Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Ege Üniversite Takımları TEKNOFEST 2024 te ödül almaya devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ege Üniversite Takımları TEKNOFEST 2024 te ödül almaya devam ediyor

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla milyonları bir araya getiren TEKNOFEST  2024 takım yarışmalarında, Ege Üniversitesinin bilim ve teknoloji ekipleri inovatif ve yenilikçi projeleri ile ödül almaya devam ediyor. Antalya'da düzenlenen TEKNOFEST 2024 takım yarışmalarında Ege Üniversitesinin Ege Telsiz Takımı,  “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmasında “En İyi Ticarileştirme Potansiyeli” ödülünü kazandı. Ege Skyblue Takımı ise “Jet Motor Tasarımı” yarışmasında “En İyi Sunum” ödülüne layık görüldü. Ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlenen yarışmalarda önemli ödüller alan Ege Üniversitesi öğrencileri, bu başarılarını Antalya'da düzenlenen TEKNOFEST 2024’te de sürdürdüler.

TEKNOFEST 2024 kapsamında düzenlenen takım yarışmalarında Ege Üniversitesinin Ege Telsiz Takımı,  “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmasında “En İyi Ticarileştirme Potansiyeli” ödülünü alırken, Ege Skyblue Takımı ise “Jet Motor Tasarımı” yarışmasında “En İyi Sunum” ödülüne layık görüldü. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklı öncü araştırma üniversitemizin bilim ve teknoloji takımları, inovatif projelerle markamıza katkı sunmaya devam ediyorlar. Tam bağımsız bir ekonomiye sahip olmak ve ülkemizin milli teknoloji hamlesi vizyonuna katkı sunmak için projeler geliştiren, ödüller alan ekiplerimizi gönülden kutluyorum. Başarıları daim olsun” dedi.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi ve Ege Skyblue Takım Kaptanı Ferit Yuzgyur ise “Ege Skyblue Jet Motor Takımı olarak TEKNOFEST 2024 Jet Motor Tasarım Yarışmasında bir turbofan motorunun fan modülünü tasarladık. Kavramsal ve detay tasarım raporlarında ikincilikler kazandık, bu başarılar daha yolun başında olan bizler için ciddi bir motivasyon kaynağı oldu. Yaklaşık 10 aydır devam eden bu sürecin sonunda final sunumları kısmında en iyi sunum ödülüne layık görüldüğümüzü paylaşmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Takım kaptanı olarak bu süreçte emek veren, gece gündüz demeden çalışan takım arkadaşlarıma ve mentörlerime teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tüik: Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %8,8 seviyesinde gerçekleştiÖnceki Haber

Tüik: Mevsim etkisinden arındırılmış işs...

Tüik: İhracat birim değer endeksi %0,9 arttıSonraki Haber

Tüik: İhracat birim değer endeksi %0,9 a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar