Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Çin ile Türkiye arasındaki enerji iş birliği konferanslarla gelişiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çin ile Türkiye arasındaki enerji iş birliği konferanslarla gelişiyor

Ulusal Enerji Yatırım Kuruluşu (SPIC), “Haydi! Işık Avcısı” Çin ve Türkiye Z Kuşağı Söyleşi Programını düzenlendi. Programda Çin ve Türkiye’deki Z kuşağı temsilcileri karbon rüyasının geleceğine ve Çin-Türkiye kültürel değişime odaklanan dikkat çekici hikayeler anlatıp "Yeşil" ve "Rüya" olmak üzere iki konuyu yorumladı. 

“Haydi! Işık Avcısı” Çin ve Türkiye Z Kuşağı Söyleşi Programı’nda Tsinghua Üniversitesi Uluslararası Nükleer Yönetimi Bölümü lisansüstü öğrencisi Zeynep Sena Nas ve Shanghai Üniversitesi’nin Türkiye Çalışmaları Merkezi ile ODTÜ ortaklaşa doktora öğrencisi olarak Yingying Liang, Çin ve Türkiye'deki hayatlarını anlattı.

SPIC enerji iş birliğini teşvik ediyor 

Yeşil enerjinin büyük önem taşıdığını ve SPIC'in Çin ile Türkiye arasındaki enerji iş birliğini sürekli olarak teşvik ettiğini belirten Zeynep Sena Nas "Tsinghua Üniversitesi'nde bir yüksek lisans öğrencisi olarak ‘Haydi! Işık Avcısı’ Çin ve Türkiye Z Kuşağı Söyleşi Programı Konferansı’na katılarak Z Kuşağı açısından yeşil enerjinin gelişimiyle ilgili görüşlerimi paylaşabildiğime çok sevindim.” dedi.

2021 yılında Kocaeli Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Nas, SPIC ve nükleer alanda faaliyet gösteren diğer Çin şirketleri tarafından organize edilen Tsinghua Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği ve Yönetimi Uluslararası Yetenek Eğitimi Yüksek Lisans Programı’na seçildi ve nükleer enerji ve yönetiminde lisansüstü çift diploma okumak için Çin’e geldi.

Nas, öğrendiği bilgilerle deneysel verileri sıralayarak nükleer enerjinin, sera gazı emisyonları açısından en temiz enerji kaynağı olarak bilindiğini net bir şekilde ortaya koydu. 

Bir fincan çay ikramı çok etkiledi

“‘Haydi! Işık Avcısı’ Çin ve Türkiye Z Kuşağı Söyleşi Programı Konferansı’na katılan Yingying Liang da Türkiye'ye geldikten sonraki ikinci gün, kampüsteki kitapçıyı gezdiğinde patronun ona bir fincan sıcak ve dumanı tüten siyah çay getirmesinin ilk kez yabancı bir ülkede yaşayan biri olarak kendisini derinden etkilediğini söyleyerek sözlerine başladı. 

İyi bir kültürel paylaşımın empati deneyimi getirebileceğine inanan Yingying Liang. Türkiye'ye geldikten sonra Türkler gibi yemeklerden önce ve sonra birer siyah çay sipariş ederken Türk öğrencilere bahar ve yaz aylarında yeşil çay, sonbahar ve kış aylarında ise siyah çay içme şeklindeki Çin yaşam tarzını öğretti. Liang, "Çevremdeki Türk arkadaşlar Çin yemeklerine çok meraklı olduğundan bana sık sık Hotpot nedir gibi sorular sorarken, Türkiye'nin kahve kültürünü, farklı bayramların kutlama geleneklerini, her şehrin ürünlerini ve lehçe farklılıklarını da bana tanıtıyorlar. Sohbetlerimiz çoğu zaman şaşkınlık ve kahkahalarla son buluyor." dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılbaşı Sofrasında Balık ve Deniz Ürünlerinden Vazgeçemeyenler İçin Sağlık ve Lezzet Dolu Bir TarifÖnceki Haber

Yılbaşı Sofrasında Balık ve Deniz Ürünle...

Göz kapağı sarkması tedavi edilebilirSonraki Haber

Göz kapağı sarkması tedavi edilebilir

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar