© Sektorel 2021

Çinliler İstanbul’u markajına aldı, konut üretmeye geliyor!

Son 1 yılda gayrimenkulde alım satımlarıyla dikkat çeken Çin, Türkiye’de gayrimenkul pazarına konut geliştirici olarak girmeyi hedefliyor. Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Gökçiler, “Çinliler özellikle İstanbul’dan arazi satın almaya başladılar. Proje geliştirip, müteahhitlik yapacaklar” dedi.    Yabancıya konut yatırımlarında pandemi döneminden sonra, Türkiye’den alım yapan ve dikkat çeken ülkelerin başında Çin geliyordu. Geçtiğimiz akşam Emlak Doktoru programında Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Kerim Ülker ve Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Gökçiler gayrimenkul sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu. Çinlilerin son dönemde Türkiye’yi markaja aldığını belirten Gökçiler, “Son 1-2 yıldır Çin’den alımlar dikkat çekiyordu. Bu sürede pazarı öğrendiler ve şimdi de hakimiyet kurabilmek için arazi satın alımlarına başlıyorlar” diye konuştu. Özellikle son 9 ayda 2 tip satın alma ve satış yöntemlerinin dikkat çektiğini kaydeden Gökçiler, “ Birinci olarak alım satım yapmaya başladıklarını gözlemledik. Şimdi ise satın alım ve konut geliştirmeye başlayacaklar” diye konuştu.   İstanbul ve Kıbrıs Çinlilerin markajında!  Çinlilerin büyük satın alımlar yaptıklarına dikkat çeken Gökçiler, “Sayın Cumhurbaşkanımızın iki yeni şehir kuracağız açıklamasının ardından, Çinliler ülkemizde kurdukları şirketlerle satın almalara başladılar. Proje geliştirip markalı konut sektöründe ciddi bir oyuncu olmaya hazırlanıyorlar” diye konuştu. Kıbrıs’ta da yoğun satın alımlar olduğunu kaydeden Gökçiler, “Türkiye doğunun en batısında ve çok avantajları var. Çin’e çok dikkatli bakmak gerekiyor” diye konuştu.   “Markalı konut arzında ciddi azalma var.”  17 günlük kapanma döneminde yabancıya konut satışında hız kazandıklarını belirten Gökçiler, “Biz pandemi sürecinin hemen bitmeyeceğini öngörüp, en başından itibaren online sistemlerimizi geliştirmiştik. Bu sebeple yaptığımız satışların yüzde 50’sine yakınını online olarak gerçekleştirdik. 17 günlük kapanma süreci satışlarımızı etkilemedi” dedi. Online da deterjan alır gibi ev satıldığını belirten Gökçiler, “Kurduğumuz sistemlerle, e-konut satışında diğer ülkelerin çok önündeyiz. Dünyanın en çok kazandıran konutları ülkemizde, bu nedenle yabancılar ülkemizden vazgeçmiyorlar” dedi. Gökçiler, “İki tip alım var biri yatırım biri oturum. Türk vatandaşlığı almak da ülkeler için bir yatırım oluyor. Güvenli liman olarak görülen bir ülkeyiz. Markalı konutta da ülke olarak iyi bir noktadayız ancak arzda ciddi bir azalma var. Bu sebeple fiyatlar artmaya devam edecek” dedi.     Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Son 1 yılda gayrimenkulde alım satımlarıyla dikkat çeken Çin, Türkiye’de gayrimenkul pazarına konut geliştirici olarak girmeyi hedefliyor. Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Gökçiler, “Çinliler özellikle İstanbul’dan arazi satın almaya başladılar. Proje geliştirip, müteahhitlik yapacaklar” dedi. 

 

Yabancıya konut yatırımlarında pandemi döneminden sonra, Türkiye’den alım yapan ve dikkat çeken ülkelerin başında Çin geliyordu. Geçtiğimiz akşam Emlak Doktoru programında Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Kerim Ülker ve Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Gökçiler gayrimenkul sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu. Çinlilerin son dönemde Türkiye’yi markaja aldığını belirten Gökçiler, “Son 1-2 yıldır Çin’den alımlar dikkat çekiyordu. Bu sürede pazarı öğrendiler ve şimdi de hakimiyet kurabilmek için arazi satın alımlarına başlıyorlar” diye konuştu. Özellikle son 9 ayda 2 tip satın alma ve satış yöntemlerinin dikkat çektiğini kaydeden Gökçiler, “ Birinci olarak alım satım yapmaya başladıklarını gözlemledik. Şimdi ise satın alım ve konut geliştirmeye başlayacaklar” diye konuştu.

 

İstanbul ve Kıbrıs Çinlilerin markajında! 

Çinlilerin büyük satın alımlar yaptıklarına dikkat çeken Gökçiler, “Sayın Cumhurbaşkanımızın iki yeni şehir kuracağız açıklamasının ardından, Çinliler ülkemizde kurdukları şirketlerle satın almalara başladılar. Proje geliştirip markalı konut sektöründe ciddi bir oyuncu olmaya hazırlanıyorlar” diye konuştu. Kıbrıs’ta da yoğun satın alımlar olduğunu kaydeden Gökçiler, “Türkiye doğunun en batısında ve çok avantajları var. Çin’e çok dikkatli bakmak gerekiyor” diye konuştu.

 

“Markalı konut arzında ciddi azalma var.” 

17 günlük kapanma döneminde yabancıya konut satışında hız kazandıklarını belirten Gökçiler, “Biz pandemi sürecinin hemen bitmeyeceğini öngörüp, en başından itibaren online sistemlerimizi geliştirmiştik. Bu sebeple yaptığımız satışların yüzde 50’sine yakınını online olarak gerçekleştirdik. 17 günlük kapanma süreci satışlarımızı etkilemedi” dedi. Online da deterjan alır gibi ev satıldığını belirten Gökçiler, “Kurduğumuz sistemlerle, e-konut satışında diğer ülkelerin çok önündeyiz. Dünyanın en çok kazandıran konutları ülkemizde, bu nedenle yabancılar ülkemizden vazgeçmiyorlar” dedi. Gökçiler, “İki tip alım var biri yatırım biri oturum. Türk vatandaşlığı almak da ülkeler için bir yatırım oluyor. Güvenli liman olarak görülen bir ülkeyiz. Markalı konutta da ülke olarak iyi bir noktadayız ancak arzda ciddi bir azalma var. Bu sebeple fiyatlar artmaya devam edecek” dedi.

 

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER