Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın geçen hafta Körfez Sevindikli Köyü’nde katıldığı törenle ilimizde doğalgaz bağlanan kırsal alan oranı %70’e çıktı. Tarıma doğrudan desteğin yanında bu tür altyapı çalışmalarını da öteden beri çok önemsediklerini belirten Başkan Büyükakın, “Şehirden kırsala göç eylemi sözde kalsın istemiyoruz” dedi.
BÜYÜKAKIN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Körfez Sevindikli’deki programda konuşan Başkan Büyükakın, çok önemli açıklamalar yaptı. Başkan Büyükakın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Savaşa doğru giden bir dünyada, Allah korusun olası bir 3. Dünya Savaşı’nda, insanların birbirinin gırtlağına acımasızca basmaya başladığı bir dünyada, su savaşlarının yaşandığı bir dünyada, ayakta kalmak için bizim topraklarımızı ekmeye devam etmemiz; bu alanları hayatta tutmamız, muhafaza etmemiz ve aynı zamanda o ekme bilgisini elinde bulunduran insanlarımızı da buralarda yaşamaya teşvik etmemiz lazım.”
DOĞALGAZ VE ULAŞIM HİZMETLERİ
“Bu bölgelere doğalgaz getirme çalışmamızın temel motivasyonu da işte budur. Buralarda yaşansın, burada yaşam devam etsin istiyoruz. Herkes söyler; şehirden kırsala dönüş olsun. Ama bunun altyapısını da hazırlamanız gerekiyor. Günümüz koşullarında bu bölgelerde doğalgaz olması lazım. Burada oturan insanların şehre rahat ulaşabiliyor olması lazım. Belki aileden şehirde bir işte çalışan varsa buradan ayrılmadan işine kolayca gidip-gelebilmesi lazım.”
YILLIK 150 MİLYON TL
“Bunun için düzgün yolların yapılması gerekir. Ayrıca düzenli bir ulaşım ağı olması, toplu taşıma olması gerekir. Doğalgaz gibi bunun için de çalışmalar yapıyoruz. Bugün belki tarıma direkt destek diye adlandırmıyor olsak da, kırsal alanlara toplu ulaşımı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik. Önceden günde iki kez araç kalkan köylerimize düzenli otobüs seferlerimiz var. Bu işin maliyetini de tamamen üstlendik. Bu da yıllık 150 milyon TL gibi bir kaynak anlamına geliyor. Yollarımız yapılmış durumda. Doğalgazlı köy sayımız da %70’e ulaştı.”
“SEVEREK VE ÖNEMSEYEREK YAPIYORUZ”
“Bütün bunları şehirden kırsala dönüş eyleminin sözde kalmaması için yapıyoruz. Bu bölgelerin geleceğimiz açısından hayati önem arz ettiğini bilerek bu işleri hayata geçiriyoruz. Beş yılda üreticilerimize 1 milyar TL doğrudan destek sağlarken, bu desteğin amacına ulaşması, ekip-biçen, besleyen, büyüten insanlarımızın da bu bölgelerde yaşamına devam etmesi için dolaylı birçok işi yapmaya devam ediyoruz. Bütün bunları asli belediyecilik hizmetine girmiyor diye düşünmeden severek ve çok önemseyerek yapıyoruz.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın