Gençler endişeli, korkulu ama aynı zamanda umutlu
AJANSEpson, gençlerin iklim değişikliği hakkındaki hissettiğini sorduğunda endişeli, korkulu ama umutlu yanıtını aldı. Gençlerin duygularını en çok tanımlayan kelimelerle de yetenekli dijital sanatçılar ‘Sesleri Yansıtmak’ isimli bir animasyon filmi hazırladı. Animasyon, gezegenimizin güzelliğini kutlarken kırılganlığını da gösteriyor
Epson, gençlerin iklim değişikliği hakkında ne hissettiğini en çok tanımlayan kelimeleri ortaya çıkarmak için yetenekli dijital sanatçılarla iş birliği yaptı. Dünya İklim Değişikliği Konferansı (COP28) öncesinde Epson, genç nesillerin iklim değişikliğinin etkisi hakkında ne hissettiğini keşfetmek için 'Sesleri Yansıtmakk' başlıklı bir proje başlatmıştı. Epson, 1995'teki ilk COP'tan bu yana doğan COP kuşağını, iklim değişikliğine yönelik duygularını en iyi ifade eden kelimeleri seçmeye davet etti. Sonuçlar benzer ölçüde korku, umut ve kaygının zıt ve şaşırtıcı bir karışımını ortaya çıkardı.
Epson'un küresel başkanı Yasunori Ogawa anketle ilgili şöyle konuştu: "Daha sürdürülebilir bir gezegene nasıl ulaşacağımızı belirlemek için küresel liderler COP28'de bir araya gelirken, şimdi aldığımız kararlardan en çok etkilenecek olan gelecek nesillere odaklanmak istedik. Anketimiz umut, korku ve endişenin rahatsız edici bir birleşimini ortaya çıkardı.”
Epson, bu sesleri hayata geçirmek için dijital sanatçılar Katy Wang ve Gabriel Greenough ile ortaklık kurarak COP kuşağının seslerini görsel olarak etkileyici bir şekilde yansıtmayı amaçlayan orijinal bir dijital sanat eseri üretti. Katy ve Gabriel, Epson'un EcoTank mürekkep püskürtmeli yazıcısını kullanarak vizyonlarını test ederken Epson'un İklim Gerçekliği Barometresi araştırmasından ilham alarak, 21. yüzyılda insanlığın doğa ve çevreyle olan karmaşık ilişkisini ifade etmek için çeşitli teknikler kullanan hareketli bir sosyal animasyon yarattılar.
Katy Wang proje hakkında şöyle konuştu: "Epson'un COP kuşağı ile yürüttüğü araştırmada ilginç olan şey, umutlu ve korkulu hissetme konusunda neredeyse 50:50 oranında bölünmüş olmalarıdır. Pandemiden bu yana son birkaç yılda hepimizin yaşadığı anları ve kişisel düzeyde çevreye nasıl daha bağlı hale geldiğimizi düşünmemizi sağladı. İzleyicilere iklim eyleminin sadece korkudan değil, aynı zamanda doğaya duyulan gerçek minnettarlıktan da kaynaklanabileceğini hatırlatmak için animasyonumuzu doğal dünyanın güzelliği ve birbirine bağlılığı üzerine odakladık.”
Epson'un 'Sesleri Yansıtmak' projesi ilk olarak şirketin iklim değişikliğine karşı eyleme geçme konusundaki süregelen kararlılığının bir parçası olarak tasarlandı. Epson’un Çevresel Vizyonu, 2050 yılına kadar karbon negatife geçmeyi ve yer altı kaynaklarının kullanımını ortadan kaldırmayı taahhüt etmesiyle doruğa ulaşıyor. Epson, şirketin en son Sürdürülebilirlik Raporu'nda görülebileceği gibi, sürdürülebilirliği sağlamayı ve toplulukları birçok yönden zenginleştirmeyi uzun süredir amaçlıyor: https://www.epson.co.uk/sustainability-report.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir