Fintech Uygulamalarının Hızlı Yükselişi Karşısında Geleneksel Bankaların Çıkarması Gereken Dersler
AJANSMobil uygulamaları kullanım alışkanlıklarımızın 2020'de büyük bir değişime uğradığına vurgu yapan Adjust Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Satış Müdürü Ozan Can Şişman, özellikle Fintech alanında yaşanan bu değişimle ilgili şu sözleri aktardı: "Günlük hayatımızdaki değişiklikler, akıllı cihazlarımıza kurduğumuz uygulamaların sayısının artmasına ve bu uygulamaları kullanma sürelerimizin uzamasına sebep oldu. Fintech, bu değişiklikten en büyük payı alan sektör oldu. Adjust'ın Mobil Uygulama Trendleri Raporu 2021'in bulgularına göre, uygulama kurulumları 2019'dan 2020'ye kadar 51 arttı ve bu yıl şimdiden 23 artmış durumda. Adobe'nin Dijital Trendler Raporu'na göre TSB Bank, online bankacılığı ilk kez kullanan müşterilerinde büyük bir artış gördüğü için, bankacılık başvuru süreçlerini tamamen yeniden tasarlamak zorunda kaldı. Ortalama bir mobil kullanıcının cihazında 2.5 finans uygulaması bulunuyor. Pandemi ve kişisel finansa artan ilgi ile birlikte kullanıcılar artık yeni yöntemler deniyor ve diğer finans yönetimi araçlarını keşfediyor. Adobe'nin verileri, 2020'nin ortalarına doğru bankacılık uygulaması indirmelerinin dörtte birinin dijital bankalardan oluştuğunu ve bu oranın 2017'de yalnızca 2 olduğunu gösteriyor. 2021'in ikinci yarısına girerken bu trendler yavaşlayacak gibi durmuyor." Dijital finans trendi dünya çapında büyüyor. "Dijital finans trendi dünya çapında büyüyor. Çin, Hindistan ve Japonya, ödeme uygulamalarının benimsenmesinde önemli artışlara sahne olarak sırasıyla, 81, 3,6 ve 25,4 gibi yüksek oranlara ulaştı. Mobil ödemelerin geleneksel olarak popüler olmadığı Fransa ve Almanya gibi pazarlarda bile 20'lik bir büyüme görüldü. Fintech'in yeni zirvelere ulaşmasıyla birlikte, artık geleneksel finansal hizmet sektöründeki oyuncular güncel trendlere ayak uydurmak için daha çok baskı altındalar." Bankalar Fintech’lerle iş birlikteliğine gitti. "Gittikçe daha fazla banka, ya kendi dijital hizmetlerini ve online kullanıcı etkileşimlerini başlattı ya da diğer fintech'lerle iş birlikteliğine gitti. Ancak bu geçiş süreci ne derece başarılı oldu ve finans sektörüne yenilik getiren diğer oyunculardan neler öğrenilebilir? Kullanıcıların mobil ortama kitlesel geçişi ile birlikte, alıştığımız endüstri standartları mevcut(?). Geleneksel bankaların bu yeni trendde rekabet şansı elde edebilmesi için kullanıcılarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek mobil odaklı bir yaklaşıma ihtiyaçları var." Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Mobil uygulamaları kullanım alışkanlıklarımızın 2020'de büyük bir değişime uğradığına vurgu yapan Adjust Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Satış Müdürü Ozan Can Şişman, özellikle Fintech alanında yaşanan bu değişimle ilgili şu sözleri aktardı: "Günlük hayatımızdaki değişiklikler, akıllı cihazlarımıza kurduğumuz uygulamaların sayısının artmasına ve bu uygulamaları kullanma sürelerimizin uzamasına sebep oldu. Fintech, bu değişiklikten en büyük payı alan sektör oldu. Adjust'ın Mobil Uygulama Trendleri Raporu 2021'in bulgularına göre, uygulama kurulumları 2019'dan 2020'ye kadar 51 arttı ve bu yıl şimdiden 23 artmış durumda.
Adobe'nin Dijital Trendler Raporu'na göre TSB Bank, online bankacılığı ilk kez kullanan müşterilerinde büyük bir artış gördüğü için, bankacılık başvuru süreçlerini tamamen yeniden tasarlamak zorunda kaldı. Ortalama bir mobil kullanıcının cihazında 2.5 finans uygulaması bulunuyor. Pandemi ve kişisel finansa artan ilgi ile birlikte kullanıcılar artık yeni yöntemler deniyor ve diğer finans yönetimi araçlarını keşfediyor. Adobe'nin verileri, 2020'nin ortalarına doğru bankacılık uygulaması indirmelerinin dörtte birinin dijital bankalardan oluştuğunu ve bu oranın 2017'de yalnızca 2 olduğunu gösteriyor. 2021'in ikinci yarısına girerken bu trendler yavaşlayacak gibi durmuyor."
Dijital finans trendi dünya çapında büyüyor.
"Dijital finans trendi dünya çapında büyüyor. Çin, Hindistan ve Japonya, ödeme uygulamalarının benimsenmesinde önemli artışlara sahne olarak sırasıyla, 81, 3,6 ve 25,4 gibi yüksek oranlara ulaştı. Mobil ödemelerin geleneksel olarak popüler olmadığı Fransa ve Almanya gibi pazarlarda bile 20'lik bir büyüme görüldü. Fintech'in yeni zirvelere ulaşmasıyla birlikte, artık geleneksel finansal hizmet sektöründeki oyuncular güncel trendlere ayak uydurmak için daha çok baskı altındalar."
Bankalar Fintech’lerle iş birlikteliğine gitti.
"Gittikçe daha fazla banka, ya kendi dijital hizmetlerini ve online kullanıcı etkileşimlerini başlattı ya da diğer fintech'lerle iş birlikteliğine gitti. Ancak bu geçiş süreci ne derece başarılı oldu ve finans sektörüne yenilik getiren diğer oyunculardan neler öğrenilebilir? Kullanıcıların mobil ortama kitlesel geçişi ile birlikte, alıştığımız endüstri standartları mevcut(?). Geleneksel bankaların bu yeni trendde rekabet şansı elde edebilmesi için kullanıcılarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek mobil odaklı bir yaklaşıma ihtiyaçları var."
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir