© Sektorel 2021

Coşkunöz Eğitim Vakfı Veri Bilimci Yetiştirme Programı Başlıyor

Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın veri bilimci yetiştirmek amacıyla ücretsiz olarak hayata geçirdiği program için başvurular başladı. 4 Şubat’a kadar devam edecek başvurular sonucunda üniversiteden yeni mezun/işsiz ve üniversite son sınıf öğrencileri arasından belirlenecek olan katılımcılar 14 Şubat’ta eğitime online olarak başlayacak. Hem teorik hem de uygulamalı olarak verilecek dersler tamamen ücretsiz olacak. Coşkunöz Eğitim Vakfı Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, “Alanda duyulan uzun vadeli istihdam ihtiyacına odaklı olarak, programa katılan gençlerimizin bu alandaki yetkinliğini uzmanlık seviyesine getirmeyi ve gençlerimizi istihdama kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Bugüne kadar binlerce gencin hayatına dokunan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), ilk kez hayata geçirdiği veri bilimci yetiştirme programı için üniversiteden yeni mezun/işsiz ve üniversite son sınıf öğrencilerinden gelecek başvuruları kabul etmeye başladı. 4 Şubat’a kadar devam edecek başvurular sonucunda belirlenecek olan katılımcılar, 14 Şubat’ta eğitime online olarak başlayacak. Özellikle sanayide dijital dönüşüme yönelik çözümler üreten bilişim şirketi CITS’ten destek alınacak olan program kapsamında eğitim alan bireylerin daha sonra istihdama kazandırılması amaçlanıyor.

 

 

Yüksek Maliyetli Eğitim İmkanına Erişemeyen Bireylere İstihdam İlk Hedefimiz

 

Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV) Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu verilecek teorik ve pratik derslerin ücretsiz olacağını belirterek, “Alanda duyulan uzun vadeli istihdam ihtiyacına odaklı olarak, yetkinlikleri sıfırdan uzmanlığa geliştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle üniversitelerin mühendislik, matematik gibi bölümlerinden yeni mezun, istihdamda olmayan, kendini geliştirmek isteyen gençlerimiz başvuru yapabilirler. 

 

Fırsat eşitliği ilkemiz kapsamında kadın katılımcıların programda yer almasını çok önemsiyoruz. Program için kadın katılımcı kotası oluşturduk” dedi. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra adaylara teknik test gönderileceğini ve bu test sonuçlarına göre gerçekleşecek mülakatlar sonrasında katılımcıların belirleneceğini söyleyen Susuzlu, programın toplam 140 saat teknik eğitim ve ilave olarak sosyal beceri eğitimleri ile birlikte 19 hafta süreceğini dile getirdi. 

 

Yüksek analitik ve soyut düşünme becerisinin yanı sıra temel düzeyde kodlama bilgisi, temel istatistik bilgisi ve B2 seviyesinde İngilizce bilgisi adaylarda öncelikli olarak aranacak özellikler arasında yer alıyor. 

 

Şehir Dışından Gelecek Katılımcıların Masrafları Karşılanacak

 

Program kapsamında katılımcılara hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitimlerin çoğu online olarak gerçekleştirilirken iki haftada bir CEV’de yüz yüze eğitim de yapılacak. Program için şehir dışından başvurup seçilecek adayların yol ve konaklama masrafları CEV tarafından karşılanacak.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER