© Sektorel 2021

Schneider Electric Manisa Fabrikası, Avrupa’nın ilk ve tek “Akıllı Fabrikası”seçildi

Enerjisinin bir kısmını güneş panellerinden sağlayan Schneider Electric’in Manisa Fabrikası, ürün ve ekipman aktiviteleri bazında yapılan değerlendirme sonucu Avrupa’nın ilk ve tek “Akıllı Fabrikası” seçildi.   Manisa Fabrikası, aşırı esnek, kendi kendini uyarlayan bir üretim yeteneği yaratmak amacıyla modern teknolojileri farklı kombinasyonlarla uygulayarak daha verimli bir üretim sağlıyor.   Enerji yönetimi ve otomasyonu dijital dönüşümünde dünya lideri olan Schneider Electric’in Manisa’da bulunan fabrikası yapılan değerlendirme sonucunda hem ürün hem de ekipman aktiviteleri bazında Avrupa’nın ilk ve tek “Akıllı Fabrikası” olarak seçildi.    2010 yılında hizmete açılan Schneider Electric Manisa Fabrikası yakın zamanda fabrika sahasına kurulması planlanan GES projesi ile enerjisinin büyük bir kısmını güneş panelleriyle üretmeyi hedefliyor. Fabrika geçtiğimiz günlerde ‘Sıfır Atık’ uygulamaları kapsamında yaptığı çalışmalarla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İl Müdürlüğü tarafından verilen Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi'ni de almaya hak kazanmıştı.   Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Akıllı fabrika, aşırı esnek, kendi kendini uyarlayan bir üretim yeteneği yaratmak amacıyla modern teknolojilerin farklı kombinasyonlarının uygulanmasını tanımlamak üzere kullanılan bir kavram. Akıllı fabrikalar, farklı süreçleri, bilgi akışlarını ve paydaşları modern bir şekilde birbirine bağlayarak, yeni verimlilik ve esneklik biçimleri yaratma fırsatını sunuyor. Fabrikamız akıllı fabrika olma koşullarını en iyi şekilde yerine getirerek hem ürün hem de ekipman aktivitesi bazında Avrupa'daki ETO (Engineering to order) klasmanında ilk ve tek Akıllı Fabrika seçilmiştir. Bu Schneider Electric Türkiye için önemli bir gurur kaynağıdır.”     2021 yılında dünyanın en sürdürülebilir şirketi seçilen Schneider Electric, 2025 yılına kadar kendi operasyonlarında karbon nötr olma taahhütünde bulundu.    Corporate Knights tarafından dünyanın en sürdürülebilir şirketi seçilen Schneider Electric, endüstri sektörüne sunduğu dijital çözümlerle müşterilerinin yılda ortalama 100 milyon ton karbondan tasarruf sağlayacaklarını taahhüt etti. Bu sayede Schneider Electric müşterileri enerjilerini 4 kat daha verimli kullanabilecekler.    Schneider Electric enerji verimliliği sağlayan EcoStruxure dijital çözümlerini Manisa Fabrikası’nda da uyguluyor. Manisa Fabrika’sında uygulanan uçtan uca dijital çözümleri ile enerji harcamaları gerçek zamanlı takip ediliyor ve enerji yüzde 20’ye varan oranlarda enerji tasarrufu sağlanıyor.   Schneider Electric EcoStruxure mimarisi sayesinde karbon oranlarını düşürerek, taahhütlerini yerine getirme yolunda önemli adımlar atıyor ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamayı amaçlıyor.  Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Enerji yönetimi ve otomasyonu dijital dönüşümünde dünya lideri olan Schneider Electric’in Manisa’da bulunan fabrikası yapılan değerlendirme sonucunda hem ürün hem de ekipman aktiviteleri bazında Avrupa’nın ilk ve tek “Akıllı Fabrikası” olarak seçildi. 

 

2010 yılında hizmete açılan Schneider Electric Manisa Fabrikası yakın zamanda fabrika sahasına kurulması planlanan GES projesi ile enerjisinin büyük bir kısmını güneş panelleriyle üretmeyi hedefliyor. Fabrika geçtiğimiz günlerde ‘Sıfır Atık’ uygulamaları kapsamında yaptığı çalışmalarla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İl Müdürlüğü tarafından verilen Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi'ni de almaya hak kazanmıştı.

 

Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Akıllı fabrika, aşırı esnek, kendi kendini uyarlayan bir üretim yeteneği yaratmak amacıyla modern teknolojilerin farklı kombinasyonlarının uygulanmasını tanımlamak üzere kullanılan bir kavram. Akıllı fabrikalar, farklı süreçleri, bilgi akışlarını ve paydaşları modern bir şekilde birbirine bağlayarak, yeni verimlilik ve esneklik biçimleri yaratma fırsatını sunuyor. Fabrikamız akıllı fabrika olma koşullarını en iyi şekilde yerine getirerek hem ürün hem de ekipman aktivitesi bazında Avrupa'daki ETO (Engineering to order) klasmanında ilk ve tek Akıllı Fabrika seçilmiştir. Bu Schneider Electric Türkiye için önemli bir gurur kaynağıdır.”

 

 

2021 yılında dünyanın en sürdürülebilir şirketi seçilen Schneider Electric, 2025 yılına kadar kendi operasyonlarında karbon nötr olma taahhütünde bulundu. 

 

Corporate Knights tarafından dünyanın en sürdürülebilir şirketi seçilen Schneider Electric, endüstri sektörüne sunduğu dijital çözümlerle müşterilerinin yılda ortalama 100 milyon ton karbondan tasarruf sağlayacaklarını taahhüt etti. Bu sayede Schneider Electric müşterileri enerjilerini 4 kat daha verimli kullanabilecekler. 

 

Schneider Electric enerji verimliliği sağlayan EcoStruxure dijital çözümlerini Manisa Fabrikası’nda da uyguluyor. Manisa Fabrika’sında uygulanan uçtan uca dijital çözümleri ile enerji harcamaları gerçek zamanlı takip ediliyor ve enerji yüzde 20’ye varan oranlarda enerji tasarrufu sağlanıyor.   Schneider Electric EcoStruxure mimarisi sayesinde karbon oranlarını düşürerek, taahhütlerini yerine getirme yolunda önemli adımlar atıyor ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamayı amaçlıyor. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER