AROM, Egeli gençleri girişimcilik ekosistemine kazandırıyor
AJANSBilim ekosisteminin kalbi; Ege Üniversitesi Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi
Ege Üniversitesi Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi(AROM); Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM-TTO), Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) ve Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) iş birliği ile düzenlenen eğitimlerle, Ege Üniversitesinin farklı bölümlerinde öğrenimlerini sürdüren gençler, girişimcilik ekosistemine kazandırılıyor. Ege Üniversitesinin tam kurumsal akredite bir araştırma üniversitesi etiketi alması sürecine nitelikli katkı sunan akademik birimlerinden olan AROM, üniversitenin araştırma altyapısı ve akademik kadrosunun desteği ile öğrencilere pek çok alanda eğitim desteği sunuyor.
Araştırma yapmaya hevesli öğrencilerin, güncel toplumsal sorunlara duyarlı, bu sorunlara yönelik bilimsel kanıtlara dayalı çözümler geliştirebilecek girişimciler olmaları için verilen eğitimleri önemli bulduğunu ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye Yüzyılı mottosu ile Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz bu dönemde Ege Üniversitesi olarak, gençlerimizin bilim üretme ve bilime katkı sağlama süreçleriyle daha çok bütünleşmesini sağlayacak tüm çabalara destek olmaya devam ediyoruz. Yeni dönemde hazırladığımız eğitim programları ile gençlerin inovasyon ve girişimcilik dünyasıyla tanıştırılmasını amaçlıyoruz” dedi.
“Öğrencilerimizin aktif rol almasını çok önemli buluyorum”
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Hayata geçirdiğimiz proaktif yönetim anlayışı sonucunda oluşturulan araştırma kültürü ve girişimcilik ekosistemi ile model oluşturan üniversitemiz, pek çok alanda hem ulusal hem de uluslararası ölçekte başarı ivmesini yükseltiyor. Ege Üniversitesi vizyonunun ana parametrelerinden olan eğitim öğretimde kalite öncelikli, sosyal sorumluk projeleri ile topluma nitelikli katkı sunan, öğrenci odaklı, tam dijital uluslararası tanınır üniversite olarak kazanımlarımızı sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda AROM öncülünde, EBİLTEM-TTO, UZEM ve EGESEM iş birliğinde öğrencilerimize yenilikçi ve girişimci bir vizyon kazandırmak için eğitimlerimize devam ediyoruz” diye konuştu.
AROM’un olumlu etkilerinin kısa sürede hissedildiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “TÜBİTAK tarafından açılan 2209A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında yaptığımız 264 başvurunun 209’u kabul gördü ve en çok projesi kabul gören üçüncü üniversite olduk. 2209B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında ise 37 başvurumuzdan 27’si desteklenmeye uygun bulunurken bu programda da ikinci sıraya yerleştik. Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite ödülümüz var. Araştırmaya hevesli gençlerimiz için en verimli bilim ortamını oluşturmak adına çabalıyoruz” dedi.
“Öğrenciler araştırma ve üretimde aktif rol almalı”
Gençlerin, hem araştırma hem de üretim sürecinde ana aktörlerin içinde yer alması gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Bilim üretme ve bu bilimi toplumla buluşturma amacıyla ilerlediğimiz zirve yolculuğunda, öğrencilerimizin de aktif rol alması bizler için çok kıymetli. Üniversitemizde oluşturduğumuz Ar-Ge ve inovasyon ikliminden öğrencilerimizin de azami derecede faydalanmalarını istiyoruz, onların nitelikli projeler üretmelerini arzuluyoruz. Ege Üniversitesi olarak, gençlerimizin bilim üretme ve bilime katkı sağlama süreçleriyle daha çok bütünleşmesini sağlayacak tüm çabalara destek olmaya devam edeceğiz. Bu eğitimler neticesinde gençlerimiz; girişimci, üreten ekosistemimizin tüm imkânlarından faydalanacaklar. Harekete geçmek isteyen tüm gençlerimizi AROM çatısı altına bekliyoruz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir