© Sektorel 2021

Betül Burmalı “Gelecekte Çok Güzel Projelerimiz Var”

Happily Moment catering şirketinin kurucusu Betül Burmalı, “bayildimmm” Instagram hesabı ve Happily Moment şirketinin hikayesini MAG Ocak sayısında paylaştı.

 

Başarılı iş kadını Betül Burmalı, Instagram hesabı ve şirketiyle ilgili detayları MAG Ocak sayısında anlattı. 

 

Sohbete ilk olarak, kariyeri ve eğitim hayatından bahsederek başlayan Betül Burmalı, şirketinin kuruluş hikayesini de paylaştı. Burmalı “Londra’da kısa süreli dil eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye dönünce hobim olan ve ilgi duyduğum takı sektörüyle alakalı araştırmalar yapıp İstanbul’da takı tasarımı ve perakende satış üzerine eğitim aldım. İstanbul’a yerleştim ve çeşitli mekanları sık sık gezdiğim için de yemek alanına ilgi duymaya başladım. Mutfak Sanatları Akademisine kaydoldum ve profesyonel aşçılık eğitimi aldım. Daha sonra stajımı Sakıp Sabancı Müzesindeki MSA’nın restoranında yaptım. Restoranlara reçete danışmanlığı verdim. 2 yıllık restoran deneyimimden sonra kendi butik catering işim olan Happily Moment’ı kurduk” dedi.

 

Kurmuş olduğu “bayıldımmm “ile geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Betül Burmalı, sayfanın kuruluş hikayesinden söz ederken ““bayildimmm” Instagram hesabını iki kişi yönetiyoruz. Ortak bir hesap diyebilirim. Ben hesaba bir yıl önce dahil oldum. Ortağım, hesabın kurucusu. Ben hesapta daha ön plandayım, dolayısıyla takipçilerimiz beni daha iyi tanımaya başladı. Hesap kurulalı tam 10 yıl oldu. Kuruluş amacı da Instagram ilk kurulduğu yıllarda beğenilen fotoğraflar ve videoları takipçi kitlesiyle birleştirmek. Daha sonra televizyon dünyasından ve sosyeteden takipçi almaya başladı ve böylelikle Instagram kullanıcılarının dikkatini çekti. Çok iyi etkileşimler almaya başladı ve şimdide en eski Instagram hesaplarından biri olduğu için de hem tanınmaya hem de yoğun etkileşim alanları yaratmaya devam ediyor” ifadeleriyle Instagram hesabına dair de bilgiler verdi.

 

Happily Moment adında bir organizasyon firmanız var. Firmanızı kurmaya nasıl karar verdiniz? Sorusuna cevap veren Betül Burmalı “Restoranda çalışırken çok fazla catering hizmeti verdik. Benim de hem hazırlarken hem sunarken en keyif aldığım işlerden bir tanesiydi. Pandeminin girmesiyle beraber restoran ara verdi ve ben de daha private bir iş yapmak istedim. En fazla 10 kişinin olacağı, sahil kıyısına veya evinizin bahçesine kurulabilecek yer masası konseptleri tasarladık ve peynir tabakları ve şarap hizmeti verdik. Kış ayının girmesiyle beraber de sadece peynir tabağı çeşitlerine doğru hizmetimizi değiştirdik” diyen Burmalı Instagram’ın bu konu kendilerine fayda sağladığını belirterek ““bayildimmm” sayfasıyla da bu işin çok iyi uyacağını düşündük ve etkileşim yarattık” açıklamasında bulundu. 

 

Bet’s Yummy isimli hesabından ise sağlıklı yemek tarifleri paylaşan Betül Burmalı ““betsyummy” hesabını, 2018 yılında Mutfak Sanatları Akademisine kaydolduğum zaman açmıştım. İlk önce günlük beslenme rutinlerimi paylaşmaya başladım. Sonra hem okulda yaptığım yemekleri fotoğrafladım hem de püf noktaları paylaştım. Şu an genellikle gittiğim restoranlardan paylaşımlar ve “Menü hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz”i paylaşıyorum. Tabii peynir kutusu işimi de hazırlarken paylaşmayı seviyorum” dedi. 

İlerideki projelerinden de bahseden Burmalı “Gelecekte çok güzel projelerimiz var. Hem “bayildimmm” hesabı ile ilgili hem de kurduğumuz catering işi ile de ilgili. Son zamanlarda özellikle sağlıklı yaşam konusunda da çok ilgili olmaya, okumaya ve araştırmaya başladım. Sağlık ile alakalı bilgilendirici videolar da paylaşmaya başladık. Çok yönlü güzel değişimlere ve pozitif düşünce biçimine açık bir insan olarak her zaman kendimle yarış halindeyim” ifadelerini kullandı. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER