© Sektorel 2021

TEGV Kartal Semiha Şakir Öğrenim Birimi “Tasarım ve Beceri Atölyesi” Ataşehir Golf Club’un desteğiyle açıldı

Ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), çocukları çağdaş dünyanın gereksinimi olan nitelikli eğitim ve 21’inci yüzyılın öğrenme becerileriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ataşehir Golf Club ve golf tutkunlarının bağışlarıyla hayata geçen Kartal Semiha Şakir Öğrenim Birimi - Tasarım ve Beceri Atölyesi, 9 Aralık Perşembe günü düzenlenen bir törenle açıldı. Törene; TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, TEGV Mütevelli Heyeti Üyeleri Baki Kara ile Ulvi Kocailik, Ataşehir Golf Club Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selahattin Aydın, Ataşehir Golf Club Kurucusu Murat Karaduman, ile TEGV çocukları, gönüllüleri ve çalışanları katıldı.

Ataşehir Golf Club tarafından 10-11 Ekim 2020 tarihleri arasında TEGV yararına düzenlenen Golf Turnuvası’na katılan golf tutkunlarının topladığı bağışlarla, iki yeni tasarım ve beceri atölyesinin açılmasına katkı sağlayacak kadar bağış toplandı. Toplanan bu bağışlarla yapılacak olan tasarım ve beceri atölyelerinin ilki ise TEGV Kartal Semiha Şakir Öğrenim Birimi’nde açıldı. 

“Çocuklarımızı teknolojiye yakın hale getirmeliyiz”

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, açılışta yaptığı konuşmada “ Dünyada teknolojiye üreten, yöneten, yapan birkaç tane teknolojinin sahibi ülke var. Diğer bütün ülkeler kullanıcı ve takipçi. Belki biraz abartarak söylüyorum ama biz onlara mahkumuz. Teknoloji muazzam gelişiyor ve ileride daha da mahkum olmamak için yapıcı olmamız gerekiyor. Türkiye olarak gelişmekte olan ülkeler sınıfındayız ama artık gelişmiş ülkeler sınıfına geçmiş olmamız lazım. Bu sebeple de çocuklarımızı teknolojiye çok yakın bir hale getirmemiz lazım. Bu atölyeler de bu işin ilacı. TEGV olarak yapmak istediklerimizin içinde teknolojinin yeri çok büyük. Yer, saha küçük demeden yaratılacak sonuçların büyüklüğüne bakmak gerekiyor. Bu da Ataşehir Golf Club sayesinde ortaya çıktı. Manevi olarak da çok ciddi katkınız var. Çocuklarımız ve torunlarımız için muazzam bir fayda sağladınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek az” dedi.

“Umarım bu turnuva geleneksel hale gelir”

TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Baki Kara ise bir fikrin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, “Fikir ortaya çıktığında biz bir tasarım ve beceri atölyesi diye yola çıktık, ikiye tamamladık. İyilik çok bulaşıcıdır. Birinden bir başkasına bulaşıyor ve böylece çoğalıyor. Burada bunu gördük. Umarım daha iyilerini yaparız. Bizim sloganımız ‘Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir’. Umarım başka çocukların değişimlerine tanıklık eder, olmadığımız şehirlerde belki yeni birimler açarız. Bir belgeselde izledim, kaliteli eğitime erişilmeyen çocuklarımızın çok sorunları var. TEGV’in bu boşluğu çok güzel doldurduğunu düşünüyorum. Ataşehir Golf Club ile umarım bu turnuvayı geleneksel hale getiririz” şeklinde konuştu. 

“Eğitim uygulamalı olmalı”

Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ten bir alıntı yaparak başlayan TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Ulvi Kocailik, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tam 100 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi açılış konuşmasında eğitime ilişkin şöyle diyor: ‘Eğitimimiz uygulamalı olmalıdır. Bu eğitim ilkesi 20’nci yüzyılda gelişmiş ülke adını alan ülkelerin eğitimlerinde benimsedikleri en önemli ilkedir. Belki de gelişmişlik düzeylerine katkıda bulunan en önemli nedendir. Uygulamaya, teknolojiye aktarılmayan, yaşamda kullanılmayan bilgi uzun süreli bellekte yer kaplamaktan öteye geçemez. 21’inci yüzyıl, bilgiyi uygulamalı olarak kazanan ve uygulamaya aktaran ülkelerin yüzyılı olacaktır.’

Ulu Önder, ‘Eğitimimiz uygulamalı olmalı’ diyor hem de tam 100 yıl önce. Bizim de yaptığımız imece usulü, hep birlikte imkân ve kaynaklarımızı birleştirip uygulamalı eğitime hep birlikte katkıda bulunmaktı. Katkıda bulunanlar sağ olsun, var olsun, gönülleri hoş olsun” diye konuştu.

Ataşehir Golf Club Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selahattin Aydın, “Gönlü bu kadar güzel insanlarla bir arada olmak bizim için çok gurur verici. Çok küçük de olsa böyle bir yerde olmaktan ve böyle bir iş yapmış olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Umarım önümüzdeki tarihlerde birçok fırsatımız olur” dedi.

Ataşehir Golf Club Kurucusu Murat Karaduman ise “Biz hem golf kulübüyüz hem de sporcu yetiştiriyoruz. Çocukları spora yakınlaştıralım, kötü alışkanlıklardan uzaklaşsınlar istiyoruz. Ama hiç aklımıza böyle bir yardım yapacağımız gelmezdi. Ta ki arkadaşlarımız ve başkanımız bize gelip paylaşıncaya kadar. İyi ki paylaşmışsınız, iyi ki yapmışız. İnşallah daha güzellerini yaparız, hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tasarım ve Beceri Atölyesi açılışı için kurdele kesimi gerçekleşti. 

 

Çocuklar hem özgüven kazanıyor hem de yeteneklerini geliştiriyor

Tasarım ve Beceri Atölyeleri, 8-14 yaş arasındaki TEGV çocuklarına kodlamadan robot kitlerine, 3D baskı cihazından elektronik devre kartlarına kadar birçok farklı alanda yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren tasarım ve beceri atölyeleri hem eğlenceli hem de multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor. Tasarım ve beceri atölyeleri ayrıca çocukların katıldıkları etkinliklerle gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretebilecek projeler oluşturabilmeleri için bilim, sanat ve bilişim gibi alanları kullanarak hayata daha donanımlı olarak hazırlanmasını da sağlıyor. 

Bu etkinliklerle sosyal ve duygusal yeteneklerini geliştirirken, empati kurma ve takım çalışması becerilerini yükselten çocuklar, kendilerini ifade ederek özgüven de kazanıyorlar. Farklı becerilere sahip olarak dünyaya gelen tüm çocuklara kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı veren TEGV, Kartal Semiha Şakir Öğrenim Birimi Tasarım ve Beceri Atölyesi’nde gerçekleştirilecek etkinliklere tüm ilköğretim çağındaki çocukları davet ediyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER