi. Bu toplantılarda yapay zekanın kardiyoloji hastalarına konacak teşhislerde sağlayacağı katkıların detayları görüşüldü. Daha sonra sağlık teknolojileri ekipmanları üzerine yapılacak ortak çalışmalar değerlendirildi.

Medicine Hastanesi’ni ziyaret ettiler

Prof. Asıf Ali ve eşi Doç. Dr. Nishath Ali, Atlas Üniversitesi Medicine Hastanesi’ni ziyaret etti. Kadın Hastalıkları Menopoz Merkezi Direktörü, Baylor Houston Teksas Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nishath Ali ve Prof. Asıf Ali, burada İstanbul Atlas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş ve İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak ile görüştü. 

Konferans verdiler, tıp öğrencileriyle sohbet ettiler

Prof. Asıf Ali ve eşi Doç. Dr. Nishath Ali, Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Atlas Üniversitesi Medicine Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Ensari eşliğinde hastanenin Kardiyoloji ve Kadın Doğum bölümlerini gezerek bilgi aldı. Prof. Asıf Ali "Yapay Zekâ ve Sağlık Hizmetleri", Dr. Nishath Ali ise "Kadın Sağlığı ve Menopoz Süreçleri" konularında konferans verdiler. İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle Amerika ve Türkiye sağlık hizmetleri özelinde yapılabilecek ortak çalışmalar ve yapay zekanın sağlık sektörüne katkıları konusunda sohbet edip değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiğlide Kapsamlı TemizlikÖnceki Haber

Çiğlide Kapsamlı Temizlik

Bayraklıda ücretsiz kültür-sanat kursları başlıyorSonraki Haber

Bayraklıda ücretsiz kültür-sanat kurslar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar