GSK ve Vir Biotechnology influenza ve diğer solunum yolu virüslerine yönelik yeni tedaviler geliştirmek için koronavirüs iş birliğini genişletiyor
GÜNDEMGSK ve Vir Biotechnology, influenza için monoklonal antikor adaylarını geliştirme sürecini hızlandırmak için immünoloji ve enfeksiyon hastalıkları alanlarındaki uzmanlıklarını birleştiriyor.
GSK ve Vir Biotechnology, influenza için monoklonal antikor adaylarını geliştirme sürecini hızlandırmak için immünoloji ve enfeksiyon hastalıkları alanlarındaki uzmanlıklarını birleştiriyor.
2020 yılında koronavirüs tedavilerine yönelik araştırma ve geliştirme anlaşması yapan iki şirket, influenza ve diğer solunum yolu virüsleri için yeni tedavilerin araştırılmasını ve geliştirilmesini içerecek şekilde mevcut iş birliğini genişletiyor. GSK bu sözleşme kapsamında, 222 milyon dolar peşin yatırımın yanında, Vir’e 125 milyon dolar öz sermaye yatırımı yapacak.
Bu yeni iş birliğinin bir parçası olarak, şirketler aynı zamanda iki ek araştırma programında da birlikte çalışacak. Bunların birincisi, potansiyel tüm koronavirüs tedavilerinin geliştirilmesine yönelik mevcut fonksiyonel genomik iş birliğinin diğer solunum yolu virüs hedeflerini içerecek şekilde genişletilmesini kapsıyor. İkinci program kapsamında ise, Vir’in antikor teknoloji platformu kullanılarak tanımlanan üç adet nötralizan monoklonal antikorun geliştirilmesine yönelik 3 yıllık bir araştırma dönemi için iş birliğini kapsıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GSK'nın Ar-Ge Başkanı ve Bilimsel Sorumlusu Dr. Hal Barron; “Enfeksiyon hastalıklarını tedavi etmeye ve ideal anlamda önlemeye yönelik yeni tedaviler geliştirmenin son derece önemli olduğuna her zamankinden daha çok inanıyoruz. GSK’nın enfeksiyon hastalıklarındaki lider konumunu daha da güçlendirecek olan Vir ile iş birliğimizi genişletmekten dolayı çok mutluyuz.” dedi.
Vir İcra Kurulu Başkanı Ph. D. George Scangos ise; “GSK ile COVID-19 mücadelesinde stratejik ve bilimsel anlamda çok değerli bir ortaklığa imza atmıştık. COVID-19’a yönelik fonksiyonel genomik iş birliğimizin bir parçası olarak, influenza ve diğer solunum yolu virüslerini tedavi edecek potansiyele sahip çok sayıda hedef ortaya koyduk ve bu bağlamda iş birliğimizi bu yeni hedefleri içerecek şekilde genişlettik. Bu genişletilmiş iş birliği, umut veren çok sayıda araştırmanın hızlı gelişimini desteklemekte ve potansiyel hayat kurtarıcı tedavilerin hastalara daha kısa sürede ulaşma olasılığını artırmaktadır. Ayrıca çok sayıda mikroba yönelik tek bir ilaç geliştirme yönündeki ortak hedefimizde ilerleme sağlayacaktır.” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir