Tarık Dursun K. anıları ve çocuk kitaplarıyla raflarda
AJANSİzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları (İzBB Yayınları), İzmirli yazar Tarık Dursun K.’nın İzmir anılarından oluşan “Ben Unutmadan” kitabını İzmirli okuyucularla buluşturdu. Yazarın masallarından yola çıkarak hazırlanan masal kitapları da çocuk okuyucuları bekliyor.
Yayın dünyasına “İzmirli bir yayınevi” olarak giriş yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları (İzBB Yayınları) İzmirli yazar Tarık Dursun K.’nın hatıralarını İzmirli okuyucularla yeniden buluşturuyor. Şiirle edebiyata başlayan, hikâyecilik ve romancılıkta ustalaşan Tarık Dursun K.’nın İzmir anılarından oluşan “Ben Unutmadan” kitabı İzBB Yayınları markasıyla kitabevlerinde, sanal marketlerde ve İZELMAN kitap kafelerde yerini aldı.
Tarık Dursun K.’nın masallarından yola çıkarak hazırlanan “Leylek Bacaklı Ceylan”, “Tonton Nine”, “Cici Bici Tavşan”, “Altın Beşik”, “Aliş ile Maviş’in Masalı” masal kitapları da çocuk okuyucular için hazırlandı.
Yayın haklarının ONK Ajans’tan alınmasıyla İzmirli okurlarla yeniden buluşan Ben Unutmadan kitabında, Tarık Dursun K.’nın edebiyatçılar, çizerler, gazeteciler, sinemacılar, müzisyenler, siyasetçilerle anılarından oluşan seçkiler yer aldı.
“Başlangıçta İzmir’e adanmış yayınlar”
İzBB Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş, İzmirli bir yayınevi olarak İzmir’e adanmış yayınları ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “1931 yılında İzmir’de başlayan yaşamı 2015 yılında son bulan; şiir, hikâye, roman alanında birçok eser veren Tarık Dursun K.’yı, yeniden İzmir’e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarık Dursun K.’yı tanıyan okurların dışında gençlerimizin, geleceğin okurlarının da Tarık Dursun K.’yı tanımasını arzu ediyoruz. ‘Ben Unutmadan’ ve ‘Geçti Akşam Suları’ kitaplarının tek bir ciltte topladık. Bunun yanı sıra, geleceğin okuyucuları için, belirlediğimiz beş farklı masalını da yine beş farklı İzmirli genç çizerimiz yorumladı. Masalların kelimesine dokunulmadan günümüz çizgi anlayışıyla çocuklarımızın ve ailelerinin okuyabileceği masalları hazırladık” dedi.
Önceliklerinin İzmir ve İzmir’e dair tarihi, arkeolojik, sosyolojik, güncel eserlerin yayımlanması olduğunu vurgulayan Çavaş, Tarık Dursun K.’nın kıdemli bir İzmirli yazar olduğunu, yazarlığının bütün ustalığını kişisel üslubuyla yansıttığı anılarını okuyucularla paylaşmak istediklerini aktardı.
İzBB Yayınlarından çıkan diğer kitaplar ise şöyle:
“26 Ağustos’tan 9 Eylül’e İzmir Zaferi” (Erkan Serçe), “Limandan Kaleye Gezerek İzmir” (Duygu Özsüphandağ Yayman - Ömer Çam), “İzmir’in Yaşayan Yüzü” (Murat Kaptan) Prestij Kitapları olarak yayımlandı.
Edebiyat Kitapları serisinde; “İzmir Hikâyeleri” (Halid Ziya Uşaklıgil), “Eski Aşkları Sorarsanız” (Ali Rıza Ertan) yer aldı.
Akademik kitaplar da şunlar: “Mondros’tan Kurtuluşa İzmir” (Mevlüt Çelebi), “Esat İleri ve Hayatı” (Selin Ezel Çakar), “İzmir Radyosu” (Nurçay Türkoğlu), “Ayrımcılığa ve Nefret Söylemine Karşı Kapsayıcı Bir İzmir İçin Yol Haritası” (Melek Göregenli - Sevda Alankuş), “Cumhuriyet’in Mizahı-1” (Hazırlayan: Vecdi Sayar, Yazarlar Ali Ömer Türkeş, Yasin Kayış, Turgut Çeviker, Oğuz Makal), Festival-Sergi Kataloğu serisinde, “Cumhuriyetin II. Yüzyılında Kültür ve Sanatın Geleceği Sempozyumu” bildiri kitabı, “1875-1928 İzmirli Karikatürler Sergi Kataloğu” (Hazırlayan: Efdal Sevinçli) yayımlandı.
İnci Becerik’in “Kahkahacı Pelikan” adlı hikâyesi de çocuk kitapları serisinde İzmirli genç çizerimiz Şeyma Yıldızhan Yayman tarafından resimlendi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir