Başarılı şef İsmet Saz geleceğin şefleriyle bir araya geldi
AJANSİstanbul Bilgi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gıda Sektörünün İçinden “Gastronomi Konuşmaları Serisi” kapsamındaki ilk etkinliğinde işletmeciliği ile de kendini kanıtlamış Türkiye’nin başarılı şeflerinden İsmet Saz’ı ağırladı. Saz, New York’ta planladığı yeni yatırımla ilgili “Türk mutfağını doğru yorumlayarak iyi şekilde tanıtacağımıza şüphemiz yok” dedi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından hayata geçirilen Gıda Sektörünün İçinden “Gastronomi Konuşmaları Serisi”nin ilk etkinliği düzenlendi. Serinin ilk etkinliğinin açılış konuşmasını BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner yaptı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Türkiye’nin başarılı şeflerinden İsmet Saz, Türk mutfağından Amerika’ya uzanan kariyer yolculuğunu paylaştı, geleceğin şeflerine önerilerde bulundu. NewYork’ta Türk mutfağını tanıtacak Öğrencilerle Sultanahmet’ten New York’a, Alaçatı’dan Kuruçeşme’ye uzanan kariyer serüvenini ve gelecek planlarını paylaşan Saz, “Kariyer yolculuğumda her zaman gözü kara biri oldum. Hayallerimi hiçbir zaman dizginlemedim. Lise döneminde çalışmaya başladım, 20’li yaşlarımda ilk şeflik deneyimimi yaşadım. Çalıştığım kurumlarda çok kısa sürelerde çok büyük sorumluluklar üstlendim” dedi. New York’ta Gordon Ramsay’e ait restoranda çalıştığı sırada karşılaştığı zorlukları anlatan Saz; “Yenilikçi olmak ve hizmet verdiğiniz kitlenin beklentisini doğru okumak, zekice çalışmak çok önemli. Amerika’da çalıştığım süreçte NewYork Times Gazetesi için hazırladığım ‘karidesli baklava’ tarifim o dönem çok konuşulmuştu. Orada çalıştığım beş yıl boyunca pazarı, ekip yapısını, kültürü ve altyapıyı çok iyi öğrendim” dedi. Gastronomi dünyasına kazandırdığı yenilikçi markalardan biri olan TOI Restaurant & Lounge’ın New York şubesini açacaklarını belirten Saz; “Türk mutfağı çok değerli ve doğru tanıtmak çok önemli. Ancak oradaki kültürü ve damak zevkini de göz ardı etmemek gerekiyor. Türk mutfağını doğru yorumlayarak New York’ta en iyi şekilde tanıtacağımıza şüphemiz yok” dedi. “Beraber çalıştığım her şefi potansiyel ortağım olarak görüyorum” Üç farklı segmente hitap eden restoran zincirini kuran İsmet Saz öğrencilere şu önerilerde bulundu; “İşinizde iyi olmanız para kazanmanız tabii ki çok önemli ancak tek başına yeterli değil. İşin içinde çok fazla değişken var bu nedenle amaçlarınızı doğru belirlemeli, talebi iyi analiz edebilmeli ve çok iyi stratejiler geliştirmelisiniz. Yine en önemli konulardan bir diğeri ise iletişim ve insan ilişkileri. İnsan psikolojisini doğru analiz etmek ve müşterilerinizle, ekibinizle doğru iletişim kurabilmeniz sizi öne çıkaracaktır” dedi. Ekip uyumuna vurgu yapan Saz, “Beraber çalıştığım her şefi, her çalışma arkadaşımı gelecekteki potansiyel ortaklarım olarak görüyorum” dedi. Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
İstanbul Bilgi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gıda Sektörünün İçinden “Gastronomi Konuşmaları Serisi” kapsamındaki ilk etkinliğinde işletmeciliği ile de kendini kanıtlamış Türkiye’nin başarılı şeflerinden İsmet Saz’ı ağırladı. Saz, New York’ta planladığı yeni yatırımla ilgili “Türk mutfağını doğru yorumlayarak iyi şekilde tanıtacağımıza şüphemiz yok” dedi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından hayata geçirilen Gıda Sektörünün İçinden “Gastronomi Konuşmaları Serisi”nin ilk etkinliği düzenlendi. Serinin ilk etkinliğinin açılış konuşmasını BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner yaptı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Türkiye’nin başarılı şeflerinden İsmet Saz, Türk mutfağından Amerika’ya uzanan kariyer yolculuğunu paylaştı, geleceğin şeflerine önerilerde bulundu.
NewYork’ta Türk mutfağını tanıtacak
Öğrencilerle Sultanahmet’ten New York’a, Alaçatı’dan Kuruçeşme’ye uzanan kariyer serüvenini ve gelecek planlarını paylaşan Saz, “Kariyer yolculuğumda her zaman gözü kara biri oldum. Hayallerimi hiçbir zaman dizginlemedim. Lise döneminde çalışmaya başladım, 20’li yaşlarımda ilk şeflik deneyimimi yaşadım. Çalıştığım kurumlarda çok kısa sürelerde çok büyük sorumluluklar üstlendim” dedi. New York’ta Gordon Ramsay’e ait restoranda çalıştığı sırada karşılaştığı zorlukları anlatan Saz; “Yenilikçi olmak ve hizmet verdiğiniz kitlenin beklentisini doğru okumak, zekice çalışmak çok önemli. Amerika’da çalıştığım süreçte NewYork Times Gazetesi için hazırladığım ‘karidesli baklava’ tarifim o dönem çok konuşulmuştu. Orada çalıştığım beş yıl boyunca pazarı, ekip yapısını, kültürü ve altyapıyı çok iyi öğrendim” dedi. Gastronomi dünyasına kazandırdığı yenilikçi markalardan biri olan TOI Restaurant & Lounge’ın New York şubesini açacaklarını belirten Saz; “Türk mutfağı çok değerli ve doğru tanıtmak çok önemli. Ancak oradaki kültürü ve damak zevkini de göz ardı etmemek gerekiyor. Türk mutfağını doğru yorumlayarak New York’ta en iyi şekilde tanıtacağımıza şüphemiz yok” dedi.
“Beraber çalıştığım her şefi potansiyel ortağım olarak görüyorum”
Üç farklı segmente hitap eden restoran zincirini kuran İsmet Saz öğrencilere şu önerilerde bulundu; “İşinizde iyi olmanız para kazanmanız tabii ki çok önemli ancak tek başına yeterli değil. İşin içinde çok fazla değişken var bu nedenle amaçlarınızı doğru belirlemeli, talebi iyi analiz edebilmeli ve çok iyi stratejiler geliştirmelisiniz. Yine en önemli konulardan bir diğeri ise iletişim ve insan ilişkileri. İnsan psikolojisini doğru analiz etmek ve müşterilerinizle, ekibinizle doğru iletişim kurabilmeniz sizi öne çıkaracaktır” dedi. Ekip uyumuna vurgu yapan Saz, “Beraber çalıştığım her şefi, her çalışma arkadaşımı gelecekteki potansiyel ortaklarım olarak görüyorum” dedi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir