Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, çevreci ulaşımı teşvik etmek için pedal çevirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, çevreci ulaşımı teşvik etmek için pedal çevirdi

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında,  kentsel hareketliliği artırmak ve çevreci ulaşım çözümlerine dikkat çekmek amacı ile Bucalılarla birlikte pedal çevirdi. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, herkes için ulaşılabilir ve sürdürülebilir bir şehir yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Buca Belediyesi, “Paylaşımlı Kamusal Alanlarda Şehri Birlikte Yaşatalım” temasıyla 16 – 22 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Hafta kapsamında, çevreci ulaşım çözümlerine dikkat çekmek için “Açık Sokaklar” ve “Otomobilsiz Kent” günleri düzenlenirken Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yüzlerce Bucalı ile birlikte pedal çevirdi. Adnan Kahveci Caddesi’nde başlayan etkinlik,  Hasanağa Bahçesi’ne kadar devam etti. 

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ŞEHİR HEDEFİ

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Bugün burada, toplu taşıma, bisiklet yolları ve yaya yolları gibi ulaşım sistemlerine dikkat çekerek, herkes için ulaşılabilir ve sürdürülebilir bir şehir yaratma hedefimizi vurgulamak istiyorum. Bu hedef, yalnızca benim ya da belediyenin değil; hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Tüm dünyanın daha yeşil ve daha yaşanabilir bir gelecek için el birliğiyle hareket etmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

 

“KAYNAKLARIMIZI DİKKATLİ KULLANMALIYIZ”

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yıl, Türkiye Belediyeler Birliği'nin öncülüğünde,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun liderliğinde çok daha geniş kapsamlı gerçekleştirildiğine dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, şunları söyledi:

 “Etkinlikler kapsamında bugün, ‘Şehri Birlikte Yaşayalım’ sloganı ile hep birlikte Buca’nın caddelerinde bisiklet sürdük. Hepimizin bildiği gibi, şehirlerimiz yalnızca binalardan ve yollardan oluşmuyor. Kentlerimiz için daha az karbon salınımı yapmamız, doğal kaynaklarımızı daha dikkatli kullanmamız ve çevremize daha özenle davranmamız gerekiyor. Hem kendimiz hem de doğamız için daha fazla yürümeli, bisiklete binmeli ve toplu taşıma kullanmalıyız. Bireysel araç kullanımını mümkün olduğunca azaltmalıyız.”

 

HASANAĞA BAHÇESİ ETKİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Hafta kapsamında Hasanağa Bahçesi, Bucalıları hareketliliğe teşvik eden birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Bucalı üreticilerin kendi emekleri ile ürettikleri sağlıklı sebzeler ve el emeği ürünlerin tüketicilere sunulduğu Üretici Pazarı kuruldu.  Sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacı ile pilates, taekwondo, tenis, nefes meditasyonu ve yoga gibi aktiviteler gerçekleştirildi. Ayrıca, çocukları aktif hareketliliğe özendirmek için Vali Rahmi Bey Mahallesi’ndeki Çınar Anaokulu önünde sokak oyunları ve dans gösterisi gerçekleştirildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Selçuklu Belediyesi çevre duyarlılığı adına Dünya Temizlik Günü dolayısıyla Sillede “Doğa İçin Adım Atıyoruz” etkinliği düzenlediÖnceki Haber

Selçuklu Belediyesi çevre duyarlılığı ad...

Konya Büyükşehir Medeniyet Okulu Çat Kapı Tiyatro ile 42 Bin Öğrenciye UlaşacakSonraki Haber

Konya Büyükşehir Medeniyet Okulu Çat Kap...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar