© Sektorel 2021

Çukurova Isı, Sulu Radyant Panelleri ile Atakta!

Klasik hava ısıtmalı sistemlere göre ısıtmada yüzde 30’lara varan oranlarda enerji tasarrufu sağlayan “sulu radyant panelleri ile son olarak “Gayrettepe –Yeni Havalimanı Metro Bakım İstasyonu”nunda yer alan Çukurova Isı, 8.400 metrekare alanı, uzunluğu 2604 metre olan toplam 434 adet sulu radyant panel ile ısıtacak.   Türkiye radyant ısıtma pazarında yüzde 65 olan pazar payı ile açık ara sektör lideri olan Çukurova Isı, “sulu radyant panel” ürün grubuyla da prestijli projelerde yerini almaya başladı.  Yılın ilk çeyreğinde İtalyan Sabiana ile “sulu radyant panel” ürün grubu için distribütörlük anlaşması imzalayan Çukurova Isı, radyant ısıtma sistemleri konusunda keşiften projelendirmeye, satıştan, devreye alma süreçlerine kadar müşterilerine, komple sistem çözümü sunuyor. Çukurova Isı, sulu radyant panelleri ile  son olarak “Gayrettepe –Yeni Havalimanı Metro Bakım İstasyonu”nunda yer alıyor.  Çözüm ortağı olduğu projelerin ısıtmasında minimum enerji sarfiyatı ile maksimum konfor sağlayan Çukurova Isı, Gayrettepe –Yeni Havalimanı Metro Bakım İstasyonu’nda 8.400 metrekare alanı, uzunluğu 2604 metre olan toplam 434 adet sulu radyant panel ile ısıtacak. Isıtmada yüzde 30 verimlilik  Isı transferi, ışınım yolu ile sağlanan “sulu radyant panel”lerden çıkan ışınlar, ısı transferi hava ile sağlanan sistemlerden farklı olarak hava hareketlerinden etkilenmiyor. EN 12831 standardına uygun olarak geliştirilen sulu radyant paneller, doğrudan ortamdaki makinelere, insanlara ve zemine çarparak, ısı enerjisine dönüşüyor ve ışınların, tüm alan içerisine eşit olarak dağılmasıyla da ısıtmada maksimum konfor elde ediliyor. Bu çalışma prensibi sayesinde hissedilen sıcaklığın, gerçek sıcaklıktan fazla olması ise enerji verimliliğini klasik sistemlere göre yüzde 30’lara varan oranlarda artırıyor.  Isıtma esnasında ortamdaki virüs ve tozların taşınmasını önlüyor Sulu radyant panellerde ısıtma esnasında hava sirkülasyonu olmayışı ise ortamdaki virüs ve tozların taşınmasını önlüyor. Bu sayede ortamdaki konfor şartları sağlıklı bir şekilde sağlanıyor.  Kullanıcı dostu ısıtma çözümü Kullanıcı dostu olması sayesinde işletmelere uygulamada da avantaj sağlayan “sulu radyant panel”ler, 10 bin metrekare bir tesise bir hafta veya on gün içerisinde uygulanabiliyor. Radyant paneller, tavana monte edildiği için de çalışma sahasında ekstra yer kaplamıyor. Ayrıca işletmede de kolay kullanım imkânı sunuyor.  Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Klasik hava ısıtmalı sistemlere göre ısıtmada yüzde 30’lara varan oranlarda enerji tasarrufu sağlayan “sulu radyant panelleri ile son olarak “Gayrettepe –Yeni Havalimanı Metro Bakım İstasyonu”nunda yer alan Çukurova Isı, 8.400 metrekare alanı, uzunluğu 2604 metre olan toplam 434 adet sulu radyant panel ile ısıtacak.

 

Türkiye radyant ısıtma pazarında yüzde 65 olan pazar payı ile açık ara sektör lideri olan Çukurova Isı, “sulu radyant panel” ürün grubuyla da prestijli projelerde yerini almaya başladı. 

Yılın ilk çeyreğinde İtalyan Sabiana ile “sulu radyant panel” ürün grubu için distribütörlük anlaşması imzalayan Çukurova Isı, radyant ısıtma sistemleri konusunda keşiften projelendirmeye, satıştan, devreye alma süreçlerine kadar müşterilerine, komple sistem çözümü sunuyor. Çukurova Isı, sulu radyant panelleri ile  son olarak “Gayrettepe –Yeni Havalimanı Metro Bakım İstasyonu”nunda yer alıyor. 

Çözüm ortağı olduğu projelerin ısıtmasında minimum enerji sarfiyatı ile maksimum konfor sağlayan Çukurova Isı, Gayrettepe –Yeni Havalimanı Metro Bakım İstasyonu’nda 8.400 metrekare alanı, uzunluğu 2604 metre olan toplam 434 adet sulu radyant panel ile ısıtacak.

Isıtmada yüzde 30 verimlilik 

Isı transferi, ışınım yolu ile sağlanan “sulu radyant panel”lerden çıkan ışınlar, ısı transferi hava ile sağlanan sistemlerden farklı olarak hava hareketlerinden etkilenmiyor. EN 12831 standardına uygun olarak geliştirilen sulu radyant paneller, doğrudan ortamdaki makinelere, insanlara ve zemine çarparak, ısı enerjisine dönüşüyor ve ışınların, tüm alan içerisine eşit olarak dağılmasıyla da ısıtmada maksimum konfor elde ediliyor. Bu çalışma prensibi sayesinde hissedilen sıcaklığın, gerçek sıcaklıktan fazla olması ise enerji verimliliğini klasik sistemlere göre yüzde 30’lara varan oranlarda artırıyor. 

Isıtma esnasında ortamdaki virüs ve tozların taşınmasını önlüyor

Sulu radyant panellerde ısıtma esnasında hava sirkülasyonu olmayışı ise ortamdaki virüs ve tozların taşınmasını önlüyor. Bu sayede ortamdaki konfor şartları sağlıklı bir şekilde sağlanıyor. 

Kullanıcı dostu ısıtma çözümü

Kullanıcı dostu olması sayesinde işletmelere uygulamada da avantaj sağlayan “sulu radyant panel”ler, 10 bin metrekare bir tesise bir hafta veya on gün içerisinde uygulanabiliyor. Radyant paneller, tavana monte edildiği için de çalışma sahasında ekstra yer kaplamıyor. Ayrıca işletmede de kolay kullanım imkânı sunuyor. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER