© Sektorel 2021

Türkiyedeki çalışanlar, dijital becerilerini geliştirdikleri takdirde gelirlerinin %35 artabileceğine inanıyor

Yeni Kaspersky anketine göre, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki çalışanların yarısından fazlası bilgisayar ve diğer dijital cihazlar üzerinde çalışırken dijital becerilerin eksikliğini hissediyor. Çalışanlar, daha yüksek dijital becerilere sahip olmaları halinde ortalama %41 daha fazla kazanacaklarını düşünüyor. Türkiye için bu oran %35 olarak öne çıkıyor.

Çalışanlar yeni dijital beceriler edinmenin ve mevcut becerilerini geliştirmenin öneminin farkında. Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesinde genel olarak çalışanların %79'u ücretli veya ücretsiz dijital okuryazarlık eğitimlerini kendi başlarına almaya çalışıyor. Anket sonuçlarına göre Türkiye'de bu oran %81 düzeyinde.

Dijital becerilerin eksikliği sadece kişinin kariyerini sekteye uğratıp ek gelirden mahrum bırakmakla kalmıyor, aynı zamanda istihdam edildiği kurumun siber güvenliği için de ciddi riskler oluşturuyor. 'İnsan güvenlik duvarı' siber olaylara karşı en önemli savunmalardan birini simgeliyor. Çünkü çalışanlar kimlik avı bağlantısını açabiliyor, kurumsal cihaza fidye yazılımı indirebiliyor ve tüm bunlar şirkette mali kayba ve itibar kayıplarına neden oluyor. Bu nedenle üst düzey yöneticilerden stajyerlere kadar her seviyedeki çalışan uygun BT ve siber güvenlik eğitimi almalı.

Kaspersky Türkiye Genel Müdürü İlkem Özar şunları söylüyor: "Günümüzde dijital beceriler kariyer gelişiminin temelini oluşturuyor. İşverenler bireysel becerilerin geliştirilmesiyle kurumsal siber güvenlik arasındaki sinerjiyi unutmamalı. Şirketler, çalışanları için BT ve siber güvenlik eğitimlerine yatırım yaptıklarında yalnızca çalışanlarının refahını önemseyen işverenler olarak itibarlarını artırmakla kalmaz, aynı zamanda kurumsal altyapının siber güvenliğinin artmasına da katkıda bulunurlar. Kaspersky Automated Security Awareness Platform gibi özel çözümler, her iki hedefe de etkili bir şekilde ulaşılmasına yardımcı oluyor."

Kaspersky uzmanları, çalışanların dijital becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için şunları öneriyor:


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER