© Sektorel 2021

Çankaya Belediyesinden 6 Bin 250 Öğrenciye Eğitim Desteği

Çankaya Belediyesi, bu yıl yüz yüze eğitim verdiği Çankaya Akademi ve bu yıl ilk kez online eğitim imkanı sunduğu Çankaya Dijital Akademi ile 6 bin 250 öğrenciye LGS ve YKS’ye hazırlık kursları ile destek verecek.  

 

LGS ve YKS hazırlık kurslarında bin 250 öğrenci Çankaya Akademi yüz yüze ücretsiz eğitim hizmeti alıyor.

 

Bu yıl hayata geçirilen Çankaya Dijital Akademi ise online eğitim desteği ile 5 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

 

Çankaya Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla hayata geçirdiği Çankaya Akademi, yeni dönemde liseye geçiş ve üniversiteye hazırlık grupları öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun kurs olanağı sağlıyor. Belediye, bünyesinde yer alan 8 merkezde, alanında uzman 95 öğretmenle birlikte bin 250 öğrenci yüz yüze eğitim hizmeti alıyor.

 

ÇANKAYA DİJİTAL AKADEMİ’DEN 5 BİN KULLANICI YARARLANABİLECEK

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, eğitimde fırsat eşitliği için yeni bir projeyi daha hayata geçirdiklerini belirtti. Yeni dönemde başlayacak Çankaya Dijital Akademi Platformu ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Güner, “12. Sınıf ve 25 yaşına kadar olan mezun grupları kapsayan 2500 kullanıcıya online eğitim ile ulaşmayı hedefliyoruz. Öğrencilerden gelen talebe göre Çankaya Dijital Akademi hizmetimizi 5 bin kullanıcıya kadar çıkarabileceğiz. Ülkemizde yaşanan zorlu ekonomik şartları göz önünde bulundurarak eğitim herkesin hakkı düşüncesindeyiz. O nedenle hem yüz yüze hem de dijital ortamda çok sayıda öğrenciye destek olmayı amaçlıyoruz. Yüz yüze eğitime katılma imkanı olmayan öğrencilerimiz için Çankaya Dijital Akademi Platformunu da hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

8 MERKEZDE HAZIRLIK KURSU

6-7-8. sınıflar için Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hazırlık kurslarında Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, İngilizce ve Sosyal Bilimler dersleri, 10-11-12. sınıflar ve mezunlar için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kurslarında ise Türkçe, Edebiyat, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Güzel Sanatlar ve Felsefe dersleri verilecek. LGS grubu öğrencileri Bademlidere, Kırkkonaklar, Esat ve Sokullu Çankaya Evindeki kurslarda; YKS grubu öğrencileri ise Bayraktar, Cebeci, Öveçler Nazım Hikmet ve Yıldız Çankaya Evindeki kurslarda eğitim görecek. Öğrencileri ek dersler, seviye belirleme sınavları, tarama sınavları, bireysel, sınıf ve grup etütleri, ödev desteği ve deneylerin içinde bulunduğu geniş bir programla geleceğe hazırlayan Çankaya Belediyesi, bunların yanı sıra rehberlik çalışmaları da gerçekleştiriyor.

 

SINAV GRUPLARINA REHBERLİK DESTEĞİ

Çankaya Belediyesi, öğrencileri sınava hazırlarken sınav ile ilgili doğru bakış açısı kazandırmayı da hedefleyerek rehberlik servisi ile öğrencilere ders çalışma stratejileri ile ilgili bilgilendirme yapıyor ve bireysel çalışma programları hazırlıyor. Bunlara ek olarak ergenlik döneminde kendini tanıma çabası içerisinde olan öğrencilere yardımcı olarak pedagojik destek sağlayan Çankaya Belediyesi, velilere yönelik seminerler de düzenliyor. Sınavlara hazırlık döneminde yanında olduğu öğrencileri, tercih döneminde yalnız bırakmayan Çankaya Belediyesi tercih döneminde de uzman rehberlik kadrosuyla danışmanlık desteğinde bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER