© Sektorel 2021

Zirveye Ulaşanlar Yardıma İhtiyaç Duymaz mı

Yönetici danışmanı, yazar ve psikolog Eddi Anter bizim için cevapladı:” Zirveye Ulaşanlar Yardıma İhtiyaç Duymaz mı?”

 

“Zirveye ulaşmak zor iştir, meşakkatlidir, emek ister sabır gerektirir. Yol üzerindeki taşlar engel değil basamaktır. O yüzden pek çoğu zirveye yaklaşmadan pes eder ve rahatlık alanında kalır. Zirveye ulaşanların kimi orada kalmayı becerir kimi de kısa bir süre sonra geldiği yere geri gider. Yani her babayiğidin harcı değildir tepeye çıkmak ve orada kalmayı başarabilmek.” 

 

diye sözlerine başlayan Eddi Anter devam etti:

 

“Chief Executive Officer (CEO), Chief Financial Officer (CFO), Chief Information Officer (CIO), Chief Operating Officer (COO), Chief Marketing Officer (CMO), Chief Technology Officer (CTO) gibi terimler ve yönetici ünvanları dilimizde ve iş yerlerimizde mevcuttur. Kendi alanında bilgi, beceri veya tecrübeye sahip olan yönetim koltuğundaki bu kişiler genellikle zirvede dururlar.”

 

 

“Yardım istemek güçlü olanların işidir.”

 

“Ne yazık ki pek çok insan yardım istemeyi bırakın, fikir almak konusunda bile cimri davranır. Her şeyi bildiğini zannetmek hata yapmaya davetiye çıkarmak demektir. Üst düzey yöneticilerin de düştüğü en basit tuzak budur. Aslında Yardım istemek güçlü insanların işidir.

 

Yönetim kurulundakiler yardım almayı zayıflık, cahillik ya da güçsüzlük olarak görürler. Bunun tam tersi de geçerlidir. Zirvede yalnız olan kişinin üzgün hissetmeye, yorgun olmaya hatta yalnız kalmaya hakkı yoktur. Gerçek olan orada olan kişilerin pek çoğu yalnızdır; hiçbir şeylerini paylaşacak yakın arkadaş veya dostları genelde yoktur belki de çok azdır. Dışarıdan bakıldığında bunu anlamak elbette zordur. Yönetim koltuğunda oturan kişilerin yardıma ihtiyacı olduğunu düşünmek akla gelmez. Onların her şeyi biliyor olması gerekir. En azından böyle varsayılır. Her şeyden haberdar olmaları, kriz durumlarında ne yapmaları gerektiğini bilmeleri gerekir. Onlardan beklenen budur. 

 

Peki, üst düzey bu yöneticiler birine danışmadan, yardım almadan nasıl sürekli aynı yeri koruyabilir veya zirvede kalabilirler? Zor iş. Çözümü var aslında. Danışmanlık hizmeti tam olarak bunu sunar. Düzenli alınan bireysel danışmanlık hizmeti iş ve özel yaşamı kapsayan terapi içeriği ile eksik yanların tamamlanmasını, zaafların farkına varılmasını, yöneticinin kendini geliştirmesi ve değiştirmesi suretiyle konumunu ve gereklerini her zaman başarı ile korumasını sağlayacaktır. Bunun için atılması gereken ilk adım desteğe, yardıma ihtiyaç olduğunu kabul etmektir. 

 

Sonrası zaten gelir…

 

Maksat kafadaki düşünceleri değiştirmek. Düşünceler değişince ruh hali de değişiyor. Haliyle farkındalık artıyor başarı ve performans oranı da yükseliyor. " diyen Eddi Anter'in bu konuda kullandığı birebir kişisel yönetici danışmanlığı programı var. 

 

Kişisel Yönetici Danışmanlığı, standart hazırlanmış, kalabalık guruplar için sunulan etkisi kısa süren kişisel eğitimlerinden öte kişiye özel bir değişim ve dönüşüm hizmetidir. "Vaktim yok, sabrım yok, ihtiyacım yok" zihniyetindeki yöneticiler için ideal bir programdır. Şahsi ihtiyaçları tespit ederek çözüm üretmek, sonuç odaklı kalıcı çareler bulmak bu danışmanlık hizmetinin başarı sırrıdır.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER