Sosyalben Vakfı’nın dijital saha atölyeleri çocukların ufkunu açıyor.
AJANSYeni neslin sivil toplum kuruluşu SosyalBen Vakfı; Dijital Saha Atölyeleri ile çocukların eğlenirken öğrenmelerine olanak sağlıyor. 7-13 yaş arasındaki çocukların yeteneklerini keşfedip, geliştirmelerini hedefleyen SosyalBen Vakfı, pandemi sürecinde tüm çalışmalarını dijitale taşıyarak “e-SosyalBen” oluşumunu hayata geçirdi. Vakıf, e-SosyalBen oluşumunun içinde saha çalışmalarının dijitale taşınmış hali ‘’dijital saha’’ olarak konumlayarak çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatıyor. Evlerinde akademik ve sosyal açıdan dijital ortamda dakikalarını geçiren çocukların üretim odaklı teknoloji kullanımını desteklemeyi hedefleyen Vakıf, toplumsal fayda odaklı çalışmalarına bir yılı aşkın süredir online olarak devam ediyor. İyiliğin paylaşıldıkça artacağına ve sosyal fayda yaratılacağına inanan SosyalBen Vakfı’nın, 842’si dijital ortamda çalışmalara destek olan e-Gönüllülerden oluşan toplam 1.271 aktif gönüllüsü buluyor. Pandemi sürecinde saha çalışmalarının azalmasıyla Dijital Saha’yı hayata geçiren Sosyalben Vakfı çocukların sosyal benliklerinin gelişimi için potansiyel başarılarını fark edebilecekleri faaliyetlerde bulunmalarının çok önemli olduğuna inanıyor. Bu amaçla geliştirilen Dijital Saha Programının içeriğinde Vakfın 6 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğü fiziki saha faaliyetleri ve atölye programlarının, 7-13 yaş aralığındaki çocukların gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde uyarlanmış videoları bulunuyor. Gönüllülerin desteğiyle resim, müzik, dans, oyun, yaratıcı yazarlık, spor, icat, kısa film ve fotoğrafçılık olmak üzere 8 temel atölye kapsamında hazırlanan atölye videoları; Vakfın sosyal medya hesaplarından da yayınlanıyor. SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, “Vakıf bünyesinde oluşturduğumuz e-SosyalBen oluşumu ve Dijital Saha Programı, sürdürülebilirliğimiz için olmazsa olmazımız. Gündemi yakından takip eden yeni nesil bir Vakıf olarak, dijitalleşen dünyaya ayak uydurmayı her zaman çok istedik. Zaten aklımızda var olan konular ve başladığımız süreç salgın sebebiyle evlerimize kapanmamızla birlikle hızlandı. Amacımız, pandemi sürecinde kendimizi geliştirme adına attığımız adımları arkamıza alarak bundan sonraki dönemde çalışmalarımıza hibrit olarak devam etmek. Dijitalleşme yolunda hayata geçirdiğimiz tüm faaliyetler yararlanıcılarımız ile aramızda bir köprü görevi görüyor. Durmadan gelişmeye odaklandığımız ve sürekli gelişme kaydetmeyi amaçladığımız bu dönemde çok daha fazla sosyal fayda yaratmayı hayal ediyoruz” dedi. Ebeveynlere çocuklarını yetenekleri doğrultusunda doğru alana yönlendirmelerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatan Ece Çiftçi, anneleri ve çocukları Dijital Saha Atölyelerine davet ediyor. Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yeni neslin sivil toplum kuruluşu SosyalBen Vakfı; Dijital Saha Atölyeleri ile çocukların eğlenirken öğrenmelerine olanak sağlıyor.
7-13 yaş arasındaki çocukların yeteneklerini keşfedip, geliştirmelerini hedefleyen SosyalBen Vakfı, pandemi sürecinde tüm çalışmalarını dijitale taşıyarak “e-SosyalBen” oluşumunu hayata geçirdi. Vakıf, e-SosyalBen oluşumunun içinde saha çalışmalarının dijitale taşınmış hali ‘’dijital saha’’ olarak konumlayarak çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatıyor.
Evlerinde akademik ve sosyal açıdan dijital ortamda dakikalarını geçiren çocukların üretim odaklı teknoloji kullanımını desteklemeyi hedefleyen Vakıf, toplumsal fayda odaklı çalışmalarına bir yılı aşkın süredir online olarak devam ediyor. İyiliğin paylaşıldıkça artacağına ve sosyal fayda yaratılacağına inanan SosyalBen Vakfı’nın, 842’si dijital ortamda çalışmalara destek olan e-Gönüllülerden oluşan toplam 1.271 aktif gönüllüsü buluyor.
Pandemi sürecinde saha çalışmalarının azalmasıyla Dijital Saha’yı hayata geçiren Sosyalben Vakfı çocukların sosyal benliklerinin gelişimi için potansiyel başarılarını fark edebilecekleri faaliyetlerde bulunmalarının çok önemli olduğuna inanıyor. Bu amaçla geliştirilen Dijital Saha Programının içeriğinde Vakfın 6 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğü fiziki saha faaliyetleri ve atölye programlarının, 7-13 yaş aralığındaki çocukların gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde uyarlanmış videoları bulunuyor. Gönüllülerin desteğiyle resim, müzik, dans, oyun, yaratıcı yazarlık, spor, icat, kısa film ve fotoğrafçılık olmak üzere 8 temel atölye kapsamında hazırlanan atölye videoları; Vakfın sosyal medya hesaplarından da yayınlanıyor.
SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, “Vakıf bünyesinde oluşturduğumuz e-SosyalBen oluşumu ve Dijital Saha Programı, sürdürülebilirliğimiz için olmazsa olmazımız. Gündemi yakından takip eden yeni nesil bir Vakıf olarak, dijitalleşen dünyaya ayak uydurmayı her zaman çok istedik. Zaten aklımızda var olan konular ve başladığımız süreç salgın sebebiyle evlerimize kapanmamızla birlikle hızlandı. Amacımız, pandemi sürecinde kendimizi geliştirme adına attığımız adımları arkamıza alarak bundan sonraki dönemde çalışmalarımıza hibrit olarak devam etmek. Dijitalleşme yolunda hayata geçirdiğimiz tüm faaliyetler yararlanıcılarımız ile aramızda bir köprü görevi görüyor. Durmadan gelişmeye odaklandığımız ve sürekli gelişme kaydetmeyi amaçladığımız bu dönemde çok daha fazla sosyal fayda yaratmayı hayal ediyoruz” dedi. Ebeveynlere çocuklarını yetenekleri doğrultusunda doğru alana yönlendirmelerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatan Ece Çiftçi, anneleri ve çocukları Dijital Saha Atölyelerine davet ediyor.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir