Sanayiye yönelik nitelikli insan kaynağının yetişmesine önemli katkı sağlayan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV) ve bilgi teknolojileri şirketi GFDS iş birliğiyle tasarlanan İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki yeni nesil eğitim programı Let-X İSG, ISAF Security Fuarı’nda görücüye çıkıyor. Let-X ile ilk kez bir dijital eğitim platformunda, İSG alanında online eğitim ve sanal gerçeklik (VR) uygulamaları bir araya geldi.
Köklü sanayi kuruluşu Coşkunöz Holding’in kurucusu Kemal Coşkunöz tarafından 1988’de sanayiye nitelikli insan gücü kazandırmak amacıyla kurulan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), günün ihtiyaçlarına göre sürekli güncellediği yeni projelerle alana önemli katkı vermeye devam ediyor. CEV’in bu alandaki son projelerinden biri de İş Sağlığı ve Güvenliği Dijital Eğitim Platformu Let-X İSG oldu. Bilgi teknolojileri şirketi GFDS iş birliğiyle iş sağlığı ve güvenliği alanında online eğitim ile sanal gerçeklik (VR) teknolojili uygulamalar, dijital eğitim platformu Let-X İSG’de bir araya getirildi.
Platform, İstanbul Fuar Merkezi’nde 14-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ISAF Security 25. Uluslararası Güvenlik Sistemleri, Hizmetleri ve Ekipmanları Fuarı’ndaki Let-X standında sergileniyor. Fuar katılımcıları stantta hem platform hakkında bilgi alma hem de VR uygulamasını deneme imkânı bulacaklar.
Platformda e-öğrenme modülü ile İSG eğitimleri kolay anlaşılacak şekilde, dinamik, eğlenceli ve yalın bir dille veriliyor. Eğitimler bulut tabanlı olduğu için, değişen İSG içeriklerine göre sürekli güncelleniyor. Sanal Gerçeklik (Virtual Reality-VR) modülü ile ise iş sağlığı ve güvenliği bakımından tehlikeli durumlar gerçeğe çok yakın ve güvenli bir ortamda deneyimlenerek bu durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiği öğreniliyor. Böylece iş esnasında hata payının ve kaza riskinin büyük oranda azaltılmasına katkı sağlanıyor. Uzaktan eğitim imkânıyla da zaman ve maliyetten tasarruf ediliyor. Let-X İSG ile bu alandaki eğitim verimliliğinin %95 artması bekleniyor.
Tamamı Türk mühendislerce ve A sınıfı İSG uzmanlarının gözetiminde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na uygun olarak tasarlanıp üretilen yeni nesil eğitimin yurt dışına da ihraç edilmesi hedefleniyor.
“İş Dünyasına İlham Verecek Bir Model”
Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, vakıf olarak kuruluşlarından bu yana sanayi ve üretimin yanı sıra Türkiye’nin geleceği olan gençlerin hayatına değer katmak için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu model iş dünyasına ilham verecek. Let-X İSG hem çalışanların dijital okuryazarlığını arttıracak, hem iş güvenliğine odaklanacak hem de uluslararası pazarlarda ülkemizi temsil edecek. Ürünün satışından elde edilecek Vakıf gelirlerinin tamamı ise eğitim ve burs fonlarına aktarılacak. Çalışanların güvenlik ve sağlığına önemli katkı verirken gençlerimize de eğitim desteği vereceğiz.”
“İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün Yerleşmesine Katkı Sağlayacak”
GFDS Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mert Levent Oğuzata ise çalışanlarda iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yerleşmesinin önemine vurgu yaparak “Bu sistemle online eğitim ve sanal gerçeklik (VR) deneyimleri ilk kez bir araya getiriliyor. Let-X İSG eğitim platformu, özellikle sanayide üretim hatlarında çalışanlar için iş sağlığı ve güvenliğine uygun çalışma biçimini, sanal gerçeklik teknolojisi kullanarak risk almadan öğretecek ve olası iş kazası riskini de düşürecek. Endüstri 4.0 teknolojilerinden yararlanarak yeni nesil iş güvenliği eğitimini kullanıcılarla buluşturuyoruz. Eğitimin kurumlarda iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yerleşmesine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Tümüyle yerli ve milli kaynaklarla, Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın 33 yıllık eğitim tecrübesi ve sektöründe fark yaratan GFDS’nin içerik geliştirme ve teknoloji yetkinliğiyle oluşturulan Let-X İSG platformunun hem e-öğrenme hem de sanal gerçeklik (VR) modülleri ISAF Security Fuarı’ndaki Let-X standında 17 Ekim’e kadar deneyimlenebilecek.
Yorum Yazın