Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) ev sahipliğinde, ‘Bölgesel İş Ağları Projesi Hatay’da başlıyor. Açılış konuşmasını TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk ve DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gülay Gül yapacak.
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyesi olan federasyonların kapasitesini geliştirip, sivil toplum bilincini artırmayı ve ortak akıl ile bölgesel kalkınmayı hedefleyen Sivil Toplum Destek Programı III kapsamındaki Bölgesel İş Ağları Projesi (BİA Projesi), TR63 (Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş) Bölgesi çalışması 16 Aralık 2021 tarihinde Hatay’da başlıyor.
BÖLGESEL İŞ AĞLARI PROJESİ (BİA) NEDİR?
Avrupa Birliği Sivil Toplum Destek Programı 3. Dönemi kapsamında TÜRKONFED yürütücülüğünde hayata geçirilen ve üç aşamadan oluşan BİA Projesi’nin birinci aşamasında TÜRKONFED çatısı altında yer alan 30 federasyonun kurumsal kapasitelerini ve proje geliştirme becerilerini artırmak, üye federasyonların tam zamanlı personeline yönelik mesleki bilgilerini, yetkinliklerini ve ağ içindeki işbirliğini geliştirmek için bir eğitim programının geliştirilmesi planlanıyor.
12 ay sürecek projenin ikinci aşamasında ise pilot bölge olarak seçilen TÜRKONFED üye federasyonlarından İPEKYOLUSİFED (Erzurum, Erzincan, Bayburt), DOĞUSİFED (Van, Bitlis, Hakkari, Muş, Bitlis), DASİFED (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye), MEVLANASİFED (Konya, Karaman), TRAKYASİFED (Tekirdağ, Kırklareli, Edirne) ev sahipliğinde Anadolu’da sivil toplum kapasitesinin geliştirilmesi, işbirliklerini artırılması, ortak akıl ile bölgesel kalkınma için projeler oluşturulması ve bölge kalkınmaya yönelik tasarlanacak projelerin geliştirilme aşamasına toplumun da dahil olabilmesi için www.fikrimiz.org platformu üzerinden genel katılıma açık ödüllü fikir yarışmaları düzenlenecek.
Projenin üçüncü aşamasında ise TÜRKONFED'e üye tüm federasyonların, derneklerin ve üyelerinin birbirleriyle bağlantı kurabilecekleri bir dijital platform oluşturulması hedefleniyor.
Bölgesel İş ağları Projesi (BİA) T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Destek Programının üçüncü dönemi kapsamında hibe desteği almıştır. Programın Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimidir. Sivil Toplum Destek Programı STK’ların kapasitelerinin güçlendirilmesine yönelik yürütülen bir hibe programıdır ve Sivil Toplum Destek Programının üçüncü döneminde verilen desteklerle STK’ların kurumsal kapasitesinin artırılması ve STK’lar arası ortaklıkların teşvik edilmesi; aktif vatandaşlık ve STK’ların karar alma süreçlerine katılımının desteklenmesi ve son olarak aktif vatandaşlık için yasal çerçevenin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Yorum Yazın