Tepe Savunma ve Güvenlik 2023 yılında ‘Dijital Dönüşüm’ü büyütecek
AJANSHer geçen gün daha büyüyen ve ihtiyaç haline gelen güvenlik sektörünün lider firması Tepe Savunma ve Güvenlik, dijital dönüşümü destekleyen ilk firma olarak sektörde fark yaratıyor. Tepe Savunma ve Güvenlik, bu kapsamda Operasyon Bilgi Sistemleri (OBS) projesini hayata geçirerek tüm operasyonel iletişim sistemlerini dijitalleştirmeye özen gösteriyor. Dijital dönüşüm çalışmalarıyla hem iş ortaklarıyla hem de çalışanlarıyla aralarındaki güven bağını daha da güçlendirmeyi hedefleyen Tepe Savunma ve Güvenlik, 2023 yılında da olay bildirim ve raporlama, denetim süreçlerinin raporlanabilir formata çevrilmesi gibi projelerle dijital dönüşümü destekleyecek çalışmalara devam edecek.
Türkiye'de güvenlik sektöründe, dijital dönüşümü destekleyen ilk firma olan Tepe Savunma ve Güvenlik, 2019 yılında dijitalleşme çalışmalarına başladı. Giderek büyüyen güvenlik sektöründe dijitalleşmenin gerekliliğinin farkında vararak hem çalışanlarına hem de iş ortaklarına daha hızlı geri dönüş sağlamak için gerekli ekipleri ve süreçleri oluşturarak 2020 yılından itibaren İK uygulamaları ve operasyon saha yönetimi süreçleri başta olmak üzere Dijital Dönüşüm projesini hayata geçiren Tepe Savunma ve Güvenlik, önümüzdeki yıl da dijital dönüşüm kapsamında çalışmalarını geliştirerek 360 derece hizmet vermeyi sürdürmeyi planlıyor.
Dijital dönüşüm projesi kapsamında Operasyon Bilgi Sistemleri (OBS) uygulamasını başlatan Tepe Savunma ve Güvenlik; süreç yönetimini sürdürülebilir ve hızlandırılmış hale getirmeyi, erişilebilirlik ve şeffaflık ilkesiyle müşterileriyle aralarındaki güven bağını güçlendirmeyi hedefliyor. OBS projesiyle tüm operasyonel iletişim sistemlerini de bir araya toplayan Tepe Savunma ve Güvenlik; Dijital Puantaj (Vardiya Planlaması), Haberci (Anlık Haberleşme) ve Yeni Nesil İletişim (Bas/Konuş) adı verilen uygulamalarla hem çalışanlarıyla hem de müşterileriyle daha hızlı iletişim kurulabiliyor.
İNSAN KAYNAKLI HATA PAYI SIFIRA İNİYOR
Vardiya sistemi projesi sayesinde tüm özel güvenlik görevlileri, cep telefonlarına indirdikleri uygulaması aracılığıyla, vardiyalarının başlangıç ve bitiş saatlerini uygulama üzerinden bildiriyor. Anlık olarak genel müdürlükteki operasyon yöneticilerinin kullandığı sisteme ulaşan bildirimlerle hem operasyon yöneticileri zamanı ve iş gücünü daha verimli kullanıyor hem de vardiya bilgilerinde insan kaynaklı hata payı sıfırlanıyor. Müşterilerin talepleri doğrultusunda operasyon yöneticileri, personelin günlük vardiya bilgilerini hızlı bir şekilde bilgisayar veya cep telefonu uygulaması üzerinden paylaşabiliyor. Sürecin hızlanarak iş akışının daha verimli hale gelmesi, çalışanların ve müşterilerin memnuniyetini artırıyor.
‘DİJİTALLEŞME ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ’
Dijital dönüşümün temel değerleri arasında etik ve şeffaf süreç yönetimi olduğunu belirten Tepe Savunma ve Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güler, sektörün lider şirketi olarak, Türkiye'de dijital dönüşümü destekleyen ilk firma olduklarının altını çizdi. Dijitalleşme çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Güler, “Salgın süreciyle beraber dijitalleşme çok daha büyük bir hızla yaşantımızda yer kaplamaya başladı. Bu da dijital dönüşümü daha da güçlendirdi. Oluşturduğumuz Operasyon Bilgi Sistemleri sayesinde hem iş ortaklarımızın taleplerini daha hızlı karşılıyoruz hem de ekip arkadaşlarımızın çalışma standartlarını daha yüksek seviyelere çıkardık” dedi.
“KARBON AYAK İZİNİ EN AZA İNDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Dijitalleşme kapsamında yapılan çalışmaların asıl amacının, daha direkt ve hızlı çözüm sağlamak olduğunu belirten Güler, “Örneğin Chat bot projemizle tüm çalışanlarımız, belirlenen konu başlıklarında taleplerini ilgili birime direkt olarak aktarabiliyor ve böylece çözüm süresi kısalmış oluyor. Sadece fiziki güvenlik değil teknolojik alt yapının da olduğu çözümler sunmaya gayret ediyoruz. Müşterilerimizin hizmet verdiği alanların sürekliliğini sağlamak ve garanti etmek zorundayız. Bu kapsamda çalışanlarımızın denetimini yaparak, iş ortaklarımıza şeffaf ve güvenilir bir hizmet sunuyoruz. Ayrıca tüm taleplerin tamamen uçtan uca dijitalleşmesini sağlamak adına Talep Yönetim Sistemi uygulamasını hayata geçirdik. Böylece hem kurumsal bir hafızaya sahip olmak istiyoruz hem de karbon ayak izini en aza indirgemeyi hedefliyoruz. 2023 yılında da OBS programında hedeflenen konuların yanı sıra olay bildirim ve raporlama, denetim süreçlerimizin raporlanabilir formata çevrilmesi gibi projelerle dijital dönüşüm sürecimizi sürdürerek, sunduğumuz güvenlik hizmeti hem iç hem de dış paydaşlarımızla olan ilişkilerimizi iyileştirmeye devam edecek ve 360 derece hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir