© Sektorel 2021

Duru Bulgur Irak mutfağından Timmen Bagilla’yı sofralarla buluşturuyor

Duru Bulgur, Ramazan sofralarına lezzet ve yenilik getirmeye devam ediyor. Her ay dünya mutfağından farklı tarifleri tüketicilerle buluşturan Duru Bulgur, Irak mutfağının en sevilen yemeklerinden ‘Timmen Bagilla’ ile unutulmaz bir lezzet deneyimi vadediyor.

Duru Bulgur, Ramazan sofralarına lezzet ve yenilik getirmeye devam ediyor. Her ay dünya mutfağından farklı tarifleri tüketicilerle buluşturan Duru Bulgur, Irak mutfağının en sevilen yemeklerinden ‘Timmen Bagilla’ ile unutulmaz bir lezzet deneyimi vadediyor.   

 

 

Türkiye’de bulguru sofralara en sağlıklı haliyle kazandırmayı hedefleyen Duru Bulgur, dünya mutfağında bulgurlu lezzetlerle hazırlanan en güzel tarifleri tüketicilerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Her ay düzenli olarak beş farklı ülkeden yemek tariflerinin yayınlandığı www. durulezzetler.com web sitesinde, bu kez Irak mutfağının en beğenilen tariflerinden ‘Timmen Bagilla’ yer aldı. Tavuk ve bulgur gibi ana malzemelerin kullanıldığı Timmen Bagilla, Ramazan ayında sofralarda yenilik arayanlar için benzersiz bir alternatif sunuyor. Çok beğenilen Timmen Bagilla tarifi ise şu şekilde: 

Timmen Bagilla

Malzemeler
 

Tavuk: 

1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
700 gr Doğranmış Tavuk Göğsü
 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 

Bulgur: 

4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Doğranmış Soğan
450 gr Haşlanmış Bakla
½ Çay Kaşığı Zerdeçal
1 Demet Doğranmış Dereotu
1 Bardak Duru Pilavlık Bulgur
2 Bardak Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
 3 Yemek Kaşığı Kuru Üzüm

Hazırlanışı

Bir kaba mısır nişastası, tuz ve karabiberi alın ve karıştırın. Tavukları bu karışıma bandırın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve bandırılan tavukları sürekli karıştırarak orta ateşte 3 dakika boyunca kızartın. Ateşi kısın ve 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Başka bir tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Bakla fasulye, zerdeçal ve doğranmış dereotu ekleyin. İyice karıştırın. 2 dakika sonra bulgur ve suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve kuru üzüm ekleyin. İyice karıştırın. 15 dakika pişirin. Tavukla birlikte servis edin. Afiyet olsun!

 

Bilgi ve iletişim için:

Lorbi Tanıtım ve Halkla İlişkiler

Şule Kartal / 0530 763 49 25 / skartal@lorbi.com 
Gizem Alper / 0537 335 02 26 / gizem.alper@lorbi.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER