Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin büyümesine katkı sağlayan Doğuş Grubu’nun girişimcilik vizyonunu temsil eden Doğuş Yeni Girişimler çatısı altında yer alan erken aşama teknoloji şirketlerinin katılabildiği ‘InvenDO Up Hızlandırma Programı’nın ilk döneminde yer alacak 5 girişim belli oldu.
Almanya, Polonya ve Avusturya gibi farklı ülkelerden gelen 400’e yakın girişim başvurusu arasından seçilen 3pmetrics, heybooster, Ingosa, Seatech ve Wallids girişimleri 6 ay boyunca Doğuş Grubu ve Doğuş Teknoloji’nin imkan ve desteklerinden faydalanabilecek.
Erken aşama girişimler için oluşturulan ‘InvenDO Up Hızlandırma Programı’ Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine hızlı bir giriş yaptı. Sürdürülebilirlik, siber güvenlik, pazarlama teknolojileri ve iş zekası alanlarından ürünleri bulunan 3pmetrics, heybooster, Ingosa, Seatech ve Wallids ‘InvenDO Up Hızlandırma Programı’na girmeye hak kazanan ilk 5 girişim oldu.
Girişimler, 6 ay boyunca Doğuş Grubu ve Hackquarters iş birliğinde hayata geçirilen InvenDO Up Girişim Hızlandırma Programı’nın ilerleyen süreçlerinde temel performans göstergelerini belirleyerek Doğuş Grubu şirketleriyle ürünlerini test etme, yerel ve global iş ağlarını genişletme ve program sonunda yer alan Demo Day etkinliği ile girişimlerinin geldiği noktayı paylaşma ayrıcalıklarına sahip olacak.
Bu 5 girişim InvenDO Up’ın sağlayacağı birçok farklı konuda eğitim, mentorluk, yazılım, teknik, muhasebe, mali müşavirlik, hukuk desteği, ofis alanı ve 200 bin TL’lik nakit desteğinden de faydalanabilecek. Ayrıca Doğuş Grubu’yla iş birliği ve PoC yapabilme, yurt dışı pazarlarına açılabilme, yatırımcı ağlarına kolay erişim, Doğuş Grubu’nun potansiyel yatırımcılardan biri olabilme ve küresel teknoloji firmalarının vereceği desteklerle operasyonel büyüme ve ölçeklendirme gibi pek çok imkândan da yararlanabilecek.
Seçilen girişimler ilgili detaylar aşağıdaki gibidir:
3pmetrics (https://3pmetrics.com): Kurumların, işletmelerin, etkinliklerin veya tarımsal faaliyetlerin karbon ayak izlerini ISO 14064 standartlarında hesaplayabilmesini, raporlayabilmesini ve analiz edebilmesini sağlayan yazılım altyapısıdır.
heybooster (https://www.heybooster.ai): E-ticaret şirketlerinin dijital pazarlama verilerini anlamlandırarak aksiyona yönelik iş planlarına dönüştüren, ölçümleme ve pazarlama araçları ile bağlantı kuran ve analiz sunan bir yazılımdır.
Ingosa (https://ingosa.ai): Dijital satış alışkanlıklarını, websitesi & sosyal medya asistanları ve diyalog bazlı görüntülü reklamlarıyla yeniden şekillendiren ve müşteri yolculuğunu iyileştirerek dönüşümü artırmaya yarayan, yapay zeka tabanlı bir chatbot ürünüdür.
Seatech (https://seatech.com.tr/tr): Optimail uygulaması ile operasyon yönetimi yapan ekipler için e-mail ve diğer yazılı kanalların yönetimini çözen bir uygulamadır.
Wallids (https://wallids.com): Siber savunma alanına yeni boyut kazandıran, öğrenme, eşleştirme ve doğrulama sinir ağlarına sahip yapay zeka algoritmalı bir siber güvenlik yazılımıdır.
Yorum Yazın