6-7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası Urla Enginar Festivali öncesi Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarıyla bir araya gelerek bu yıl sekizincisi gerçekleşecek festival hakkında bilgi veren Dayanç, Uluslararası çapta ün yapmış olan festival için geri sayımın başladığını dile getirdi.
Kırsal kalkınmayı, gastronomi turizmini desteklemek ve “Urla Sakız Enginarını” tanınır kılmak amacıyla düzenlenen festivalde Urla’ya gelecek misafirleri ağırlamak için heyecan duyduğunu dile getiren Dayanç; “Üreticimizin, esnafımızın, turizmcimizin ve vatandaşımızın yüzü gülecek. Urlamızın meydanı ve sokakları üç gün boyunca mutfak atölyeleri, yemek tadımları, sanat atölyeleri ve müzik dinletileri ile renklenecek” dedi.
Urla’nın ekolojik, tarımsal zenginlikleri ve geleneksel mutfağını korumak amacıyla çalışan “Doğal Sofra Urla” Gönüllüleri tarafından hazırlanan basın toplantısı yemeğinin ana menüsünü ise Urla’nın meşhur sakız enginarı oluşturdu.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın