İster ev sahibi olun ister kiracı, Konut Sigortası şart!
GÜNDEMTürkiye’nin ilk ve lider dijital sigortacılık platformu Sigortam.net, Konut Sigortası'nın ev sahipleri ve kiracılar açısından sağladığı avantajları ve tarafların birbirlerine karşı olan yükümlülüklerini mercek altına alarak uyarıyor. Doğal afetler, yangın, su basması, hırsızlık gibi pek çok risk, gündelik yaşamımızı bir anda altüst edebilecek durumlarda keşke dememek için Konut Sigortası şart.
23 yıllık uzmanlığıyla Türkiye’nin en güvenilen dijital sigortacılık platformu Sigortam.net, Konut Sigortası’nın sanılanın aksine cüzi primler karşılığında hem ev sahiplerine hem de kiracılara olası risklere karşı büyük bir güvence sağladığını hatırlatıyor. Çok düşük bir maliyetle hem evi hem de eşyaları güvence altına almak ev sahibi ve kiracıları ileride oluşabilecek ciddi sorunlara karşı koruyor.
Konut Sigortasında az bilinenler
Ev sahibi-kiracı ilişkilerini düzenleyen mevzuatlar, eve ilişkin bazı yükümlülükleri ev sahibine bazılarını ise kiracıya ait olarak belirliyor. Buna göre, örneğin bir musluğun su akıtması sorunu kiracının sorumluluğundayken tesisat borularındaki bir sıkıntı, ev sahibinin sorumluluğu altında. Durum böyle olunca, Konut Sigortası’nın iki taraf için de sağladığı avantajlar farklılaşıyor.
Kiracıysanız Dikkat: Ev sahibi ihmal nedeniyle hasar durumunda tazmin talep edebilir
Ev sahibi veya kiracı olmak fark etmeksizin konut sigortası yaptırılabiliyor. Buradaki kilit nokta, bina teminatının yalnızca ev sahiplerine sunulması.
Eğer ikamet edilen konutta kiracıysanız, yalnızca eşya teminatlı bir konut sigortası türü ile eşyalar koruma altına alınabiliyor.
Konutlarda yaşanan olumsuz durumlar bazen eşyaların yanı sıra binaya da zarar verebiliyor. Kiracı olarak yaşanan konutta meydana gelen bir hasar durumunda, konut sahibi, hasarın kiracının ihmalinden kaynaklandığını tespit ederse, zararın kiracı tarafından karşılanmasını talep edebiliyor. Bu gibi durumlarda da kiracıların kendini korumak için Konut Sigortası yaptırmaları kritik önem taşıyor.
Böyle bir durumda, kiracının yaptırdığı Konut Sigortası devreye giriyor ve kendi eşyalarında meydana gelen hasarlarla birlikte, kiracı olarak üstlenmeleri gereken sorumluluğa ait masrafları da karşılıyor.
Ev sahiplerine hatırlatma: Zaten DASK var demeyin!
Ev sahipleri, deprem ve depremden kaynaklanan yangın, yer kayması ve tsunami risklerine karşı DASK, yani Zorunlu Deprem Sigortası ile oldukça sınırlı bir maddi güvence elde ediyor. DASK genel şartlarına göre, evin deprem nedeniyle gördüğü hasar poliçe limitleri dahilinde tazmin edilirken enkazın kaldırılması için yapılan masraflar veya evin kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle kira gelirinden mahrum kalma gibi durumlar teminat kapsamında olmuyor. Dolayısıyla evinizde ister kendiniz ister kiracınız ikamet ediyor olsun, Konut Sigortası çok daha geniş bir alanı, kendi seçeceğiniz ek teminatlarla güvence altına alıyor. Kiraya verilmiş evin altyapı sistemlerinde ya da demirbaşlarında oluşabilecek hasar ve arızalar da buna dahil.
Bora Uludüz: İhmalden kaynaklı hasar halinde, kiracının yaptıracağı Konut Sigortası maddi anlamda hayat kurtarıyor
Sigortam.net CEO’su Bora Uludüz, “Sigortam.net olarak, ev sahibi ve kiracıların konut sigortası konusunda doğru bilgiye ulaşmalarını ve risklere karşı korunmalarını önemsiyoruz. Konut sigortası, ürün çeşitliliği ve teminat kapsamı bakımından oldukça karmaşık bir dünya. Bizim bu noktada üstlendiğimiz misyon, öncelikle bu alanda sigorta bilincinin oluşmasına katkıda bulunarak en uygun teklifleri müşterimize sunmak ve riskli durumlara karşı hane halkının bütçesini güvenceye almak. Özellikle ihmalden kaynaklı hasar halinde az bilinen ama büyük önem taşıyan ev sahibi-kiracı yükümlülükleri kritik hale gelebiliyor ve kiracının yaptıracağı Konut Sigortası, burada maddi anlamda hayat kurtarıyor. Bu nedenle, sonrasında ‘keşke’ dememek için Konut Sigortası şart.” dedi.
İlginizi Çekebilir