© Sektorel 2021

Yemek kitaplarının Nobel’i Gourmand Cookbook Awards özel ödülü kazananı Türk Mutfağı oldu

Yemek kitaplarının ‘Nobel’i olarak nitelendirilen dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards 2021 ödülleri sahiplerini buldu. Paris’te düzenlenen ödül töreninde jüri özel ödülünün sahibi Sabri Ülker Vakfı Yayınları’ndan çıkan ve Sahrap Sosyal imzalı ‘Anadolu Mutfağımızın Lezzetli ve Sağlıklı Reçeteleri’ kitabı oldu.

 

Her yıl düzenlenen ve dünyanın en prestijli yemek kitaplarını ödüllendiren Gourmand Cookbook Awards kasım ayında Paris’te düzenlendi. Yemek kitaplarının Nobel’i olarak değerlendirilen yarışmanın özel ödülü, Sabri Ülker Vakfı Yayınları’nın okurla buluşturduğu ve başarılı yemek yazarı Sahrap Soysal’ın imzasıyla hayata geçen ‘Anadolu Mutfağımızın Lezzetli ve Sağlıklı Reçeteleri’ kitabına verildi. Ödülü almak için Paris’e giden Sahrap Soysal yaptığı ödül konuşmasında “Sabri Ülker Vakfı’yla birlikte emek verdiğimiz ‘Anadolu Mutfağımızın Lezzetli ve Sağlıklı Reçeteleri’ kitabımızın uluslararası ölçekte bir ödüle layık görülmesi hepimizi çok mutlu etti. Bu ödül aynı zamanda Türk Mutfağımızın dünyaya tanıtımına da katkı sağladığı için ayrıca gurur duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş ödülle ilgili olarak, “Sabri Ülker Vakfı Yayınları ve Sahrap Soysal ortak çalışması olan değerli kitabımız ‘Anadolu Mutfağımızın Lezzetli ve Sağlıklı Reçeteleri’nin dünyaca ünlü ve önemli bir yarışma olan Gourmand Cookbook Awards başarısı bizleri derecesiz mutlu etti. Türk Mutfağımızın inceliklerini ve toplum sağlığını destekleyici özelliklerini kitabımız aracılığıyla kendi okurlarımız dışında tüm dünyaya göstermiş olmaktan dolayı da çok mutluyuz” diyerek Sabri Ülker Vakfı Yayınlarından çıkan kitapların daha birçok başarıya imza atmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi. Türk okurların yoğun ilgisiyle karşılaşan Anadolu Mutfağımızın Lezzetli ve Sağlıklı Reçeteleri başarısını bu kez uluslararası bir ödülle taçlandırdı. 

 

Sabri Ülker Vakfı hakkında:

Türk gıda sektörünün duayeni Sabri Ülker anısına kurulmuş olan ve misyonunu Sabri Ülker’in hayat felsefesinden derleyen Vakıf, toplumu beslenme ve sağlık alanlarında bilimsel ve güvenilir bilgi ile aydınlatmak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Avrupa Beslenme Vakıfları İletişim Platformu’nun Türkiye’den tek üyesi olan Vakıf, 2009 yılından bu yana topluma sağlıklı yaşam ve beslenme konularında güvenilir bilimsel bilgiyi ulaştırmakta ve dünya genelinde referans kabul edilen kurumlar ile iş birliği içinde Türkiye’nin referans kurumu olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER