© Sektorel 2021

Güçlü bilekler için dört egzersiz

Antrenmanlarda performansını yukarıya çekmenin en önemli yolu güçlü bileklerden geçiyor. MACFit Ömür Plaza Eğitmeni Doğu Berkan Gündüz, bileklerin hemen hemen her spor hareketinin bir parçası olduğu vurguladı ve güçlü bilekler için dört egzersizi sıraladı: 1- Dörtlü Önkol Esnetme Parmaklar dizleri gösterecek, eller omuzların altında olacak şekilde yerde dört ayak üzerinde durulur. Avuçlar ve topuklar yerde tutulurken, yavaşça topukların üzerine oturulur. Gerginlik hissedildiğinde duraklanır ve 15 saniye basılı tutulur. Bu üç set halinde tekrar edilir. 2- Ters Tutuşlu Esnetme Dört ayak üzerinde harekete başlanır. Ellerin avuç içleri yukarı bakacak şekilde parmaklar içe dönük, dirsekler hafifçe bükülü şekilde yere koyulur. Dirsekler yavaşça düzeltilir. Kolların üst kısmında bir gerginlik hissedildiğinde, durulur ve 15 saniye tutulur. Bu hareket de üç set halinde tekrar edilir. 3- Parmak Esnetme Ayakta durulur, kollar omuz hizasında, zemine paralel ve avuç içi aşağı bakacak şekilde düz bir şekilde uzatılır. Önce sıkı bir yumruk yapılır, daha sonra parmaklar genişçe açılır. Bu iki hareket arasında sürekli ve hızlı bir şekilde geçiş yapılır. 25 tekrardan oluşan iki set yapabilir. Ön kollar yanmaya başladığında, hareket doğru yapılıyordur. 4- Bilet Esnetme Ayakta durulur. Kollar omuz hizasında, zemine paralel, düz bir şekilde uzatılır ve parmaklar bitişik olacak şekilde harekete başlanır. Bilekleri uzatarak parmaklar mümkün olduğunca yukarı kaldırılır, ardından parmakları mümkün olduğunca aşağı çekerek bilekler aşağı doğru esnetilir. Bu hareket ise 25 tekrardan oluşan iki set yapılır. Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Antrenmanlarda performansını yukarıya çekmenin en önemli yolu güçlü bileklerden geçiyor. MACFit Ömür Plaza Eğitmeni Doğu Berkan Gündüz, bileklerin hemen hemen her spor hareketinin bir parçası olduğu vurguladı ve güçlü bilekler için dört egzersizi sıraladı:

1- Dörtlü Önkol Esnetme

Parmaklar dizleri gösterecek, eller omuzların altında olacak şekilde yerde dört ayak üzerinde durulur. Avuçlar ve topuklar yerde tutulurken, yavaşça topukların üzerine oturulur. Gerginlik hissedildiğinde duraklanır ve 15 saniye basılı tutulur. Bu üç set halinde tekrar edilir.

2- Ters Tutuşlu Esnetme

Dört ayak üzerinde harekete başlanır. Ellerin avuç içleri yukarı bakacak şekilde parmaklar içe dönük, dirsekler hafifçe bükülü şekilde yere koyulur. Dirsekler yavaşça düzeltilir. Kolların üst kısmında bir gerginlik hissedildiğinde, durulur ve 15 saniye tutulur. Bu hareket de üç set halinde tekrar edilir.

3- Parmak Esnetme

Ayakta durulur, kollar omuz hizasında, zemine paralel ve avuç içi aşağı bakacak şekilde düz bir şekilde uzatılır. Önce sıkı bir yumruk yapılır, daha sonra parmaklar genişçe açılır. Bu iki hareket arasında sürekli ve hızlı bir şekilde geçiş yapılır. 25 tekrardan oluşan iki set yapabilir. Ön kollar yanmaya başladığında, hareket doğru yapılıyordur.

4- Bilet Esnetme

Ayakta durulur. Kollar omuz hizasında, zemine paralel, düz bir şekilde uzatılır ve parmaklar bitişik olacak şekilde harekete başlanır. Bilekleri uzatarak parmaklar mümkün olduğunca yukarı kaldırılır, ardından parmakları mümkün olduğunca aşağı çekerek bilekler aşağı doğru esnetilir. Bu hareket ise 25 tekrardan oluşan iki set yapılır.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER