BESTMER'de “Yeşil Dönüşümde Biyokütle Enerjisi Eğitimi” gerçekleştirildi
AJANSEge Üniversitesi Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BESTMER) tarafından “Yeşil Dönüşümde Biyokütle Enerjisi: Doğal Kaynaklardan Ekonomiye Sürdürülebilirlik Eğitimi” gerçekleştirildi.
Eğitimde; biyokütle enerjisi konusunda çalışmalar yürüten yetkin bilim insanları; hammadde üretimi, toplanması, lojistik, projelendirme, fizibilite, dönüşüm yöntemleri, laboratuvar çalışmaları, pilot ölçekli çalışmalar, sanayi ölçekli uygulamalar, politikalar ve güncel durum gibi farklı konularda detaylı bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.
Lisans ve lisansüstü öğrencilerin katıldığı eğitimin içeriği ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Günnur Koçar, “Eğitim kapsamında, biyokütle enerjisi temel kavramları ve kullanılan hammaddelerin karakterizasyonu ele alınarak, üretim prosesleri, teknolojik gelişmeler ve Ar-Ge çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca, biyokütle enerjisinin günümüz dünya ve Türkiye’deki durumu, mevcut politikalar, sürdürülebilirlik ve akıllı uzmanlaşma yaklaşımıyla biyokütle enerjisi, karbon ayak izi gibi farklı temalarda bilgi paylaşımında bulunuldu. Eğitimimiz hem teorik hem de uygulamalı olarak yapıldı” diye konuştu.
TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında yapılan eğitimi Prof. Dr. Günnur Koçar, Prof. Dr. Hayati Olgun, Prof. Dr. Ayten Ayşen Kaya, Doç. Dr. Mehmet Sarıkanat, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Eryaşar, Dr. Öğr. Üyesi Bayram Köse, Dr. Öğr. Üyesi Emin Selahattin Umdu, Öğr. Gör. Dr. A. Gül Bayrakcı Özdingiş, Arş. Gör. Şefik Arıcı, Dr. Murat Çelik, Dr. A. Emre Teksan, Dr. Pınar Kılınç, Makine Yüksek Mühendisi Bülent İlleez verdi.
Program kapsamında 160 başvuru alındığını belirten Prof. Dr. Koçar, İzmir ve farklı illerden toplam 30 öğrencinin seçildiği eğitimde katılımcıların farklı üniversite ve farklı disiplinlerden belirlenmesine özen gösterildiğini söyledi.
Eğitimin yoğun geçen ilk iki gününden sonra üçüncü gün gerçekleştirilen teknik gezi ve teknik eğitim ile teorik bilgilerin uygulamaya aktarılması sağlandı. Bu şekilde birlikte geçirilen üç günün sonunda, biyokütle enerjisi alanında bilgi birikiminin artırılması, yeni fikirlerin geliştirilmesi ve yeni akademik işbirliği olanaklarının yaratılması hedeflendi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir