Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Gedik Yatırım, iki okulu daha kütüphaneye kavuşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gedik Yatırım, iki okulu daha kütüphaneye kavuşturdu

Tüm çocukların eğitimde fırsat eşitliğine sahip olması gerektiğine inanan Gedik Yatırım, ‘Bir Kitap Bin Dünya’ projesi kapsamında, iki okulu daha kütüphaneye kavuşturdu. Gedik Yatırım’ın Niğde’nin Bor ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Konya Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda yaptırdığı kütüphanelerin açılışı gerçekleştirildi. Bugüne kadar 6 ilde açılan kütüphaneler, çocuklara bilgiyi kolay öğrenme ve keyifle çalışma imkanı sunuyor. 

 

Sermaye piyasalarının lider kuruluşu Gedik Yatırım’ın eğitimde fırsat eşitliğine destek olmak amacıyla okullara kazandırdığı kütüphane sayısı 6’ya ulaştı. Şirketin, 2023 yılında başlattığı ‘Bir Kitap Bin Dünya’ projesi kapsamında son olarak Niğde’nin Bor ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Konya Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda yaptırdığı iki kütüphane daha 21-22 Ekim tarihlerinde törenle açıldı. Kütüphanelerin açılış törenlerine il ve ilçe protokolünün yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Gedik Yatırım yöneticileri katıldı.

 

Kütüphanelerden Niğde Bor Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda eğitim gören 221, Konya Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda ise 450 öğrenci faydalanacak. 

 

HEM EKONOMİYE HEM EĞİTİME YATIRIM

 

Gedik Yatırım Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şengün, açılışlarda yaptığı konuşmada, kütüphanelerin eğitimin temel yapı taşı konumunda olduğunu belirterek, “Eğitim ve öğrenciler için kütüphanelerin yeri tartışılmaz. Ancak Türkiye’de okulların yüzde 55’inde kütüphane yok. Okul öncesinden üniversiteye kadar olan dönemde kütüphane hizmetinden yoksun olarak öğrenim gören ‘kütüphanesiz’ bir nesil büyüyor. Biz tüm çocukların fırsat eşitliğine sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda ülkemizin farklı bölgelerindeki okullara Gedik Yatırım Kütüphaneleri kazandırarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek istiyoruz. Adana, Balıkesir, Kayseri ve Karabük’te açtığımız kütüphanelerin ardından, Niğde ve Konya’da iki okulumuzu daha kütüphaneye kavuşturduk. Şubelerimizin bulunduğu diğer illerde de kütüphaneler açmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda açılışlarımıza katılan tüm devlet yetkililerine ve değerli öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. 

 

Şengün, yıl içinde Konya merkezli Bor Şeker’in halka arzını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bu vesileyle yerel ekonomiye yaptığımız anlamlı katkıyla beraber, bu güzel ilçedeki eğitim hayatına da dokunmuş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

 

GENÇLERİ YATIRIM DÜNYASIYLA TANIŞTIRIYOR

 

1991 yılından beri sermaye piyasalarının gelişimi için çalışan Gedik Yatırım, 33 ilde 69’a ulaşan konsolide şube ağı, sermaye piyasalarının her alanında liderlik vizyonuyla yetişmiş insan kaynağı ve sürekli gelişen teknolojik altyapısıyla geleceğe güçlü adımlar atmayı kesintisiz sürdürüyor. Düzenlediği yatırımcı seminerleriyle başta gençler olmak üzere potansiyel yatırımcı adaylarının sermaye piyasalarına ilgi duymalarını ve bu alanda kendilerini geliştirmelerini amaçlayan Gedik Yatırım, 2022 yılında başlatılan Gedik Yatırım Yatırımcı Seminerleriyle 30 ilde 3000’in üzerinde yatırımcı nezdinde finansal okuryazarlığın ve bilincin artmasına destek verildi. Gedik Yatırım ayrıca, #BuHisseOrtakOl mottosuyla gençler ve kadınlar başta olmak üzere yatırım ürünlerini geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KO-MEK 20. yıl stratejisini belirlediÖnceki Haber

KO-MEK 20. yıl stratejisini belirledi

Cumhuriyetin 101. Yıl Dönümü Coşkusunu Sanatla Buluşturan EtkinlikSonraki Haber

Cumhuriyetin 101. Yıl Dönümü Coşkusunu S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar