© Sektorel 2021

Tohum Otizm Vakfı Sınıf Donanımı Projesi Kapsamında, 128. Özel Eğitim Sınıfı Batman’da Açıldı!

Batman’da İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi desteğiyle Esentepe İlkokulu’nda materyal donatılan sınıfın açılışı gerçekleşti.     İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi desteği ile otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak özel eğitim materyalleri ile donatılan sınıfın açılışı gerçekleşti.    Tohum Otizm Vakfı tarafından Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek çareleri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteği sunmak amacıyla yürütülen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan 128. özel eğitim sınıf açılışı Batman’da İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi desteğiyle Esentepe İlkokulu’nda gerçekleşti.    İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi desteği ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen özel sınıfın açılış törenine; Batman Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Çakan, Batman Özel Eğitim Şube Müdürü Emrullah Aslan, İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Okul Müdürü Paul Georges ve Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş katıldı.   Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi, erken tanı ve sürekli, yoğun, özel eğitimdir.   Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin görülme sıklığının 54’te 1’e yükseldiğini vurgulayan Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş, “Türkiye'de 0-19 yaş arasında 434.010 otizmli çocuk - genç var ve bunların sadece 10’u eğitime erişebiliyor. Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi olan erken tanı ve sürekli yoğun eğitim ile çocukların yaklaşık yüzde 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir. Tohum Otizm Vakfı olarak Sınıf Donanımı Projesiyle otizmli çocukların ve onların öğretmenlerinin nitelikli eğitim imkânlarına erişimi için çaba gösteriyoruz. ” diye konuştu.   Tohum Otizm Vakfı tarafından özel eğitim sınıflarının ideal hale getirilmesi amacıyla hayata geçirilen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında bugüne kadar; Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van, Yozgat illerinde 128 özel eğitim sınıfı açılmış, ayrıca ailelere ve öğretmenlere yönelik özel eğitimler verilmiştir. Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Batman’da İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi desteğiyle Esentepe İlkokulu’nda materyal donatılan sınıfın açılışı gerçekleşti.

 

 

İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi desteği ile otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak özel eğitim materyalleri ile donatılan sınıfın açılışı gerçekleşti. 

 

Tohum Otizm Vakfı tarafından Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek çareleri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteği sunmak amacıyla yürütülen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan 128. özel eğitim sınıf açılışı Batman’da İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi desteğiyle Esentepe İlkokulu’nda gerçekleşti. 

 

İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi desteği ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen özel sınıfın açılış törenine; Batman Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Çakan, Batman Özel Eğitim Şube Müdürü Emrullah Aslan, İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Okul Müdürü Paul Georges ve Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş katıldı.

 

Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi, erken tanı ve sürekli, yoğun, özel eğitimdir.

 

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin görülme sıklığının 54’te 1’e yükseldiğini vurgulayan Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş, “Türkiye'de 0-19 yaş arasında 434.010 otizmli çocuk - genç var ve bunların sadece 10’u eğitime erişebiliyor. Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi olan erken tanı ve sürekli yoğun eğitim ile çocukların yaklaşık yüzde 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir. Tohum Otizm Vakfı olarak Sınıf Donanımı Projesiyle otizmli çocukların ve onların öğretmenlerinin nitelikli eğitim imkânlarına erişimi için çaba gösteriyoruz. ” diye konuştu.

 

Tohum Otizm Vakfı tarafından özel eğitim sınıflarının ideal hale getirilmesi amacıyla hayata geçirilen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında bugüne kadar; Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van, Yozgat illerinde 128 özel eğitim sınıfı açılmış, ayrıca ailelere ve öğretmenlere yönelik özel eğitimler verilmiştir.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER