© Sektorel 2021

Haliç Üniversitesi’nin Kuluçka Merkezi “Haliç HI Center” Ekosisteme Merhaba Dedi

Teknoloji ekosisteminde girişimcilerle sektörel paydaşları bir araya getirmek, istihdam sağlamak ve ulusal ekonominin teknoloji ayağını güçlendirmek vizyonuyla yola çıkan “Haliç Incubation (HI) Center”ın merkez ofisi, 30 Haziran’da Haliç Üniversitesi 5. Levent kampüsünde düzenlenen özel davetle hizmete açıldı.

 

Eğitim stratejisini bilim ve teknoloji odağında belirleyen Haliç Üniversitesi, bir yıl önce kurduğu Haliç Teknoloji Transfer Ofisi (Haliç TTO) ile modern çağın gereksinimi olan tüm teknoloji atılımlarını kendi bünyesinde hayata geçirmeye devam ediyor. Üniversitenin dijital çağı yakalayan eğitim anlayışının ve teknoloji odaklı gelecek vizyonunun göstergesi olarak görülen Haliç TTO’nun kuluçka merkezi Haliç Incubation (HI) Center için üniversitenin yeni yerleşkesi olan 5. Levent Kampüsü’nde yoğun katılımlı bir açılış töreni gerçekleştirildi.

 

“Girişimciliğe HI de!” sloganıyla faaliyete geçen Haliç HI Center’ın açılışında iş, akademi ve girişimcilik dünyasından önemli isimler bir araya geldi. Açılış töreninde konuşan Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer UtluAR, VR ve XR teknolojileri ile Metaverse’e doğru giden dijital geleceği yakalayabilmek adına bir üniversitenin teknoloji ve girişimciliği ön plana alması gerektiğini, bu anlamda kuluçka merkezinin çağdaş bir üniversite için büyük bir gereklilik olduğuna inandıklarını söyledi. Rektör Utlu, “Teknoloji transfer ofisi, gerçek bir üniversitenin olmazsa olmazlarındandır. Bunu tamamlayan ikinci adım ise kuluçka merkezidir. Bu vizyonla hayata geçirdiğimiz Haliç HI Center’ın, ulusal ve uluslararası alanda kuracağı işbirlikleriyle hem üniversitemiz hem de ülkemiz adına kıymetli kazanımlar sağlayacağına aynı zamanda dijital çağın önemli kuluçka merkezlerinden biri olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 

Haliç Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörü Uzman Hatice Tuğsavul ise proje ve fikirlerin şirketleşme süreçlerine her aşamada destek olduklarını belirttiği konuşmasında, HI Center’ın hem girişimcilik ekosistemi hem de iş dünyası için önemli bir merkez olacağına dikkat çekti. Genç girişimcilerle sektör paydaşları arasında arayüz ve köprü görevini üstlendiklerini vurgulayan Tuğsavul, “Gençleri girişimci ruhlarını ortaya çıkarmak için teşvik etmemiz gerekiyor. HI Center’da bu misyonla birlikte sabır, emek ve çalışma ön planda olacaktır. Haliç HI Center’dan uluslararası bir markanın çıkması için çalışmalarımıza bu motivasyonla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Aron Technology ve TeacherX Kurucusu Dr. Işıl Boy Ergül ise bir kadın girişimci olarak bu alanda olmanın hem zor hem de gurur verici olduğundan bahsederken, kuantum bilişiminin gelişimiyle birlikte ekosistemde beklenen gelişmeler üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım bölümü yeni mezunlarından, genç girişimci Furkan Güneş ise kendi teşebbüsü olan Extrude şirketinin geliştirdiği yenilikçi yazılım sistemlerini anlattığı konuşmasında; kendisi gibi genç girişimciler için üniversite kuluçka merkezlerinin varlığının büyük önem teşkil ettiğini ve HI Center’ın bu anlamda ekosistemde güven veren bir mentorluk merkezi olacağını söyledi. Pek çok genç girişimciye destek veren Mahmut Saklı ve Cengiz Abay’a plaketlerinin verilmesinin ardından açılış töreni öğrenci, akademisyen ve yatırımcıların tanışma ve sohbet etme fırsatı bulduğu kokteyl ile devam etti. 

 

Girişimci adayları ile şirketler ve iş dünyası arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir iş birlikleri sağlamayı hedefleyen HI Center, girişimcilik ve şirketleşme faaliyetleri ile üniversite-iş dünyası koordinasyonunu verimli ve dinamik kılarak devam ettiriyor. Bu doğrultuda, HI Center markası altında girişimcilere ve yeni iş kuran şirketlere fiziksel altyapı, yönetim desteği, teknik destek, finansmana erişim, yasal danışmanlık ve ağ kurma destekleri sunuluyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER