© Sektorel 2021

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Dünya Radyoloji Günü kutlaması

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dünya Radyoloji Günü kapsamında bu yıl ilk kez düzenlediği etkinlikle sağlık sektöründe kritik bir rol üstlenen radyoloji birimlerinin uzmanlarını BİLGİ öğrencileriyle bir araya getirdi. Radyoloji uzmanları, radyoloji teknikerleri, radyoloji hemşireleri ve radyoloji teknikeri olmaya aday öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte radyolojinin tanı ve tedavi süreçlerindeki önemi tartışıldı

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbı Görüntüleme Teknikleri Programı, Alman fizikçi Prof. Dr. Wilhelm Conrad Roentgen’in X-ışınlarını keşfetmesinin yıldönümü olarak kutlanan Dünya Radyoloji Günü kapsamında Kuştepe Kampüsü’nde bir etkinlik düzenledi. Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlikte sağlık sektöründe kritik bir rol üstlenen radyoloji birimlerinin uzmanları BİLGİ öğrencileriyle bir araya geldi. 

Etkinlikte, radyoloji teknikerlerinin sahada karşılaştıkları zorluklar, radyoloji doktorlarının beklentileri, radyoloji birimlerinde kullanılan cihazlarla ilgili çalışma prensipleri ve teknikerlerin mesleki yaklaşımları gibi konular tartışıldı. Ayrıca, Dünya Radyoloji Günü’nün önemi ve bu özel günün sağlık sektöründeki rolü vurgulandı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbı Hizmetler ve Teknikler Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tunahan TAŞÇI “Günümüzde hızla gelişen bilgi ve yeni teknolojiler için sürekli öğrenmek durumundasınız. Bu etkinliğimizin amacı, bu ihtiyaca cevap vermek. Başkalarına hizmet etme yolundaki özverili bağlılığınız için teşekkür ederiz" dedi.

Radyoloji Uzman Dr. Ahmet Füzay AKPINAR tıbbi görüntüleme teknikerliği adaylarına, radyoloji doktorlarının sahadaki beklentilerini, çekim tekniklerini ve hasta iletişiminin önemini aktardı.

BİLGİ Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Ön Lisans Programı Öğretim Görevlisi Ümit Yaşar Kamacı, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü olarak kabul edilmesinin tarihsel önemini anlatarak, X-ışınları ve radyoloji cihazlarının gelişim süreci hakkında bilgi verdi. 

Radyoloji Teknikeri Volkan Daştan, post-process işlemler, MR-BT çekim teknikleri ve hasta iletişiminin önemini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin uluslararası hastalara hizmet vermeye başladığına dikkat çekerek yabancı dil öğreniminin gerekliliği üzerine de konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER