© Sektorel 2021

Yatırımın rotası bu panelde belirlenecek

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İtalya Büyükelçiliği ve ILIDA Uluslararası Hukuk Yatırımlar ve Kalkınma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenecek panelde Türkiye, İtalya ve ABD'deki yatırım potansiyeli, iş fırsatları, hukuki süreçler ve uyuşmazlık konuları ele alınacak.

 

İtalya Büyükelçiliği, İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası ve ILIDA Uluslararası Hukuk Yatırımlar ve Kalkınma Derneği, Türkiye, İtalya ve ABD'deki yatırım ve iş fırsatlarının tartışılacağı katma değeri yüksek bir panel ile alanının en önemli isimlerini bir araya getirmeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Ekselansları Giorgio Marrapodi, İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, ILIDA Uluslararası Hukuk Yatırımlar ve Kalkınma Derneği Başkanı Arzu Ongur, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, UNIDROIT Başkanı Maria Chiara Malaguti ile New York ve Roma barosuna kayıtlı avukatlar üç ülkenin yatırım ve uyuşmazlık meselelerine İstanbul'daki Venedik Sarayı'ndan ışık tutacaklar.

 

23 Mart'ta düzenlenecek panelde Türkiye, İtalya ve ABD’nin ticaret ve yatırımlar konusundaki iş potansiyelleri, ülkeler arası iş ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda yapılacaklar ele alınacak, hukuki olarak bu ülkeler ile çalışan iş insanlarının dikkat etmesi gereken konular ve uyuşmazlık çözüm mekanizması olarak tahkim konularına yer verilecek.

 

RAKAMLAR ‘GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ' DİYOR

 

ABD ve İtalya son 20 yıllık süreçte Türkiye’nin en önemli ithalat ve ihracat ortakları arasında yer alıyor. Bu kapsamda bu iki ülke ile olan ekonomik, ticari ve hukuki ilişkilerin artırılması gerek Türkiye gerek diğer ülkeler bakımından büyük bir öneme sahip bulunuyor. 2021 yılında Türkiye ile ABD arasında toplam ithalat ve ihracat hacmi 27,8 milyar dolar, Türkiye ile İtalya arasında toplam ithalat ve ihracat hacmi ise 23 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu durum ülkelerin gayrisafi milli hasıla ve gelişmişlik düzeylerinin, istihdamın, teknoloji transferi sağlanmasının ve kalkınmışlık seviyesindeki artış bakımından hayati önem arz ediyor.

 

Ülkeler arası ticaret ve yatırımlar, barış ve huzur ortamına katkı sağlamalarının yanı sıra ülkelerin kalkınmalarında en önemli kriterlerin başında geliyor. Bu kapsamda Türkiye’nin kalkınması ve halihazırda en yüksek seviyede ticaret hacmine sahip olduğu ülkeler ile ortaklaşa gerçekleştirebileceği projelerin ele alınacağı panelde konunun ekonomik ve hukuki boyutları katılımcılar ile mercek altına alınacak.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER